Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Classe Obrera/Classe obrera/Classe treballadora/Proletariat

4
Resum per Gemma Aïsa
Fet Aquesta petició d'ajuda ja ha estat atesa.

Ampliaré article Classe treballadora detallant concepte amb classe obrera. Modificats tots els enllaços d'altres articles a Classe Obrera per Classe treballadora.

Gemma Aïsa (discussiócontribucions)

Trobo que hi ha una confusió amb aquests conceptes.

L'article Classe treballadora es defineix com "Classe treballadora o classe obrera ...", assimilant els dos conceptes; "Classe obrera" està redirigit a Classe treballadora. He investigat una mica i he trobat que en realitat són dos conceptes diferents, pensava detallar-ho millor i explicar-ho i referenciar-ho en el mateix article. Però, d'altra banda, he trobat "Classe Obrera" (amb majúscula) redirigeix a Proletariat, que seria un tercer concepte.

Què em suggeriu?

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Opino que:

  • Classe Obrera (amb majúscula) hauria de redirigir a Classe obrera (sense).
  • Proletariat, com un concepte "reinventat" per Marx i prou referenciat, el deixaria tal i com està.
  • Per últim, si has trobat que classe treballadora i classe obrera són conceptes distints, hi ha referències unívoques per un i altre, i prou text com per redactar articles separats, endavant. Si no són fàcilment distingibles, fes com deies, un sol article amb un apartat explicant-ho tot.

Gràcies

Gemma Aïsa (discussiócontribucions)

Jo més aviat pensava a eliminar "Classe Obrera" no hi veig motiu per conservar un amb majúscula i un altre amb minúscula, tu sí que en veus?

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Resposta a «Classe Obrera/Classe obrera/Classe treballadora/Proletariat»