The Boys (sèrie de televisió)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióThe Boys
Modifica el valor a Wikidata
Gèneresèrie d'acció, sèrie de televisió basada en un còmic, comèdia i sèrie de televisió de ficció criminal Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióToronto Modifica el valor a Wikidata
DirectorEric Kripke Modifica el valor a Wikidata
ProductorEric Kripke Modifica el valor a Wikidata
CompositorChristopher Lennertz Modifica el valor a Wikidata
Actors
Companyia productoraSony Pictures Television, Amazon MGM Studios, Point Grey Pictures i Original Film Modifica el valor a Wikidata
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Canal originalAmazon Prime Video Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols60 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi26 juliol 2019 Modifica el valor a Wikidata
Temporades3 Modifica el valor a Wikidata
Episodis24 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodisllista d'episodis de The Boys Modifica el valor a Wikidata
Nominacions
Premis
Més informació
Web oficialprimevideo.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1190634 Filmaffinity: 159696 Allocine: 22668 Rottentomatoes: tv/the_boys_2019 Metacritic: tv/the-boys TV.com: shows/the-boys-2019 TMDB.org: 76479
Facebook: TheBoysTV Twitter (X): TheBoysTV Modifica el valor a Wikidata

The Boys és una sèrie de superherois del 2019 desenvolupada per Eric Kripke per a Amazon i basada en el còmic homònim de Garth Ennis i Darick Robertson. Ha estat doblada i subtitulada al català, i Amazon Prime Video va incorporar el doblatge i els subtítols el 31 de gener de 2023.[1]

Segueix un equip de vigilantes que lluiten contra persones superpoderoses que abusen de les seues habilitats.

La sèrie es va estrenar el 26 de juliol de 2019.[2] Abans d'estrenar-se, Amazon va renovar The Boys per a una segona temporada.[3]

Premissa[modifica]

The Boys té lloc en un univers on els supeherois són venerats per la gent i on aquest són propietaris d'una multinacional dita Vought International, que els comercialitza i monetitza. Fora de les seues identitats heroiques, la majoria són arrogants i estan corromputs. La sèrie se centra principalment en dos grups: els Set (The Seven en anglès), l'equip d'elit de Vought International, i els Boys (que donen nom a la sèrie), vigilantes intentant mantindre sota control els superherois corromputs.

Els Boys són liderats per en Billy Carnisser, que menysprea totes les persones amb superpoders, i els Set són dirigits per l'egotista i inestable Patriota. A mesura que es desencadena el conflicte entre els dos grups, la sèrie també segueix els nous membres de cada equip: a Hugh "Hughie" Campbell dels Boys, que s'uneix als vigilantes després que la seua nòvia fos assassinada per un dels Set; i a Annie January/Llum Estel·lar dels Set, una jove i esperançada heroïna obligada a enfrontar-se a la veritat sobre els herois que admira.

Elenc i personatges[modifica]

Principals[modifica]

  • Karl Urban com a Billy Carnisser (Butcher en anglès), el líder dels Nois (The Boys en anglès) que desconfia de tots els individus amb superpoders. Odia particularment el Patriota, ja que creu que és el responsable per la desaparició de la seua esposa.
  • Jack Quaid com a Hugh "Hughie" Campbell, un membre dels Nois que s'uneix als vigilantes després que la seua nòvia Robin és matada per l'A-Tren.
  • Antony Starr com a John/Patriota (Homelander en anglès), l'extremadament poderós líder dels Set. Sota la seua imatge pública com a heroi noble, és arrogant, sàdic, i poc li importa el benestar dels que professa protegir.
  • Erin Moriarty com a Annie January/Llum Estel·lar (Starlight en anglès), una superheroïna que emet llum i el membre més recent dels Set. A diferència de moltes altres persones amb superpoders, Annie genuïnament vol ajudar la gent.
  • Dominique McElligott com a reina Maeve (Queen Maeve en anglès), un membre veterà dels Set que en el passat volia ajudar la gent, però que ara està desencantada i pateix la síndrome de l'esgotament professional. Exparella del Patriota, sap com és ell realment.
  • Jessie T. Usher com a A-Tren (A-Train en anglès), un membre dels Set amb poders de supervelocitat. Està decidit a mantenir la seua condició de velocista més ràpid, creient que perdrà la seua rellevància i serà expulsat dels Set si un altre individu el supera. Va ser a causa d'açò que l'A-Tren va matar accidentalment la xicota de Hughie, Robin.
  • Laz Alonso com a Marvin T. Milk/Llet Materna (Mother's Milk en anglès), el segon líder dels Nois, responsable de gestionar i planificar les operacions dels vigilants. Promet contínuament deixar el grup per la seguretat de la seva família, en part a causa dels seus freqüents enfrontaments amb en Frenchie, però es veu atret per en Carnisser, el seu aliat més proper. Té un passat complicat i ple de cicatrius, que l'ha portat a convertir-se en obsessivocompulsiu.
  • Chace Crawford com a Kevin/Profund (The Deep en anglès), un membre dels Set que té l'habilitat de comunicar-se amb la vida aquàtica i respirar sota l'aigua. Els altres membres dels Set el miren amb menyspreu a causa del seu estatus d'heroi aquàtic simbòlic del grup. Motivat pels seus sentiments d'inferioritat i dismorfia corporal, assetja la Llum Estel·lar, cosa que ella exposa públicament i el porta a ser expulsat dels Set pel bé de les relacions públiques. Després de ser reassignat a Sandusky (Ohio), s'uneix a l'Església del Col·lectiu amb l'esperança de tornar a unir-se als Set i rehabilitar la seva imatge. També l'actor Patton Oswalt li posa veu en la versió original a les brànquies del Profund.
  • Tomer Capon com a Serge/Frenchie (també anomenat francesot, gavatx o foie-gras), membre dels Nois i traficant d'armes internacional expert en municions, ordenances, infiltració i comunicacions. En Frenchie té una tendència a no seguir els plans de l'equip, cosa que el posa en conflictes repetits amb MM. Té una forta connexió emocional amb Kimiko, i trenca files per rescatar-la, facilitant la seva presència al grup dels Nois.
  • Karen Fukuhara com a Kimiko Miyashiro/La noia, una membre muda i salvatge dels Nois amb més força i curació regenerativa. Injectada involuntàriament amb el Compost V com a part d'un pla per crear terroristes amb superpoders, s'uneix als Nois després que la rescatin. Quan el seu germà, també injectat amb Compost V, arriba als Estats Units, desobeeix les ordres d'en Carnisser de matar-lo i, en canvi, intenta convèncer-lo que s'uneixi a ella.
  • Nathan Mitchell com a Negre Fosc (Black Noir en anglès), un membre silenciós dels Set que posseeix una força i agilitat sobrehumana i amaga la seva aparença física darrere d'un vestit fosc.
  • Elisabeth Shue com a Madelyn Stillwell (temporada 1; convidada: temporada 2), la carismàtica i intrigant vicepresidenta de gestió d'herois de Vought International.
  • Colby Minifie com a Ashley Barrett (temporada 2; recurrent: temporada 1), publicista de Vought International i més tard vicepresidenta de la companyia.
  • Aya Cash com a Stormfront/Liberty (temporada 2; convidada: temporada 3), una celebritat d'internet i membre dels Set amb habilitats electrocinètiques. Mentre que públicament es presenta com a partidària de la igualtat de gènere, Stormfront és també secretament una supremacista blanca que gaudeix assassinant ciutadans de raça negra. La seva popularitat entre el públic nord-americà amenaça el sentit de superioritat del Patriota, cosa que els porta a repetits conflictes amb aquest heroi.
  • Claudia Doumit com a Victoria Neuman (temporada 3; recurrent: temporada 2), una jove congressista que està en contra que els herois de Vought estiguin en les forces armades dels Estats Units, ja que els considera una amenaça. Al final de la segona temporada, es revela que Neuman és una súper amb l'habilitat d'esclatar caps i que ella va ser qui va assassinar Susan Raynor entre altres personatges als quals considerava una amenaça als seus plans.
  • Jensen Ackles com a Soldier Boy (temporada 3), és el primer superheroi conegut i líder d'un equip d'elit conegut com a Revenja (Payback, en anglès). Durant la Guerra Freda, se li va assignar a ell i al seu equip la defensa del batalló de la coronel Mallory, però van resultar ser molt inexperts i van acabar generant una massacre per un atac sorpresa. Suposadament, en Soldier Boy va morir en aquesta batalla, però en realitat va ser segrestat pels russos.

Recurrents[modifica]

  • Simon Pegg com a Hugh Campbell Sr. (temporada 1), el pare d'en Hughie. Es preocupa profundament pel seu fill, però no creu que Hughie tingui confiança per defensar-se. Pegg va ser la inspiració visual de Wee Hughie a la sèrie de còmics de la qual s'extreu la sèrie.
  • Jennifer Esposito com a Susan Raynor (temporada 1; convidada: temporada 2), la subdirectora de la CIA.
  • Shaun Benson com a Ezekiel (temporada 1), un superhome cristià homòfob amb poders elàstics que en secret és homosexual i dirigeix una campanya evangèlica anomenada «Capes per Crist», on es van celebrar esdeveniments als quals la Llum Estel·lar va assistir quan era adolescent.
  • Christian Keyes com a Nathan Franklin (temporada 1/3), l'entrenador i germana gran de l'A-Tren.
  • Brittany Allen com a Charlotte/Popclaw (temporada 1), una actriu i superheroïna que té en una relació secreta amb l'A-Tren.
  • Alex Hassell com a Translúcid (Translucent en anglès), recurrent durant la temporada 1.
  • Jordana Lajoie com a Cherie, una especialista en armes que té una relació propera amb en Frenchie.
  • Shantel VanSanten com a Becca Carnisser, la dona d'en Billy Carnisser que va desaparèixer vuit anys abans dels esdeveniments del programa. Més endavant a la trama es descobreix que és presonera de Vought en un complex d'alta seguretat, construït per assemblar-se a una ciutat nord-americana ordinària.
  • Nicola Correia-Damude com a Elena, la parella de la reina Maeve.
  • Giancarlo Esposito com a Stan Edgar (temporada 2; convidat: temporada 1), l'executiu en cap de Vought International i superior de Stillwell.
  • Parker Corno (convidat: temporada 1) i Cameron Crovetti (temporada 2) com a Ryan Carnisser, el fill de Becca i el Patriota. Becca intenta criar-lo com un noi normal, però els seus superpoders es manifesten quan s'enfada després que el Patriota el llenci de la teulada de casa seva.
  • Laila Robins com a coronel Grace Mallory, exsubdirectora de la CIA, fundadora informal dels Nois i mentora d'en Carnisser.
  • Mishka Thébaud com a Shockwave, un altre velocista que participa en una carrera contra l'A-Tren per emportar-se el seu títol com el més ràpid i la seva posició als Set. Encara que perd la carrera, més tard, quan l'A-Tren és retirat dels Set a causa de complicacions pel seu atac de cor, el reemplaça igualment.
  • Langston Kerman com a Àguila l'Arquer (Eagle the Archer, en anglès).
  • Jessica Hecht com a Carol (temporada 2), «mestra» i terapeuta d'Àguila l'Arquer, que el va reclutar a l'Església del Col·lectiu i treballa en l'adoctrinament del Profund.
  • Ann Cusack com a Donna January, la mare de la Llum Estel·lar. Més endavant a la trama es revela que ella va preparar l'Annie per ser una superheroïna des de la infància.
  • Seth Rogen com Seth Reed (temporada 1; convidat: temporada 2), un escriptor de relacions públiques de Vought.
  • Abraham Lim com a Kenji Miyashiro, el germà menor de Kimiko. Posseeix habilitats telequinètiques.
  • P. J. Byrne com a Adam Bourke, el director de cinema encarregat de dirigir una pel·lícula per a Vought protagonitzada pels Set, titulada com a L'alba dels Set (en anglès, Dawn of the Seven).
  • Katy Breier com a Cassandra Schwartz, membre de l'Església del Col·lectiu que Carol prepara per casar-se amb el Profund i poder millorar així la imatge de l'heroi.
  • Adrian Holmes com el Dr. Park, el cap del complex on Becca està presonera.
  • Laurie Holden com a Comtessa Escarlata, una altra heroïna original. És membre de Revenja i dupla la seva funció com a cantant i actriu de webcam, també és addicta a la droga. Els seus poders es comprenen en una concentració d'energia color granat capaç de rebentar els qui arribin. Ella mantenia una relació amb en Soldier Boy i ho va veure morir "com un heroi". Durant la batalla al costat de les tropes de Mallory, la Comtessa Escarlata va assassinar accidentalment diversos homes del seu bàndol.
  • Shawn Ashmore com a Fanaler (Lamplighter en anglès), un antic membre dels Set amb piroquinesi.
  • Barbara Gordon com a Judy Atkinson, la tieta d'en Carnisser, que cuida del seu gos Terror.
  • Michael Ayres com a Jay, el soci criminal d'en Frenchie i el seu millor amic.
  • Andrew Jackson com a Love Sausage, un subjecte de prova del Compost V amb un penis premsil que es pot estirar a grans distàncies.
  • Ess Hödlmoser com a Cindy, un subjecte de prova del Compost V telequinètic.
  • Jason Gray-Stanford com a Dennis, un home amb un cotxe amb el qual en Carnisser i la Llum Estel·lar porten el Hughie a l'hospital.
  • John Noble com a Sam Carnisser, el pare separat d'en Carnisser. Més endavant a la trama, es descobreix com va ser la causa de molts dels seus traumes.
  • Lesley Nicol com a Connie Carnisser, la mare d'en Carnisser.
  • David Thompson com a Gecko, un antic superheroi amb habilitats regeneratives i subjecte de proves a Vought.
  • Miles Gaston Villanueva com a Supersònic, exparella de la Llum Estel·lar (quan ell era el Timbaler) i aspirant als Set. Participa en un xou d'impacte amb l'objectiu d'unir-se als Set i guanya. Durant la seva estada a l'equip, intenta establir una mica de pau entre els diferents integrants i en adonar-se que la pau s'enterboleix per la presència del Patriota. Es proposa organitzar un complot amb la Llum Estel·lar, cosa que acaba causant la seva mort a mans del Patriota.
  • Chris Mark com a Blindspot, un superheroi cec amb superoïda que intenta unir-se als Set.
  • Kym Wyatt McKenzie i Birgitte Solem representen en Carnisser i Stillwell en una recreació de la mort d'aquest últim. Greg Zajac, Anthony Lake i Dylan Moscovitch interpreten els imitadors pornogràfics del Patriota, Jack de Júpiter i el Profund.
  • Laura Dern com a Tracy Malcolm, la presentadora del programa de premsa rosa de Vought.
  • Brett Geddes com a Tèrmit (Termite, en anglès), antagonista durant la tercera temporada.
  • Colton Royce com a Voltatge (Livewire, en anglès), a la tercera temporada.
  • Sean Patrick Flanery com a Pólvora (Gunpowder, en anglès), antic membre de Revenja.
  • Nick Wechsler com a Falcó Blau (Blue Hawk), superheroi antagonista de la tercera temporada.
  • Paul Reiser com a Llegenda (Legend).[4]

Doblatge[modifica]

Personatge Actor català[5]
Billy Carnisser Carles di Blasi
Hughie Campbell Albert Trifol Segarra
Patriota Sergi Zamora
Llum Estel·lar/Annie January Núria Trifol
Reina Maeve/Maggie Shaw Isabel Valls
A-Tren/Reggie Franklin David Brau
Profund/Kevin Moskowitz Manel Gimeno
Frenchie David Jenner
Llet Materna Francesc Belda
Ashley Barrett Belén Roca

Episodis[modifica]

Temporada 1 (2019)[modifica]

Núm.TítolDirigit perEscrit perData d'estrena original
1"The Name of the Game"Dan TrachtenbergGuió: Eric Kripke26 de juliol de 2019 (2019-07-26)
2"Cherry"Matt ShakmanEric Kripke26 de juliol de 2019 (2019-07-26)
3"Get Some"Phil SgricciaGeorge Mastras26 de juliol de 2019 (2019-07-26)
4"The Female of the Species"Fred ToyeCraig Rosenberg26 de juliol de 2019 (2019-07-26)
5"Good for the Soul"Stefan SchwartzAnne Cofell Saunders26 de juliol de 2019 (2019-07-26)
6"The Innocents"Jennifer PhangRebecca Sonnenshine26 de juliol de 2019 (2019-07-26)
7"The Self-Preservation Society"Dan AttiasCraig Rosenberg & Ellie Monahan26 de juliol de 2019 (2019-07-26)
8"You Found Me"Eric KripkeAnne Cofell Saunders & Rebecca Sonnenshine26 de juliol de 2019 (2019-07-26)

Temporada 2 (2020)[modifica]

Núm.TítolDirigit perEscrit perData d'estrena original
1"The Big Ride"Phil SgricciaGuió: Eric Kripke4 de setembre de 2020 (2020-09-04)
2"Proper Preparation and Planning"Liz FriedlandeRebecca Sonnenshine4 de setembre de 2020 (2020-09-04)
3"Over the Hill with the Swords of a Thousand Men"Steve BoyumCraig Rosenberg4 de setembre de 2020 (2020-09-04)
4"Nothing Like It in the World"Fred ToyeMichael Saltzman11 de setembre de 2020 (2020-09-11)
5"We Gotta Go Now"Batan SilvaEllie Monahan18 de setembre de 2020 (2020-09-18)
6"The Bloody Doors Off"Sarah BoydAnslem Richardson25 de setembre de 2020 (2020-09-25)
7"Butcher, Baker, Candlestick Maker"Stefan SchwartzCraig Rosenberg2 d'octubre de 2020 (2020-10-02)
8"What I Know"Alex GravesRebecca Sonnenshine9 d'octubre de 2020 (2020-10-09)

Temporada 3 (2022)[modifica]

Núm.TítolDirigit perEscrit perData d'estrena original
1"Payback"Phil SgricciaGuió: Craig Rosenberg3 de juny de 2022 (2022-06-03)
2"The Only Man In The Sky"Phil SgricciaDavid Reed3 de juny de 2022 (2022-06-03)
3"Barbary Coast"Julian HolmesAnslem Richardson & Geoff Aull3 de juny de 2022 (2022-06-03)
4"Glorious Five-Year Plan"Julian HolmesMeredith Glynn10 de juny de 2022 (2022-06-10)
5"The Last Time to Look on This World of Lies"Nelson CraggEllie Monahan17 de juny de 2022 (2022-06-17)
6"Herogasm"Nelson CraggJessica Chou24 de juny de 2022 (2022-06-24)
7"Here Comes a Candle to Light You to Bed"Sarah BoydPaul Grellong1 de juliol de 2022 (2022-07-01)
8"The Instant White-Hot Wild"Sarah BoydLogan Ritchey & David Reed8 de juliol de 2022 (2022-07-08)

Referències[modifica]

  1. «The Boys». Goita què fan, ara!. [Consulta: 31 gener 2023].
  2. Petski, Denise. «'The Boys' Trailer: First Look At Amazon's Superhero Drama Series», 17-04-2019. [Consulta: 17 abril 2019].
  3. Petski, Denise. «'The Boys' Renewed For Season 2 By Amazon; Aya Cash Closes Deal As Stormfront», 19-07-2019. [Consulta: 19 juliol 2019].
  4. Maas, Jennifer. «Paul Reiser’s Son Had to Explain ‘The Boys’ Is ‘This Disgusting’ on Purpose Before He Joined the Show» (en anglès), 21-06-2022. [Consulta: 12 març 2023].
  5. «Fitxa de doblatge The Boys». [Consulta: 3 febrer 2023].

Enllaços externs[modifica]