The Inner Circle (pel·lícula de 1912)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Inner Circle
Fitxa
DireccióDavid Wark Griffith Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
FotografiaBilly Bitzer Modifica el valor a Wikidata
ProductoraBiograph Company Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorGeneral Film Company Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1912 Modifica el valor a Wikidata
Durada17 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema mut i drama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0002278 Letterboxd: the-inner-circle-1912 TMDB.org: 491384 Modifica el valor a Wikidata

The Inner Circle és una pel·lícula muda dirigida i produïda per D. W. Griffith i protagonitzada per Adolph Lestina i Mary Pickford entre altres.[1] Es va estrenar el 12 d’agost de 1912.[2]

Argument[modifica]

L’únic consol que té un vidu solitari d’origen italià des de la mort de la seva dona és la seva petita filla. A contracor s’ha fet membre d’una societat secreta, el cercle íntim, formada entre els seus paisans. Els membres d’aquesta societat envien un noi amb un missatge a un ric italià demanant que els pagui 5.000 dòlars per aparentment sufragar les despeses de la seva societat. L’home ric s’hi nega i ho denuncia a la policia. Aleshores la societat decideix la seva aniquilació i convoca una reunió a la que el vidu ha d’anar deixant la filla a càrrec d’una senyora del mercat. A la reunió el vidu és escollit per assassinar l’home ric. Al principi aquest es rebel·la contra el seu destí però té poques opcions, ja que es tracta d’escollir entre l’home ric o si mateix. Per tant decideix dur a terme el terrible encàrrec. Mentrestant, la filla del vidu s’ha allunyat de la dona que la cuidava i és atropellada per un cotxe. Tot i que surt il·lesa és portat a la casa del ric condemnat just quan el pare col·loca i encén una bomba a sota. Quan l’home surt del lloc descobreix la seva filla a través de la finestra de l'habitació on ha col·locat la bomba. En aquell moment el deté la policia i el deixa inconscient. Es desperta dins de la casa i reconeixent la seva filleta surt corrents, agafa la bomba i la llença lluny just en el moment que explota. Moribund, explica a la policia la localització de la societat secreta la qual deté els seus membres. L’home ric pregunta a la seva filla o jove esposa si acceptaria que adoptessin la nena i ella diu que sí.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Usai, Paolo Cherchi. The Griffith Project, Volume 6: Films Produced in 1912 (en anglès). Bloomsbury Publishing, 2019-07-25, p. 118-121. ISBN 978-1-83902-014-8. 
  2. «Licensed release dates». The Moving Picture World13, 6, 10 d’agost 1912, pàg. 590.

Enllaços externs[modifica]