The Movies (The Goodies)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Movies
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena10 febrer 1975 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0591015 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: The Goodies Modifica el valor a Wikidata
The Race (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Clown Virus (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

"The Movies" és un episodi de la cinquena temporada de la guardonada sèrie còmica de televisió britànica The Goodies.[1]

Aquest episodi també es coneix com a "The British Film Industry" i "The Black & White, Western, Epic Movie" així com "BBC" i "The Choices of Film Creation".

Com en altres episodis de la sèrie, aquest episodi va ser escrit per membres de The Goodies, amb cançons i música de Bill Oddie.

Premis[modifica]

The Goodies va guanyar la Rose d'Argent el 1975 per aquest episodi al festival Rose d'Or, celebrat a Montreux (Suïssa).

Trama[modifica]

Després de queixar-se de la davallada de la indústria cinematogràfica britànica, el trio compra Pinetree Studios (per 25 £) amb l'esperança de fer algunes bones pel·lícules. Després acomiaden tots els directors, que consideren que estan fent pel·lícules que són "molt avorrides o extremadament pretensioses" i decideixen fer-les ells mateixos.

El seu intent de remodelar Macbeth amb menys violència i més interès familiar és un fracàs complet i condueix a que els Goodies es barallin entre ells i intentin fer les seves pròpies pel·lícules per separat. Tim vol fer una èpica bíblica mentre que Graeme vol fer un western violent i Bill vol fer una comèdia muda en blanc i negre (creient que per fer-ho ha de pintar-ho tot monocrom i no parlar). Bill comenta: "Buster Keaton va haver de passar tres setmanes pintant tota la ciutat en blanc i negre. I aleshores un gran edifici escarmentat cau sobre ell, i no fa cap soroll".

Preguntant-se sobre quin tipus de pel·lícula caldria fer, Graeme comenta a Tim: "Almenys puc actuar que és més del que puc dir per a algunes persones presents". Sentint-se ferit, Tim pregunta: "I què vol dir això?" i Graeme respon: "Bé, mira't la cara, no ets Glenda Jackson, no?"

Més tard, comencen a filmar en un estudi amb molta gent a fora, però allà on vagin Tim, Bill i els altres membres de l'equip, els segueixen corrents al lloc de filmació de Graeme, que és més gran que els altres, a més d'entrar en els sets dels altres. Bill s'uneix als seus còmics llegendaris favorits Charlie Chaplin, Buster Keaton i Laurel i Hardy. Aleshores comença la batalla dels Goodies quan l'equip de Tim va topar amb l'equip de Graeme i els tres extres lluiten al costat dels Goodies. Però la lluita no va bé perquè els originals es veuen ferits pels seus propis extres. Aleshores fugen dels estudis discutint i corrent al teatre. Quan els Goodies es reuneixen, a l'escenari, encara es discuteixen fins que apareix l'enorme paraula "The End" que arrossega els Goodies a l'aire mentre demanen ajuda.

Referències culturals[modifica]

Referències[modifica]

  1. The Movies a BBC Two

Bibliografia[modifica]

  • The Complete Goodies — Robert Ross, B T Batsford, London, 2000
  • The Goodies Rule OK — Robert Ross, Carlton Books Ltd, Sydney, 2006
  • From Fringe to Flying Circus — 'Celebrating a Unique Generation of Comedy 1960-1980' — Roger Wilmut, Eyre Methuen Ltd, 1980
  • The Goodies Episode Summaries — Brett Allender
  • The Goodies — Fact File — Matthew K. Sharp