The Savages

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Savages
Fitxa
DireccióTamara Jenkins
Protagonistes
ProduccióAlexander Payne
GuióTamara Jenkins
MúsicaStephen Trask
FotografiaW. Mott Hupfel III Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeBrian A. Kates Modifica el valor a Wikidata
ProductoraSearchlight Pictures i This is that corporation Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorFox Searchlight Pictures
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena2007
Durada113 min.
Idioma originalanglès
RodatgeArizona Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost9 milions de dòlars
Descripció
GènereComèdia
Drama
Temafamília disfuncional Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York i Arizona Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

Lloc webfoxsearchlight.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0775529 Filmaffinity: 401547 Allocine: 110662 Rottentomatoes: m/savages Letterboxd: the-savages Mojo: savages Allmovie: v344903 TCM: 649352 Metacritic: movie/the-savages TV.com: movies/the-savages AFI: 55184 TMDB.org: 8272 Modifica el valor a Wikidata

The Savages és una pel·lícula estatunidenca dirigida i escrita l'any 2007 per Tamara Jenkins. És protagonitzada per Philip Seymour Hoffman i Laura Linney i estrenada al Sundance Film Festival. Va ser nominada a 2 Oscars: millor actriu (Laura Linney) i millor guió original.

Argument[modifica]

Dos germans, Wendy (Laura Linney) i Jon (Philip Seymour Hoffman), després de viure anys separats, es veuen obligats a conviure de nou per cuidar-se del seu pare malalt, Lenny Savage, amb qui no es parlaven en els últims vint anys.

Repartiment[modifica]

Laura Linney, actriu principal del film, al festival internacional de Chicago, l'octobre de 2007.

Anàlisi[modifica]

Linney i Hoffman compten aquí amb el repte més difícil per a qualsevol actor: encarnar gent corrent, sense atributs ni particular aspresa en el caràcter. Al film són dos germans enfrontats a un problema també corrent: fer-se càrrec, arribada l'hora, del seu ancià pare, un cascarrabies amb demència senil. Els tres vivien en punts diferents, molt allunyats, del país, i ara hauran de conviure junts fins a l'últim sospir del malalt.

The Savages és, d'una banda, una pel·lícula en la que s'exalten els valors humans de l'esforç, el respecte i la recuperació de l'afecte llarg temps desatès. Per un altre, una pel·lícula d'actors, de lluïment de les estrelles, seguint la tradició de Hollywood. Ambdós aspectes es fonen harmoniosament a través d'escenes en les quals prevalen el to intimista, les revelacions en veu baixa i la grisor en l'existència dels personatges, cosida sovint amb el fil fi de l'humor.