The Secret of Convict Lake

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Secret of Convict Lake
Fitxa
DireccióMichael Gordon Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
Director artísticThomas Little, Fred J. Rode
ProduccióFrank P. Rosenberg Modifica el valor a Wikidata
GuióVictor Trivas, Oscar Saul, Ben Hecht (no surt als crèdits), adaptació d'una història d'Anna Hunger i Jack Pollexfen
MúsicaSol Kaplan Modifica el valor a Wikidata
FotografiaLeo Tover Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeJames B. Clark Modifica el valor a Wikidata
VestuariEdward Stevenson Modifica el valor a Wikidata
Distribuïdor20th Century Studios Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1951 Modifica el valor a Wikidata
Durada83 min
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeColorado Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerewestern Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0044015 Filmaffinity: 183236 Letterboxd: the-secret-of-convict-lake Allmovie: v109297 TCM: 89433 AFI: 50284 TMDB.org: 40642 Modifica el valor a Wikidata

The Secret of Convict Lake és un western estatunidenc dirigit per Michael Gordon estrenat el 1951. La pel·lícula va ser un èxit de crítica i comercial. La història és una ficció, basada en llegendes del Convict Lake, situat a Sierra Nevada al nord de Califòrnia.[1][2] i un conte breu d'Anna Hunger i Jack Pollexfen.[3] La pel·lícula és el paper final d'Ann Dvorak abans de la seva retirada de la pantalla.

Argument[modifica]

En 1871, un grup de presidiaris s'escapa de la presó de Carson City a Nevada i prova d'arribar a Califòrnia a través de les muntanyes nevades. Entrampats en una turmenta, acaben per arribar al poble aïllat de Monte Diablo. Allà, s'adonen que tots els homes han marxat i que el poble només és ocupat per les dones. Els fugitius demanen menjar i dormir. Encara que desconfiades, acaben per acceptar allotjar-los per una nit.

Jim Canfield, un dels fugitius, no s'ha dirigit cap a Monte Diablo per atzar. És a la recerca de Rudy Schaeffer, l'home que l'ha fet injustament condemnar per homicidi i robatori de 40.000 dòlars. Els seus companys segueixen a Canfield per tal de ficar la mà en aquest botí. Ben armades, les dones mantenen primer de tot l'autoritat sobre els seus invitats. Però de pressa, la situació es gira i els presidiaris prenen el control del poble. Només Canfield s'oposa a les intencions malèvoles dels seus acòlits, però no pot els va controlar sol. Marcia Stoddard, una de les habitants i promesa de Schaeffer, descobreix que el seu futur espòs té els diners robats a la seva cabana. Acaba per enamorar-se de Canfield i prova d'evitar el duel que els espera a la tornada imminent dels homes del poble.[4]

Repartiment[modifica]

Reconeixements[modifica]

  • Nominat al Premi Edgar Allan Poe Memorial de the Mystery Writers of America per "millor pel·lícula de misteri de 1951".[5]

Referències[modifica]

  1. Ford, Peter. Glenn Ford: A Life (en anglès). Univ of Wisconsin Press, 2011, p. 113. ISBN 9780299281533 [Consulta: 15 novembre 2019]. 
  2. Thomson, David. The New Biographical Dictionary of Film: Sixth Edition (en anglès). Knopf Doubleday Publishing Group, 2014, p. 66. ISBN 9781101874707 [Consulta: 15 novembre 2019]. 
  3. «The Screen in Review; 'Secret of Convict Lake,' Depicting Desperadoes and Helpless Women of 1870's, Is Bill at Globe». The New York Times, 04-08-1951 [Consulta: 21 desembre 2023].
  4. «The Secret of Convict Lake». The New York Times.
  5. «The Secret of Convict Lake» (en anglès). AFI. [Consulta: 21 desembre 2023].