The Whispering Chorus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Whispering Chorus

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióCecil B. DeMille Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióCecil B. DeMille Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióWilfred Buckland Modifica el valor a Wikidata
GuióJeanie Macpherson Modifica el valor a Wikidata
FotografiaAlvin Wyckoff Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeCecil B. DeMille Modifica el valor a Wikidata
ProductoraFamous Players-Lasky Corporation Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1918 Modifica el valor a Wikidata
Durada86 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0009796 Filmaffinity: 316455 Letterboxd: the-whispering-chorus AFI: 17286 TMDB.org: 117024 Modifica el valor a Wikidata

The Whispering Chorus és una pel·lícula muda de la Famous Players-Lasky dirigida per Cecil B. DeMille i protagonitzada per Raymond Hatton, Kathlyn Williams i Edythe Chapman.[1] Basada en el relat homònim de Perley Poore Sheehan,[2] adaptada per Jeanie MacPherson, la pel·lícula es va estrenar el 25 de març de 1918.[3] El títol es refereix al conjunt de rostres fantasmals que xiuxiuen al protagonista talment com veus de la consciència.

Argument[modifica]

John Tremble, un caixer empobrit en una empresa de contractació, escolta unes veus en la seva ment i sucumbeix a la temptació de malversar 1.000 dòlars de l'empresa. Aviat, però, té lloc una investigació estatal sobre els fons de l'empresa que amenaça de revelar el frau. Atemorit, John deixa la seva dona i la seva mare i s'amaga a una illa prop del passeig marítim de la ciutat. Un dia, mentre està pescant, troba un cadàver i tornant a escoltar aquelles veus decideix intercanviar la seva roba, mutilar el cap del cadàver i deixar-lo a la deriva per suggerir que ell mateix ha estat assassinat. La troballa del cos s'informa a la seva família i Tremble comença una nova vida amb el fals nom d'Edgar Smith. John vaga sense rumb pel món i a Hong Kong es torna addicte a l'opi. Mentrestant, la seva dona Jane, creient que és mort, es casa amb George Coggeswell, que esdevé el governador de l'estat. John torna a casa per visitar la seva mare moribunda, que mor de la sorpresa. La policia acaba detenint-lo i és portat a judici com a sospitós del seu propi assassinat. Mentrestant, Jane Tremble, la seva antiga esposa, s'ha casat amb el governador de l'estat i no el reconeix quan el veu al tribunal. Després del judici és declarat culpable del seu propi assassinat. Després d’escoltar les veus de la consciència de nou, decideix afrontar la mort a la cadira elèctrica per tal de preservar la felicitat de la seva antiga esposa

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Birchard, Robert. Cecil B. DeMille's Hollywood (en anglès). University Press of Kentucky, 2004-06-29, p. 118. ISBN 978-0-8131-2324-0. 
  2. Goble, Alan. The Complete Index to Literary Sources in Film (en anglès). Walter de Gruyter, 2011-09-08, p. 1015. ISBN 978-3-11-095194-3. 
  3. Soister, John T.; Nicolella, Henry; Joyce, Steve. American Silent Horror, Science Fiction and Fantasy Feature Films, 1913-1929 (en anglès). McFarland, 2014-01-10, p. 775. ISBN 978-0-7864-8790-5. 

Enllaços externs[modifica]