Torre del Senyor Enric

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Torre del Senyor Enric
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx (1920)
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaels Hostalets de Pierola (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Mestre Lladós, 1.
Map
 41° 32′ N, 1° 46′ E / 41.53°N,1.77°E / 41.53; 1.77
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC5519 Modifica el valor a Wikidata

La torre del Senyor Enric és un edifici modernista dels Hostalets de Pierola (Anoia) inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Casa aïllada i envoltada per un mur de pedra i maó. està formada per dos cossos : un a la façana principal de planta baixa, pis, una torratxa i un petit terrat i un darrere d'aquest format per planta, pis i terrat. La façana principal destaca per la seva simetria. en els obertures de la planta baixa s'ornamenten les llindes amb motllures de tema vegetal fets de pedra artificial. És interessant el voladís de la teulada, de ceràmica vidriada, tant a la façana com a la torratxa. També la barana del terrat que forma petits merlets i les baranes de ferro forjant dels balcons. I els elements decoratius de ceràmica de la façana. A la façana posterior destaca el porxo i la terrassa amb barana de pedra artificial.[1]

Història[modifica]

L'edifici, obra de Miquel Casals Isart i promogut per l'empresari Enric Cucurella Vidal, es va construir en dos fases. La primera, de la planta baixa, fou l'any 1903 i la segona, de la resta, l'any 1920, que és quan va adquirir la seva actual aspecte, dominat per una torratxa-mirador. L'edifici fou heretat per la filla gran de Cucurella.[2][1]

El 1983 va ser adquirida per l'ajuntament per a ser utilitzat com a dependències municipals.[1] Fou la seu de l'Ajuntament fins a l'estiu de l'any 2008. L'augment de la població va fer que l'espai que ocupava l'ajuntament i altres serveis del poble, es quedessin petits i calgués modificar-ne la ubicació. Actualment la Torre del Senyor Enric acull l'arxiu de l'Ajuntament i la brigada municipal.

El carrer J. Mestre Lladós va ser urbanitzat a començaments dels.XX.[1]

Aquest edifici forma part del conjunt format per les cases nª1,3,5,7.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 «Torre del Senyor Enric». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 agost 2015].
  2. Torre del Senyor Enric a poblesdecatalunya.cat