Trono Villegas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTrono Villegas
Dades
Tipusgrup de teatre Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1988, Tarragona Modifica el valor a Wikidata

El Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas, conegut popularment com a Trono Villegas, és un grup de teatre que es va fundar a Tarragona l'any 1988 amb la representació del tradicional Judici del Rei Carnestoltes, espectacle de carrer pirotècnic-musical, durant el Carnestoltes de 1989 a Tarragona.[1]

Obra teatral[modifica]

Aquest grup ha creat 16 obres, que han estat representades per tota Catalunya (i algunes per Espanya). Les més importants són:

  • 1989 La nit dels oracles. Jocs romans a l'Amfiteatre de Tarragona.
  • 1990 In nomine dei. Obra sobre la inquisició catalana i espanyola al segle xv.
  • 1992 Transsexualisme a Catalunya. Simulacre de conferència polèmica.
  • 1993 Assemblea unitària de la ment serva. (La Padrina Consagrada). Comèdia sobre el món de les sectes religioses. Coproduïda per la Universitat Rovira i Virgili. Participació en la XIV Fira del Teatre de Tàrrega.
  • 1994 El jardí de les mentides. Comèdia musical situada al segle xvii. Projecte teatral guanyador del premi "SEVERIANUS'94" convocat per l'Ajuntament de Tarragona.
  • 1997 El sexe nostre de cada dia de Dario Fo, Franca Rame i Jacobo Fo. Conversa entre cinc amigues i un amic que ens expliquen els seus problemes sexuals i la seva manera de resoldre'ls.
  • 1999 Sopa de ràdio. Quinze històries diferents, que passen en un lloc comú: un locutori radiofònic. Obra d'encàrrec per la celebració del 75è aniversari de ràdio Barcelona. Cadena Ser.
  • 2002 La veu del món. Comèdia sobre una coral multireligiosa que canta per la pau a iniciativa de la UNESCO. Coproduïda amb la Universitat Rovira i Virgili.

Independentment Trono Villegas ha rebut treballs i accions d'encàrrec que arriben prop de les 300 actuacions teatrals.[1]

Col·laboracions a TV[modifica]

El grup ha participat en els programes de televisió següents:[1]

Membres destacats[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Trono Villegas». Arxivat de l'original el 26 novembre 2015. [Consulta: 15 setembre 2020].
  2. «Pregonera 2020 - Agnès Busquets i Tarrasa». Programa de la Festa Major de Santa Tecla 2020. Ajuntament de Tarragona. [Consulta: 15 setembre 2020].