Tuğçe Albayrak

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Placa commemorativa bilingua
Infotaula de personaTuğçe Albayrak

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement28 novembre 1991 Modifica el valor a Wikidata
Bad Soden-Salmünster (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort26 novembre 2014 Modifica el valor a Wikidata (22 anys)
Offenbach am Main (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortHomicidi Modifica el valor a Wikidata (Traumatisme contús Modifica el valor a Wikidata)
SepulturaSalmünster Cemetery (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Giessen Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióestudiant Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm6940875 Modifica el valor a Wikidata
Memòria a Tuğçe Albayrak el 6 de desembre de 2014, a Hannover.

Tuğçe Albayrak (Bad Soden-Salmünster, 28 de novembre de 1991Offenbach am Main, 28 de novembre de 2014) va ser una estudiant de medicina alemanya d'ascendència turca, que va morir després de defensar a dues dones que estaven sent assetjades per dos homes en un restaurant de menjar ràpid la matinada del 15 de novembre.[1][2]

Poc després de la seva intervenció, al sortir del local, va ser atacada per un dels acosadors quan es dirigia al seu cotxe. El resultat de l'atac va ser una fractura a la base del crani i una hemorràgia cerebral. El dany cerebral va ser tan greu que els seus pares van decidir retirar el suport vital després de 15 dies en coma. El president d'Alemanya, Joachim Gauck, es va dirigir a la família per expressar les seves condolències [3] i l'ha considerada com un "model a seguir".

Centenars de persones van iniciar una protesta silenciosa davant el restaurant, amb samarretes amb la fotografia de Tuğçe i les paraules "Seni seviyoruz" ("t'estimem", en turc) i portant cartells amb les paraules “Danke Tuğçe” ("gràcies, Tuğçe" en alemany). Manifestacions similars es van realitzar per tota Alemanya l'endemà de la seva mort.

Uns dies més tard, una petició signada per més de 50.000 persones instava al president alemany Joachim Gauck que la condecorés pòstumament amb l'Orde Nacional del Mèrit.[1]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Tugce Albayrak: Germany pays tribute to student killed for helping harassed women». The Independent. [Consulta: 29 novembre 2014].
  2. Hannelore Crolly, Frankfurt. «Ins Koma geprügelt: Das Leben der mutigen Tugçe A. - DIE WELT». DIE WELT, 28-11-2014. [Consulta: 29 novembre 2014].
  3. «Germany bids farewell to brave Turkish young woman - EUROPE». [Consulta: 29 novembre 2014].
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tuğçe Albayrak