Vés al contingut

Universitat Catòlica d'Angola

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUniversitat Catòlica d'Angola
Dades
Tipusuniversitat catòlica
universitat Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1997
Governança corporativa
Seu

Lloc webucan.edu Modifica el valor a Wikidata
Facebook: catolicaluanda Twitter (X): UniversidadeCat Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Universitat catòlica d'Angola (en portuguès: Universidade Catòlica de Angola, UCAN) és una institució catòlica a la capital d'Angola la ciutat de Luanda. El 7 d'agost de 1992, el govern d'Angola va permetre a l'Església Catòlica establir la seva pròpia universitat. Després de l'aprovació de la Conferència Episcopal d'Angola i São Tomé va començar l'ensenyament, el 22 de febrer de 1999. Es tracta d'una institució privada i una de les dotze reconegudes universitats privades al país.[1] L'arquebisbe de Luanda Damião António Franklin fou el primer rector. Actualment Monsenyor Manuel Imbamba és el "magne canceller" i el pare Vicente Cauchi el rector.

La UCAN funcionava em dos seus, el de Kinaxixe i el de Palanca, però actualment només és activa la de Palanca, al municipi de Kilamba Kiaxi.[2]

Alumnat[modifica]

El 2012 hi havia al voltant de 6.000 estudiants matriculats. Les classes s'imparteixen en portuguès, tot i que anglès és la segona llengua. S'han fundat quatre departaments han estat fundade: ciències socials, economia, dret i enginyeria.

Entre els professors més notables hi ha Fernando José de França Dias Van-Dúnem, un polític d'Angola des de fa molt de temps i actual membre del Parlament Panafricà.

Referències[modifica]

  1. Ministry Names Recognized Universities updated by decrees published in Diário da República 20/8/2002, 11/4/2005 and 7/5/2007.
  2. Universidade Católica de Angola a angolainformativa.com

Enllaços externs[modifica]