Vés al contingut

Usuària:Imariiiaa/Camila Cabello

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaImariiiaa/Camila Cabello
Biografia
NaixementCojímar, Cuba

Karla Camila Cabello Estrabao (Cojímar, Cuba, 3 de març de 1997) és una cantant i compositora cubana-mexicana coneguda per haver estat part del grup femení Fifth Harmony. Cabello i les seves companyes de banda van llançar un EP i dos àlbums d'estudi. La seva sortida del grup es va anunciar el 19 desembre de 2016.

Al novembre de 2015 Cabello va llançar un duo amb el cantant canadenc Shawn Mendes titulat I Know What You Did Last Summer la cançó va aconseguir el número 20 en els Estats Units d'Amèrica i 18 al Canadà. Va ser certificat platí per l'associació de la indústria de l'enregistrament d'Amèrica (RIAA). A l'octubre de 2016, va llançar un segon senzill conjunt amb el raper nord-americà Machine Gun Kelly anomenat Bad Things, que va aconseguir el número 4 en el Billboard Hot 100 dels Estats Units.

Biografia i carrera musical[modifica]

1997 - 2012: primers anys i audició en The X Factor[modifica]

Camila Cabello va néixer el 3 de març de 1997 a la ciutat de Cojímar (Cuba), de nacionalitat mexicana per part del seu pare i cubana per part de la seva mare, filla d'Alejandro Cabello i Sinuhe Estrabao. A l'edat de cinc anys ja havia viscut a l'Havana i en la Ciutat de Mèxic. Als 7 anys d'edat va emigrar al costat de la seva mare als EE.UU, i després d'un any i mig el seu pare se'ls va unir.[1] Quan estava per complir 15 anys, la seva mare li va preguntar què volia per a la seva festa d'aniversari al que Camila va respondre audicionar per The X Factor.

2012 - 2016: Fifth Harmony[modifica]

Cabello va audicionar per The X Factor en Greensboro, Carolina del Nord.[2] Primer va audicionar per als productors del programa i va aconseguir la trucada on li van dir que podia audicionar per als jutges com a alternativa, significant que si després de l'espectacle hi havia temps ella podria audicionar. Però després els productors li van dir que ja no quedava temps i ella va començar a plorar. Llavors va veure a Simon Cowell i li va preguntar si podia audicionar i ell va dir que sí. La seva audició no va ser transmesa, perquè "The X Factor" no tenia els drets de la cançó Respect de Aretha Franklin. Rebent un sí de tots els jutges Cabello va avançar al bootcamp.[3] Cabello va cantar Back to Black de Amy Winehouse, durant la primera ronda del bootcamp, encara que no es va mostrar, però la hi veu durant la de presentació de Tara Simon. També se li veu dient «estic tan nerviosa» al començament de l'episodi. En la ronda final del bootcamp, Cabello es va enfrontar a la concursant Jordan Shane amb la cançó Your Song de Elton John. Va ser eliminada, però més tard va ser cridada de tornada a l'escenari juntament amb Dinah Jane Hansen, Ally Broke, Lauren Jauregui i Normani Kordei per formar el grup femení que més endavant es coneixeria com Fifth Harmony, classificant-se així per a la categoria “Grups”. Durant l'etapa de les Cases dels Jutges, les noies van cantar Impossible de Shontelle i van ser seleccionades per a les gales en directe, sent apadrinades per Simon Cowell. Elles van signar un acord conjunt amb Syco Music, propietat de Simon Cowell, i Epic Records, segell discogràfic de L.A. Reid, després d'acabar en tercer lloc en el xou.[4][5]

El 22 d'octubre de 2013, van llançar al debut del seu EP Better Together.[6] En la primera setmana va aconseguir el 6 lloc en la llista nord-americana Billboard 200. El seu primer single  Miss Movin' On[7] va entrar en la llista de Billboard Hot 100 i va ser certificat or als Estats Units. A l'any següent, el vídeo va guanyar el premi “The Artist to Watch” en els MTV Video Music Awards. El grup va llançar el seu primer àlbum d'estudi titulat Reflection al febrer de 2015, debutant en el número cinc en el Billboard 200 i número u en Billboard Digital Albums. L'àlbum va ser certificat or als Estats Units per RIAA i doble platí a Brasil.[8] L'àlbum inclou els senzills BO$$, Sledgehammer i Worth It, tots certificats platí. L'últim va aconseguir la certificació de triple platí als Estats Units i va aconseguir el top 10 en 13 països. El 27 de maig de 2016 el grup va llançar el seu segon àlbum titulat 7/27, que va debutar en el lloc número 4 de la llista Billboard 200, L'àlbum va ser certificat or als Estats Units per RIAA, a Polònia també va ser certificat or i platí a Brasil. Work from Home va ser el senzill principal del seu segon àlbum 7/27, i es va convertir en el primer top 10 del grup en el Billboard Hot 100 i el primer top 5 d'un grup de noies en una dècada.

2016 - Actualitat i sortida de Fifth Harmony[modifica]

« Falta indicar el text de la citació. »

Ella contínua a dir:

« Falta indicar el text de la citació. »

Segons va informar Billboard, Cabello ja es trobava treballant en el seu primer àlbum i estaria programat per sortir a mitjans d'estiu de 2017 i el seu primer single al març o abril. El compte del grup va emetre un segon comunicat dient que al novembre van ser informats per representants de Camila que ella estaria amb el grup fins al 18 de desembre.[9] Una font va informar per Billboard que l'equip de Cabello va proposar al grup un descans, mentre ella s'aventurava com a solista, al que les altres quatre noies es van negar.[10]

Filantropia[modifica]

El 28 de febrer de 2016, Cabello va anunciar que s'havia associat amb Save the Children per dissenyar una samarreta “Love Only” d'edició limitada, per ajudar a conscienciar sobre qüestionis relacionades amb l'accés igualitari de les nenes a l'educació, l'atenció de salut i les oportunitats d'èxit.[11] Al juny de 2016, Cabello amb el productor Benny Blanco i els membres de l'organització d'art sense finalitats de lucre OMG Everywhere, va ajudar a crear el single de caritat Power in Em.[12]

Influències i vida personal[modifica]

Les seves influències inclouen estrelles Disney i icones adolescents com Taylor Swift, Selena Gomez i Miley Cyrus. Cabello ha declarat que la seva jutgessa i mentora de The X Factor Demi Lovato també va ser una de les seves majors influències.[13] Ha esmentat a One Direction i Alejandro Sanz com els seus artistes favorits.

Cabello va ser inclosa en la llista de “Els 30 adolescents més influents de 2016” de la revista Estafi.[14]

Discografia[modifica]

Amb Fifth Harmony[modifica]

Com a solista[modifica]

Crèdits de cançons compostes[modifica]

Any Títol Artista Àlbum Notes
2013 Don't Wanna Dansi Alone Fifth Harmony Better Together Co-escriptora
Who Llauri You
Em & My Girls
2015 I Know What You Did Last Summer Shawn Mendes Handwritten Revisited Co-escriptora
2016 Bad Things Machine Gun Kelly TBA Co-escriptora

Filmografia[modifica]

Televisió[modifica]

Any Títol Rol Notes
2012–13 The X Factor O.S. Ella mateixa 22 episodis (2012), Convidada: 1 episodi (2013)
2014 Faking It Ella mateixa Episodi: "L'èxtasi i l'agonia"
2015 Barbie: Life in the Dreamhouse Ella mateixa Episodi: "Sisters' Fun Day"
2016 El Camí Ella mateixa Episodi: Fifth Harmony: El Camí
2016 Drets d'Immigració Ella mateixa Registre total en viu MTV

Comercials[modifica]

Any Producte Nom del Comercial
2014 Clean and Clear Which Member of Fifth Harmony is Most Like You? (#1)
See the Real Em at the Neon Lights Tour with Fifth Harmony
Which Member of Fifth Harmony is Most Like You? (#2)
Which Member of Fifth Harmony is Most Like You? (#3)
2015 #In5WordsOrLess with Fifth Harmony
Fifth Harmony on Deep Action Exfoliating Scrub
Fifth Harmony Wakes Up with MORNING BURST

Premis i nominacions[modifica]

Any Premi Treball nominat Categoria Resultats
2016 iHeartRadio Much Music Video Awards[15] I Know What You Did Last Summer Vídeo de l'Any Nominada
Millor Vídeo de Pop
Fan favorit vídeo
Premis Joventut[16] Favorite Hit Nominada

Gires[modifica]

Referències[modifica]

  1. Error en el títol o la url.«».
  2. «Camila Cabello on Twitter». [Consulta: 7 enero 2017].
  3. Error en el títol o la url.«». Youtube.
  4. Error en el títol o la url.«».
  5. «Simon Cowell Signs Fifth Harmony» (en en-us). , 17 enero 2013 [Consulta: 7 enero 2017].
  6. «Fifth Harmony to release debut EP». [Consulta: 27 diciembre 2016].
  7. Error en el títol o la url.«».
  8. «Fifth Harmony's "Reflection," Halsey's "Badlands" Certified Gold As RIAA Adds Track Sales, Streams» (en en-us). , 01-02-2016 [Consulta: 27 diciembre 2016].
  9. «Fifth Harmony on Twitter». [Consulta: 27 diciembre 2016].
  10. «Inside Camila Cabello's Fifth Harmony Exit: Where Did It All Go Wrong?». [Consulta: 7 enero 2017].
  11. Error en el títol o la url.«».
  12. «Watch Fifth Harmony's Camila Cabello, Benny Blanco & Six Kids Create Music With Random Instruments». [Consulta: 7 enero 2017].
  13. Error en el títol o la url.«».
  14. Error en el títol o la url.«».
  15. Error en el títol o la url.«».
  16. Error en el títol o la url.«».