Usuari:Mcapdevila/Blue & Me

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Fiat Grande Punto, primer automòbil dotat de tecnologia Blue&Me

Blue&Me és la marca comercial d'un sistema d'informació i entreteniment per als cotxes de Fiat Group Automobiles basat en Microsoft Auto i desenvolupat en una associació iniciada el 2004 entre Magneti Marelli (filial de Fiat Group) i Microsoft Corporation. El gener de 2010 va ser venuda la unitat un milió amb aquest

Característiques[modifica]

Botonera del sistema Blue&Me situada al volant, mostrant el logotip de Windows.
Port USB del sistema Blue&Me.
Sistema Blue&Me, versió Abarth.

El sistema es basa en una estructura modular que permet la instal·lació i utilització de diferents serveis. El sistema ofereix Bluetooth i connectivitat USB per a telèfons mòbils i reproductors de mitjans personals. També ofereix un sistema que permet controlar totes les funcions mitjançant ordres de veu, utilitzant tecnologia de veu. Amb l'ajuda de Magneti Marelli, el sistema està dissenyat per ser compatible amb la majoria de telèfons mòbils i reproductors de mitjans. Blue&Me Nav és un sistema millorat que afegeix funcions de navegació GPS mitjançant pictogrames a la pantalla del quadre de comandaments i ordres de veu.

Història[modifica]

Al Saló de Bolonya de 2007, Fiat va presentar un nou sistema portàtil, a més de la unitat de navegació anomenada Blue&Me Map . El sistema és exclusiu de Alfa Romeo, Fiat, Lancia i vehicles lleugers comercials de Fiat Professional.

El 2008, Fiat Group Automobiles, desatrollo una aplicació anomenada EcoDrive amb la qual, usant la tecnologia del sistema Blue&Me és possible millorar la conducció per a un menor consum i reducció d'emissions contaminants.

Al setembre de 2009, sota el nom de Blue&Me TomTom , Fiat Group Automobiles i TomTom van presentar un dispositiu GPS portàtil similar a models precedents TomTom, però en el qual s'integrava el sistema Blue&Me de l'automòbil. El sistema consta d'un suport integrat al tauler de control específicament dissenyat per allotjar el dispositiu. A més de les funcions tradicionals del GPS, quan es col·loca sobre el suport del cotxe es pot, entre altres, accedir a informació sobre consums en temps real, obtenir consells sobre la millor marxa engranada per a un menor consum, fer servir el telèfon mòbil per tecnologia Bluetooth o reproduir i manejar els fitxers de música inserits en el lector de targetes de l'automòbil. Una versió millorada del Blue&Me TomTom es va presentar el 2011, durant la presentació del Lancia Ypsilon. Anomenat Blue & Em TomTom Live , a més de les funcions del model precedent, sumava informació en temps real actualitzada CAA dos minuts sobre l'estat del trànsit, càlcul de ruta millorada evitant embussos, informació meteorològica, informació sobre radars fixos i informació sobre serveis propers. [1]

El 2010 es va presentar una versió especial anomenada Blue & Em Map Abarth , en la qual partint del model Map, es va afegir una sèrie de funcions específiques per als models Abarth. Entre elles s'inclouen de telemetria (posició del cotxe en un circuit o comptar el temps per volta) així com recollir dades del motor com la velocitat de rotació del motor, la velocitat del vehicle, o la marxa introduïda.

Versions de Blue&Me[modifica]

  • Blue&Me
  • Blue&Me Nav
  • Blue&Me Map
  • Blue&Me TomTom

Blue&Me i CONNECT[modifica]

En certs automòbils dotats amb Blue&Me, és possible complementar les seves funcions amb les del sistema de infoentretenimeinto CONNECT, quedant ambdós sistemes integrats. Així les funcions del reconeixement per veu i les funcions de telefonia són assumides pel Blue&Me. Mentre que les relacionades amb la navegació, o la reproducció de música són gestionades pel sistema CONNECT. Per tant la música allotjada al port USB del sistema Blue&Me i les funcions de telefonia passen a poder ser controlades des dels comandaments del CONNECT, els del volant o per veu. La informació del sistema Blue & Em pot ser visualitzada tant a la pantalla del quadre d'instruments com a la pantalla de majors dimensions del sistema CONNECT.

Automòbils[modifica]

En la següent llista es recullen els automòbils dotats amb el sistema Blue&Me:

Fiat[modifica]

Abarth[modifica]

Lancia[modifica]

Alfa Romeo[modifica]

Fiat Professional[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]