Usuari:Mcapdevila/EF86

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Una EF86 és un pèntode de baix soroll destinat a amplificació d'àudio de molt baix nivell en equips amplificadors per a reproducció.

Classificació per quantitat d'elèctrodes[modifica]

És un pèntode miniatura base tipus B9A (noval).

Classificació per tensió de filament i funció[modifica]

anus, condensador. La lletra E indica que la tensió de filament és de 6,3 V. Hi ha una versió per 12,6 V, la vàlvula UF86 . És un amplificador de senyals de molt baix nivell en la gamma d'àudio, en amplificadors en general acoblats per resistència-condensador

Característiques principals[modifica]

Construïda en un tub de vidre de 20 mm de diàmetre i 48 mm d'alt, amb 9 potes de filferro rígid, de vegades banyades en or o amb algun tipus de recobriment galvànic. Tensió màxima de placa, en ús continu: 300 V. Tensió màxima de graella 2 o pantalla: 200V. Potència màxima de placa o ànode: 1,0 W. Potència màxima de graella 2 o pantalla: 0,2 W. Corrent màxima de càtode: 6,0 mA. Soroll màxim de baixa freqüència provinent del filament: 5 UV. Soroll mitjana de baixa freqüència per al filament connectat amb una pota a massa: 3,0 UV. Soroll de baixa freqüència per filament alimentat amb corrent altern i bobinat amb terminal central: 1,5 UV. Tensió positiva màxima entre càtode i filament: 150 V. Tensió negativa màxima entre càtode i filament: - 100 V.

Característiques mitjana per pèntode d'àudio acoblat amb resistència-capacitat[modifica]

  • Tensió de placa: 250 V.
  • Tensió de grilla supressora: o V.
  • Intenció de pantalla: 140 V.
  • Corrent de placa: 3,0 mA.
  • Corrent de pantalla: 0,6 mA.
  • Tensió de graella de control. -2,0 V.
  • Transconductància: 1,8 mA/V.
  • Factor d'amplificació entre grilla1 i graella 2: 38
  • Resistència interna de placa: 2,5 Megaohms.

[1]

Usos[modifica]

Com a primera amplificadora d'àudio de molt baix nivell com ara, fonocaptores de bobina mòbil o micròfons dinàmics. En tota aplicació on el baixíssim nivell de microfonismo i soroll de baixa freqüència per l'alimentació del filament siguin convenients. Es recomana col·locar en un sòcol anti-vibracions sobre suports de goma.

Equivalències i reemplaçaments[modifica]

Equivalent al tipus americà 6BK8 . Reemplaçable per les versions millorades: 6267 , CV2901 , CV4086 , EF806S , Z729 . També per la versió 6F22 .

Història[modifica]

Va ser desenvolupada per Mullard com un reemplaçament del tipus anterior per a usos de baix soroll: EF37A . La seva introducció va ocórrer cap a fins dels anys cincuentas. La fabricar també Philips, Telefunken, Haltron, Valvo i GEC, entre d'altres. En l'antiga Unió Soviètica una variant també va ser produïda com a tipus 6Zh32P (en rus: 6Ж32П).

Amb fama molt ben guanyada en equips de reproducció o en aparells professionals d'estudis de gravació, però va obtenir crítiques de part d'alguns músics en les seves aplicacions en amplificadors d'instruments musicals (Veure: Vox AC30) Això pot explicar per l'ús gairebé a màxim volum que solen utilitzar els músics, més el fet que el o els parlants estaven dins de la mateixa caixa que l'amplificador, els músics de rock busquen la saturació per l'abundància d'harmònics i la distorsió, que donen color al so. En contrast, en un equip de reproducció dels altaveus solen estar separats i el nivell d'audició és més baix. (El volum mitjà de la música està en el 17% de la potència màxima. Els entusiastes del so d'alta qualitat reserven potència per als pics de potència o fortíssims de la música)

Versions actuals[modifica]

En Rússia la produeix Electro-Harmonix i JJ Electronics (Abans Tesla) a la República Eslovaca.

Referències[modifica]