Usuari:Mcapdevila/Front de l'Orient Mitjà (Primera Guerra Mundial)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de conflicte militarMcapdevila/Front de l'Orient Mitjà
Data24 d'octubre de 1914 - 10 d'agost de 1920
Bàndols
Imperi Otomà Imperi Otomà
Imperi Alemany Imperi Alemany
Imperi Austrohongarès[1]
Imperi Rus Imperi Rus
Bandera d'Armènia Armènia
Regne Unit Imperi Britànic
França França
Itàlia
Àrabs Haiximites rebels àrabs
Comandants
Imperi Otomà Enver Pasha
Imperi Otomà Cemal Pasha
Imperi Otomà Esat Paşa
Imperi Otomà Ahmet İzzet Paşa
Imperi Otomà Hassan İzzet Paşa
Imperi Otomà Mahmut Kamil Paşa
Imperi Alemany Kress von Kressenstein
Imperi Alemany Otto Liman von Sanders
Forces
2.850.000 4.000.000

El front de l'Orient Mitjà es va lliurar, durant la Primera Guerra Mundial, entre els aliats, principalment els imperis britànic i rus d'una banda, i les Potències Centrals, sobretot l'Imperi Otomà i una missió militar de l'Imperi alemany per l'altra. El bàndol Aliat incloïa també als àrabs que van participar en la Rebel·lió Àrab a la Campanya del Sinaí i Palestina, i la República Democràtica d'Armènia després de la Revolució russa de 1917.

Els combats al teatre d'operacions es van iniciar el 29 d'octubre de 1914 i les hostilitats van acabar el 30 d'octubre de 1918, amb un tractat de pau signat el 10 d'agost de 1920. Aquest teatre era que abasta el major territori de tots els teatres de la Primera Guerra Mundial. Comprenia quatre campanyes: la Campanya del Sinaí i Palestina, la Campanya de Mesopotàmia, la Campanya del Caucas i la Campanya dels Dardanels. També hi va haver campanyes menors a Aràbia i el sud d'Aràbia (Aden), i en Pèrsia.

Preludi[modifica]

L'Imperi Otomà es va unir a les Potències Centrals l'octubre de 1914, de conformitat amb l'Aliança Germano-Otomana, signada el 2 d'agost, amenaçant els territoris russos en el Caucas i les comunicacions britàniques amb l'Índia.

Referències[modifica]