Vés al contingut

Usuari:Merioon 00/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Menjadors socials[modifica]

Els menjadors socials són uns serveis que proporcionen, de forma temporal, àpats elaborats a persones i famílies amb greus necessitats socials i que necessiten ajuda per a la subsistència. són un dels recursos d’alimentació d’urgència amb major antiguitat a Europa. Sobre el perfil persones destinatàries: les persones usuàries dels menjadors socials són sobretot persones que viuen en condicions d' habitatge molt precàries – La persona que requereix aquest servei ho sol·licitarà als equips municipals de professionals del Servei d'Atenció a la Infància i les Famílies ( Oficines d'Atenció a les Famílies ) o del Departaments d'Atenció a la Dependència i la Vulnerabilitat en persones adultes o del Centre d' Informació i Recursos per a la Dona. Els equips professionals mantindran com a mínim una entrevista individual per tal de avaluar la seva situació de necessitat i comprovar si compleix els requisits establerts per a la concessió d'aquest recurs.

INDEX

  1. Introducció
  2. Historia
  3. Tipus de menjadors
  4. Funcions
  5. Normatives
  6. 5.1 De serveis socials
  7. 5.2 Alimentària
  8. 5.3. Sanitat

3. TIPUS DE MENJADORS:[modifica]

  • Municipals , conten amb treballadors socials i poden establir requisits basats en els barems de tipo socio-econòmic.
  • Dependents de entitats sense ànim de lucre, com Càritas, les entitats religioses tenen accés lliure sense cap restricció.

2. Historia[modifica]

4. Funcions[modifica]

  • Proporcionar àpats.
  • Assegurar una dieta adequada.
  • Col·laborar en els plans d'intervenció de les persones i/o famílies.
  • Ser referent per a la detecció i prevenció de situacions de necessitat

5. Normatives[modifica]

5.1. Serveis socials. La normativa de serveis socials estableix regulacions específiques per als menjadors socials. Aquestes regulacions emanen el Decret 27/2003 d’atenció social primària, que estableix, en el punt 4 de l’Annex 1. Posteriorment, el Decret 142/2010, pel qual s’aprova la Cartera de serveis socials 2010-2011 – prorrogada fins al moment de redactar aquest document- inclou la prestació de menjador social com a prestació garantida,

5.2 Alimentària . Seguretat alimentària

Los comedores sociales municipales, dependen de los servicios sociales de las comunidades autónomas o ayuntamientos. Éstos, exigen la presentación de un carné en el que figure que el beneficiario cumple con una serie de requisitos básicos:

  • Ser mayor de 18 años,
  • Disponer de ingresos inferiores a la Renta de Garantía de Ingresos
  • Aceptar las normas de funcionamiento de los comedores.

https://www.diba.cat/documents/14465/33311957/MANUAL+de+gesti%C3%B3%20de+menjadors+socials.pdf/0b7afc8a-75c8-449e-9d1c-9936ad4185ce