Vés al contingut

Usuari:Nurieta82/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Vicenç Vidal Matas (Esporles, 31 de maig de 1980) és un tècnic i polític mallorquí del Partit Socialista de Mallorca, formació integrada a la coalició Més per Mallorca. El 3 de juliol de 2015 va prendre posessió com a conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears en la IX legislatura.

Formació[modifica]

És llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (1998-2003) i compta amb un màster en Espais Naturals Protegits per la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Alcalá de Henares, la Universitat Autònoma de Madrid la Fundació Bernaldez i Europarc Espanya (2004). És especialista universitari en Cooperació al Desenvolupament per la Universitat de les Illes Balears (2003-2004) i en Dret Urbanístic i Ordenació del Territori també per la UIB (2011-2012). Compta amb un certificat d'aptitud Pedagògica en Ciències Naturals expedit per l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB i s'ha format en Gestió del Patrimoni Natural i Cultural a la Universitat Autònoma de Madrid (2004) i en sistemes de gestió medioambientals en empreses turístiques, càtedra Sol Melià per la Universitat de les Illes Balears(2004).

Experiència Professional[modifica]

És conseller de Medi Ambient Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears des del 3 de juliol de 2015. Ha estat tinent de batle i regidor de Medi Ambient, Promoció Econòmica, Participació Ciutadana i Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament d'Esporles des de 2007, director general de Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat del Govern de les Illes Balears de febrer de 2010 al juny de 2011. També ha exercit de cap de secretaria de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia del Govern de les Illes Balears (2008) i de tècnic de medi ambient i participació a la consultora GRAM (2007 - 2008).


Publicacions i Mèrits[modifica]

Resums publicats per AsAE ( Asociación Argentina de Ecología), XXII Reunión Argentina de ecologia, “Fronteras en Ecologia: hechos y perpectivas” Ciudad de Cordoba ( Argentina):

  • DI MARTINO, S, LUCIO GONZÁLEZ, L. y VIDAL MATAS, V. Evaluación del hábitat del huet huet castaño Pteroptochos castaneus en el área natural protegida Epu Lauquen, Neuquén.
  • VIDAL, V. , LUCIO, L., DI MARTINO, S, ITURMENDI, S., FREIRE, R. y GÓMEZ, J Sobre pastoreo y reproducción de aves acuáticas en el área natural protegida El Tromen, Neuquén.

Matrícula d’honor i Premi Medi Ambient del Consell Insular de Mallorca pel projecte de fi de carrera titulat Parcs per a tothom millors dirigit per Martí Boada (UAB) i Dolors Forteza (UIB) presenta un canvi en la gestió dels espais naturals per a garantir la inclusió de tots els col•lectius, creant un mètode d’avaluació de les condicions actuals aplicant-ne els resultats al Parc Natural de Sa Dragonera. Membre de l’equip de la UAM d'ecologia dirigit per Javier Benayas, coautor del projecte d’Avaluació de l’Accessibilitat física als Parcs Nacionals.

Altres dades d'interès[modifica]

Persona amb discapacitat visual amb un grau de minusvalidesa 89, fet que no dificulta autonomia personal. Ha fet cursos de formació sobre persones amb discapacitat i sobre persones cegues i un curs de voluntariat per la UIB el 2004.