Usuari:Olga Soria Gaya/Vjing

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Vjing és una pràctica audiovisual en temps real. Qui practca el vjing es anomenat vj, per analogía amb els dj. Consisteix en llançar vídeos amb sortida a un projector i punxar-los, modificar-los, i barrejar-los. Exactament el que fa un dj amb la música, però amb videos.

"Un vj dispara vídeos en temps real, els modifica i retoca amb un programari específic. De vegades, depenen quina és la finalitat última de la projecció, els Vjs poden inserir diferents elements a l'escena porjectada: dibuixar a una taula de llum, projectar diapositives, intervenir directament la paret, fusionar projeccions simultàneas, utilitzar càmeres web o controladores dèfectes e imatges, etc. Pero l¡aspecte més important de la producció d'un Vj es, sense cap tipus de dubte, el caràcter performatiu de les actuacions. Cadascuna és diferent, depén de múltiples factors; com per exemple la música que es possarà al local, per tal que les imatges vagin en sintonia. El caràcter improvisatiu i Live de cada set converteix l'esdevenivemnt en un acte atractiu i única cada vegada"[1]

Referències[modifica]

  1. SEBASTIÁN MAGAÑA, Laura «Medios audiovisuales y prácticas performativas en el arte contemporáneo. Contexto y crítica al fenómeno del Vjing.». Universidad Castilla La Mancha, 2005, pàg. 58.