Vés al contingut

Usuari:V.G.Baño/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Little Nightmares[modifica]

Little Nightmares és un videojoc de terror de plataformes i trencaclosques. Va ser desenvolupat per Tarsier Studios i va ser publicat per Bandai Namco Entertainment per a Nintendo Switch, Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox one.

Trama[modifica]

La Six, una nena de nou anys que vesteix un impermeable groc, desperta a les profunditats de Les Gargamelles (The Maw), una enorme embarcació submarina de ferro. Amb només una llanterna, la Six intentarà escapar de les entranyes de Les Gargamelles, patint de tant en quant de moments regulars de gana insoportable.

Aviat, la Six és assetjada pel Conserge cec de llargs braços, un ésser que captura nens i els envia per una cinta transportadora. Després de menjar pa ofert per un nen empresonat, la Six serà capturada pel Conserge, tot i que aconsegueix escapar. Aleshores, la Six pateix un atac de fam que l'obliga a menjar-se una rata viva. Acaba tallant-li els braços al Conserge amb una porta quan el monstre la va acorralar, i decideix seguir la cinta transportadora fins a una cuina on els nens eren enviats embolicats en paper, controlada per dos bessons cuiners grotescos.

Els cuiners preparen una festa i, cada cop que la tenen a la vista, intenten matar la Six. La nena els evita i troba una manera de sortir del vaixell. Per sobre les ones del mar, veu una processó de grassos convidats, els quals entren amb pesadesa al menjador d'estil japonès on s'atipen de menjar. Aquest espectacle és observat per una misteriosa Dama, la propietària emmascarada de Les Gargamelles. La Six aconsegueix escapar dels convidats, però té un altre atac de gana. Quan un gnom, un dels habitants de Les Gargamelles, li ofereix una salsitxa, la Six se’l menja.

La Six continua ascendint fins que arriba a les habitacions de la Dama, la qual està repleta de miralls trencats. Perseguida per la Dama, la Six troba un mirall intacte i l'utilitza per repel·lir-la. El seu reflex li causa a la Dama un gran mal que, eventualment, la supera. Mentre la Dama resta a terra, indefensa i dèbil, la Six pateix un últim atac de fam. Aleshores la Six mossega el coll de la Dama, matant-la. D'aquesta manera, la nena absorbeix els seus poders màgics.

La Six, ara amb una aura fosca i partícules negres suspeses al seu voltant, torna a la zona del menjador. Allà, alguns convidats intenten menjar-se-la, però ella drena les seves vides i trenca els seus colls amb els seus nous poders. Travessa l'estança fins a una porta que dona a una escala que puja cap a l'exterior.

A l'escena postcrèdits, es veu la Six esperant a l'entrada de Les Gargamelles mentre s'escolta una sirena de boira a la distància.

Trama DLC[modifica]

Secrets de Les Gargamelles[modifica]

Després de la sortida del joc, es van plantejar tres nivells DLC, que oferirien una perspectiva diferent de les aventures de la Six. El primer va ser llançat el juliol del 2017, el segon el novembre de 2017, i el tercer el febrer de 2018.

Les profunditats[modifica]

Un nen, conegut com a nen fugitiu (Runaway Kid), desperta d’un malson on nadava en la foscor abans de ser arrossegat sota l’aigua. Després de sortir de la guarderia, segueix una nena que també està fugint, però que de cop desapareix deixant enrere una llanterna, la qual serà recollida pel nen fugitiu.

El nen fugitiu cau a les profunditats de Les Gargamelles, que estan bastant inundades d’aigua. Evita algunes sangoneres que ronden per la zona i aconsegueix travessar l’estança gràcies a unes plataformes flotants. Les profunditats són llar de l'Àvia, un ésser que neda per sota l'aigua i intenta atrapar el nen fugitiu donant cops o destruint les plataformes sobre les quals es troba, o submergir-lo si està massa temps a l'aigua. Després d'empènyer una televisió a l'aigua per electrocutar i matar l'Àvia, el nen fugitiu abandona les Profunditats només per ser capturat pel Conserge.

L'escena final mostra el nen fugitiu en una gàbia, al costat d'altres nens capturats, entre els quals es troba la Six. El Conserge s'emporta la gàbia del nen fugitiu, en paral·lel amb la història de la Six, just abans que ella desperti a la seva gàbia.

L’amagatall[modifica]

Embolicat en paper i ascendint en un ganxo cap a la cuina, el nen fugitiu s’allibera i cau en un nou nivell de les Gargamelles, què resulta ser una sala de màquines on hi ha gnoms que aboquen carbó a la caldera. Després d’esquivar el Conserge, el nen utilitza els gnoms per donar més potència a la caldera per fer funcionar un ascensor de catúfols. Aquest ascensor puja el nen fugitiu fins a una segona sala de calderes on es trobaven els gnoms, les ombres dels quals, projectades a la paret, semblaven nens. Després de sortir per una esquerda en la paret, el nen fugitiu es troba dalt un ascensor ocupat per la Dama.

La residència[modifica]

Un cop surt de l’ascensor, el nen fugitiu s’interna en la residència de la Dama. Després de resoldre una sèrie de trencaclosques per trobar tres estàtues perdudes mentre lluita contra els Nens d’Ombra, troba la Dama mirant-se al mirall. El seu rostre desemmascarat es revela horripilant i deformat en el reflex. La Dama és alertada de la presència del nen i el transforma en un Gnom.

Aleshores troba un camí cap a la zona de convidats i l’habitació amb la salsitxa que apareix a la història de la Six. El capítol acaba amb el nen fugitiu de peu al costat de la salsitxa, donant a entendre que ell és el Gnom que es menja la Six.

En els crèdits d’Els secrets de les Gargamelles (Secrets of the Maw), al final es mostra com els personatges estan en una televisió i es mostra una figura que recorda a l’Home Prim (the Thin Man).