Vés al contingut

Usuari Discussió:Kistianctr

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Kistianctr! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

Salutacions cordials

--Pau Cabot · Discussió 18:19, 3 juny 2016 (CEST)[respon]

Decrets de Nova Planta[modifica]

Aquestos temes, millor en la pàgina de discussió de l'article. De tota manera,

  • La introducció és de 6200 octets sobre 207600, és un 3% de l'article, a mi em sembla una proporció correcta, no desmesurada, i la part estricta que parla sobre els decrets n'és aproximadament la meitat, els primers i segon paràgraf. No veig per què s'ha d'escurçar.
  • Afirmes que en 1707 Felip d'Anjou ja era el vencedor de la Guerra de Successió Espanyola. Tens alguna bibliografia que ho afirmi? Que jo sàpiga, la guerra va acabar amb el Tractat d'Utrecht de 1713.
  • En la introducció ja s'esmenta foren abolits els Furs i les Constitucions dels estats de la Corona d'Aragó. Posteriorment es detalla l'afectació de la reforma absolutista en els diferents territoris governats per Felip IV d'Aragó.
  • Respecte al redactat, ampliant els conceptes, et contradius perquè demanes a l'hora ampliació i simplificació. Els conceptes estan desenvolupats a bastament a Decrets de Nova Planta#Nova Planta: imposició d'un model polític.
  • Respecte a desenvolupar el concepte de dret diví dels reis en l'article, cap problema, en l'article enllaçat ja ho està, tot i que per al meu gust l'hi manquen referències. No veig com aquest desenvolupament del concepte en l'article l'ha de millorar, però estarem amatents --Panotxa (disc.) 20:16, 4 juny 2016 (CEST)[respon]
* Insisteixes que 1707 Felip d'Anjou ja era el vencedor de la Guerra de Successió Espanyola. Tens alguna bibliografia que ho afirmi? D'on ho treus?
* de Decrets de Nova Planta#Abolició del règim constitucional d'Aragó i València el decret d'abolició dels furs d'Aragó i de València, que derogava tot el sistema constitucional d'ambdós regnes;[88] aquest fou promulgat per Felip V al Palacio del Buen Retiro de Madrid el 29 de juny de 1707 (Reial Decret de 29-VI-1707).
* de Decrets de Nova Planta#La Nova Planta absolutista de Mallorca El 28 de novembre de 1715 es va sancionar el Reial Decret de 28-XI-1715 que fou comunicat per Reial Cèdula de 16-III-1716, pel qual s'establia la Reial Audiència de Mallorca
* de Decrets de Nova Planta#La Nova Planta absolutista de Catalunya El 16 de gener de 1716 es va publicar el Reial Decret de 16-I-1716 que establia el nou sistema de govern absolutista, establint la Nova Planta de la Reial Audiència del Principat de Catalunya --Panotxa (disc.) 20:51, 4 juny 2016 (CEST)[respon]
Ok doncs, tema tancat. --Panotxa (disc.) 19:28, 5 juny 2016 (CEST)[respon]
OK Perfecte!! Salutacions Kistianctr. --Georg-hessen (enraona'm) 02:11, 6 juny 2016 (CEST)[respon]