Viquipèdia:Asian Month/2022

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Wikipedia Asian Month
Wikipedia Asian Month


El Mes de l'Àsia a la Viquipèdia (Asian Month) és un concurs en línia amb la intenció de millorar el coneixement de la cultura asiàtica a la Viquipèdia. Durant els mesos de novembre i desembre de 2022, s'intentarà millorar la quantitat i la qualitat dels articles de temes relacionats amb l'Àsia en català.

Com d'habitud, els participants amb més articles creats, tindran l’honor de ser nomenats ambaixadors asiàtics de la Viquipèdia. Recordem que actualment aquest càrrec honorífic l'ostenta l'usuari KajenCAT.

Novetats d'enguany:
  1. La comissió inernacional organitzadora del viquiprojecte ha decidit de cancel·lar les habituals postals que s'enviaven sempre des d'un país asiàtic. En lloc de les postals aquest cop s'atorgaran Barnstars.
  2. Es deixa d'utilitzar Fountain com a eina per a fer el seguiment de la participació i computar el nombre d'articles creats. Enlloc de Fountain es passa a utilitzar Programs & Events Dashboard. És una eina que desconeixem i amb la qual no tenim experiència, per tant tocarà improvisar i anar veient sobre la marxa. Us preguem que tingueu paciència i comprensió per si sorgeixen problemes inesperats, si us plau. L'enllaç provisional a utilitzar és aquest.
  3. La durada del viquiprojecte esdevé flexible. Es va plantejar la possible d'extendre el viquiprojecte fins a finals del mes de desembre, cosa que fou aprovada per la comunitat. En tot cas, des de l'organització es va deixiar que fos cada llengua la que decidís la duració general del viquiprojecte. Segons la participació, les ganes i les mesures que vagin adoptant les altres llengües, ens vam reservar el dret d'ampliar la durada del viquiprojecte.
  4. Per tal d'evitar duplicitats, a mesura que es vagi aclarint el tema dels Barstars decidirem si addicionalment atorguem les nostres clàssiques medalles o no. Per tant, queda pendent el tema de si repetirem l'entrega de la medalla virtual de bronze per aquells usuaris que almenys hagin contribuït amb 4 articles, la medalla virtual de plata pels usuaris a partir de 20 articles i la medalla virtual d'or pels usuaris amb més de 30 articles.
Ubicació del continent asiàtic
Ubicació del continent asiàtic

Incidència tècnica

Degut als problemes i disgustos que està generant a tot arreu el nou tool previst pel viquiprojecte d'enguay hem tornar a reactivar Fountain, l'eina clàssica que s'ha utilitzat en els darrers anys. Si no us importa, hi podeu anar anotant i afegint tots els articles que aneu creant durant els mesos de novembre i desembre. Paral·lelament, no oblideu d'utilitzar l'etiqueta #AsianMonth per a les vostres edicions. Moltes gràcies!

@TaronjaSatsuma, @KajenCAT, @Kippelboy, @Solde, @Jove, @guixacantijoch, @Mbosch, @Brunnaiz, @Kuranes, @Ivan Avz F

Quin és el reglament?

En poques paraules: articles nous, sobre Àsia, mínim 3.000 octets i 300 paraules, creats el novembre i desembre de 2022, i que no siguin una llista.

  • Només puntuen les pàgines de nova creació entre el 1r de novembre a les 00:01h i el 31 de desembre a les 23:59h (UTC).
  • L'article ha de tenir una extensió mínima de 3.000 octets (comprovable a la pestanya de l'historial) i de 300 paraules d'extensió.
  • L'article ha de complir els criteris de notabilitat i admissibilitat.
  • L'article ha de tenir referències al llarg del contingut i emprar fonts fiables.
  • L'article no ha de ser una mera traducció automàtica, ha de tenir un estil de llenguatge decent en català.
  • No ha de tenir problemes de contingut o d'estructura (sense etiquetes com ara {{esborrany}}, {{neutralitat}}, {{incomplet}}…).
  • L'article no pot ser una llista.
  • L'article és sobre l'Àsia.

Com puc participar-hi?

Us podeu apuntar al concurs a través del botó blau de més amunt. L'únic requisit és disposar d'un compte d'usuari, vàlid per a tots els projectes Wikimedia. Si no en teniu, us en podeu crear un gratuïtament clicant aquí.

El registre us portarà a una eina anomenada Fountain, que és l'emprada a nivell internacional per fer el seguiment del concurs i que requereix que afegiu manualment els articles que presenteu a concurs (mitjançant el botó "afegir entrades a la meva puntuació"). No obstant això, i per facilitar el recull de dades (especialment el número d'octets aportats) us demanem que inclogueu l'etiqueta #AsianMonth al resum d'edició quan deseu les vostres aportacions.

Seguiment de les edicions amb l'etiqueta #AsianMonth

Viquiprojecte:Asian Month/2022/Classificació

Proposta d'articles[modifica]

Sector vermell[modifica]

Afganistan
Nagalim
Balutxistan
Pakistan

Sector groc[modifica]

Tibet
Turquestan Oriental
RP Xina
Japó

Sector verd[modifica]

Emirats Àrabs Units
Palestina

Sector ocre[modifica]

Premis concedits per l'organització en català[modifica]

Classificació final[modifica]

Classificació Usuari Articles/Punts* Reconeixements
1 KajenCAT 54 Ambaixador asiàtic honorífic 2022/23
2 Kuranes 46 Segon classificat / Or
3 Rocafera 45 Tercer classificat / Or
4 Guixacantijoch 35 Or
5 TaronjaSatsuma 22 Plata
6 Ivan Avz F 20 Plata
7 Mbosch 19 Bronze
8 Brunnaiz 18 Bronze
9 AlbertRA 12 Bronze
10 Jove 7 Bronze
11 F3RaN 6 Bronze
12 Lks.poch 5 Bronze
13 Solde 2
14 Davidpar 1
MEDALLA D'OR per haver contribuït amb xx articles durant el Viquiprojecte Mes d'Àsia 2022. El jurat, F3RaN (disc.)
MEDALLA DE PLATA per haver contribuït amb xx articles durant el Viquiprojecte Mes d'Àsia 2022. El jurat, F3RaN (disc.)
MEDALLA DE BRONZE per haver contribuït amb xx articles durant el Viquiprojecte Mes d'Àsia 2022. El jurat, F3RaN (disc.)

Organització[modifica]

Versió en català[modifica]

Jurat a la Viquipèdia: F3RaN, TaronjaSatsuma

El jurat té dret a participar però no concursa.

Enllaços útils[modifica]

En color: mapa dels territoris asiàtics que entren al concurs.

Vegeu també[modifica]

Relació clàssica de participants[modifica]

Opcional: Si a banda del concurs automàtic voleu deixar constància de la vostra intenció de participar en el concurs, inscriviu-vos a la següent llista:

Edicions anteriors[modifica]