Viquipèdia:Avaluació d'articles/Història del Japó

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Història del Japó[modifica]

Traducció de l'article en castellà es:Historia de Japón, on encara no és de qualitat perquè l'han acabat de fer fa pocs dies.

Tinc problemes amb dues plantilles: es:Plantilla:Sonido (dins dels subapartats de la segona guerra mundial) i es:Plantilla:Harvsp (referències: 151, 152, 156 i 157). No he sabut traduir-les, així que les he deixat igual, si algú ho pot resoldre... gràcies.

Espero que la mida de l'article no sigui un impediment per tots aquells que estan en contra dels articles molt llargs, però diria que és un bon resum tenint en compte que és un resum d'uns quants segles d'història.Mbosch (disc.) 11:02, 13 des 2009 (CET)[respon]

la introducció sí que té una mida massa llarga, fes-hi una altra secció, espanta... A veure si tinc temps de llegir-me'l amb calma --barcelona (disc.) 11:16, 13 des 2009 (CET)[respon]
l'extensió general em sembla bé, ja es remet als articles principals quan toca (hi ha alguna confusió en la jerarquia dels títols, mira-t'ho) --barcelona (disc.) 10:36, 15 des 2009 (CET)[respon]

Després de mirar-me el teu article amb molta cura hi he trobat el següent:

  1. La introducció és EXCESSIVAMENT llarga per un article wiki. És evident que l'has de reduir, almenys, a la meitat.
  2. M'he fixat que molts dels períodes tenen els seus propis articles a la viquipèdia. Per això, crec que estaria bé fer com la viqui anglesa i crear una plantilla de períodes al costat dret-superior de l'article en comptes de les imatges que hi han posat a la viqui castellana. Més que res per situar al lector i facilitar-li la recerca sense haver d'anar buscant amunt i avall de l'article.
  3. A la viqui anglesa separen els períodes segons els períodes històrics (prehistòria, època antiga, feudalisme, etc). Crec que també ho hauries de fer per tal de què el lector europeu pugui trobar fàcilment els períodes que corresponen al feudalisme europeu, a l'època grega, a l'edat moderna, etc.
  4. Repassa els tres primers períodes (paleolític, Jōmon i Yayoi). En anglès estan més ben explicats i tenen més contingut que en castellà.
  5. Revisa la llengua. Hi ha traduccions literals del castellà i també errors de tipografia.

Evidentment, no m'he llegit tot l'article però, a poc a poc, ho intentaré anar fent. Si hi veig res més ja t'ho faré saber. Bona feina i sort!--Aylaross (disc.) 10:20, 16 des 2009 (CET)[respon]

  1. Pel que fa a la introducció l'únic retall que em ve, seria eliminar tot menys el primer paràgraf per què la resta és un resum de tota la història i més resum encara no se si el sabria fer bé.
  2. Sobre la taula de la viqui anglesa, ja la provaré de fer en un altre moment en tot cas, ara sincerament, em fa mandra.
  3. Els diferents períodes d'un país es separen per grans successos que hi han hagut, trobo que és de lògica explicar la història del Japó amb els seus períodes ja que per exemple la caiguda de l'Imperi romà per ells no va marcar res i no té cap sentit separar per aquest succés. En el primer apartat de tot: Periodització hi ha una taula comparativa dels seus períodes amb els nostres fet per facilitar la recerca al lector.
  4. Sobre això dels primers períodes, no penso ampliar res ja que no és qüestió d'ampliar sinó en tot cas de reduir, la quantitat d'informació donada és suficient, si algú en vol saber més que cliki sobre la plantilla: article principal i allà sí que hauria d'haver més informació.

Mbosch (disc.) 15:58, 16 des 2009 (CET)[respon]

  1. Amb calma i temps, estic segura que podràs fer un resum de la introducció sense retallar tant com tu dius.
  2. Quan no et faci mandra, et recomano de fer la taula.
  3. Com podràs veure a l'article de la viqui anglesa, la periodització que et recomano no es correspon només a la història europea sinó també a la japonesa. De fet, agrupa els diferents períodes japonesos en Eres. Mira-'tho bé.
  4. Sobre l'ampliació dels primers períodes: seré clara, els períodes estan més ben explicats en anglès que en la teva traducció. Més que res perquè es diu clarament que cada període va de l'edat X a l'edat Y. Canvia-ho i tradueix-ho de l'anglès en comptes del castellà.
  5. Segueixo pensant que has de millorar la llengua.

Tingues en compte tot això abans de posar l'article a votació.--Aylaross (disc.) 11:44, 20 des 2009 (CET)[respon]
Una consulta de la base de dades ha revelat que els tres articles més importants relacionats amb aquest article que manquen a la Viquipèdia en català són els següents:

Yamataikoku-Període Taisho-Sakoku

Si us plau, considereu la possibilitat de crear aquests articles per complementar l'article en avaluació. Això contribuirà a fer més completa la Viquipèdia. Gràcies. – EVA (bot) missatges aquí; aquesta funcionalitat està en fase de proves, és possible que els articles proposats no estiguin directament relacionats amb l'article.