Vés al contingut

Viquipèdia:Avaluació d'articles/Oligocè

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Oligocè[modifica]

Proposo aquest article a avaluació, al qual he dedicat molt de treball i de recerca, perquè en aquesta ocasió no es tracta d'una traducció d'una altra viquipèdia, sinó d'un article propi meu. Per això tinc un especial interès en polir-lo i "mimar-lo".

Es tracta d'Oligocè, la tercera entrega de la trilogia dels períodes del Paleogen. S'assembla als seus germans Paleocè i Eocè, però és una mica més curt degut a dos factors principals:

  • l'Oligocè només té dues subdivisions, mentre que el Paleocè en té tres i l'Eocè quatre;
  • com el seu nom (Oligocè) indica, aquest període fou menys ric en esdeveniments i en evolució que els períodes anteriors.

Crec que està citat tot el que necessita citació, tot i que si voleu una citació per alguna cosa en concret, no dubteu en demanar-ho. També apreciaré el vostre ajut en millorar qualsevol altre aspecte de l'article que penseu que es pot millorar. Moltes gràcies pel vostre ajut! – Leptictidium (discussió) 21:05, 13 nov 2008 (CET)[respon]

he retocat quatre cosetes, és un molt bon article, com tots els teus. Quan dius que els Països Catalans estaven sota l'aigua, què en queda d'allò? Tens alguna referència per incloure-la, encara que sigui com a curiositat? Em fa gràcia que un enllaç vermell sigui "el que vindria després", crea intriga, a veure si l'omples. Falta alguna cosa abans del gènere Procònsul, potser per a tu és clara la relació amb el que expliques de la divisió i l'evolució humana però no ho he entès. He vist per l'enllaç que eren uns primats però em continuen faltant paraules. En general es llegeix bé i s'entén fàcilment, cosa que no sempre passa als articles de temes que no són dels "teus", enhorabona! D'enllaços vermells, el que potser trobo imprescindible d'omplir és de Heinrich Ernst Beyrich, perquè està a la introducció, on fa mal veure manca d'informació en un article de qualitat. De la resta, ja anireu fent. L'apartat de submersió etc, jo el posaria després de la geografia, per mantenir la coherència (parles de no-vida, després de vida i després un altre cop de la no-vida, desconcerta una mica), però sou vosaltres els experts. --barcelona (discussió) 09:19, 15 nov 2008 (CET)[respon]
  • No he trobat referències directes per això dels Països Catalans, però sí que he trobat referències indirectes (que parlen sobre fòssils d'animals marins trobats al Penedès, per exemple). Gairebé totes les referències parlen del descens del nivell del mar que tingué lloc a finals de l'Oligocè, ja que aquest fet està molt més marcat al registre fòssil que no pas l'ascens precedent.
  • Crearé l'article al qual enllaça el que vindria després.
  • Sé que a primera vista sembla ser un xic complicada la part dels hominoïdeus i tot això, però penso que en aquest paràgraf l'essencial no és saber exactament de quins grups es parla, sinó simplement transmetre la idea que els grups que contenen els humans es van anar separant dels seus avantpassats. A més, sempre es pot clicar a l'enllaç.
  • Crearé l'article Heinrich Ernst Beyrich! Em sospitava que algú me'l demanaria.
  • En realitat, em sembla que l'apartat de submersió queda millor just abans dels jaciments, més o menys com si fos un "annex"... L'important de la submersió no és tant el seu aspecte geogràfic sinó els efectes que tingué sobre la biodiversitat i l'evolució dels animals de Nova Zelanda.
  • Gràcies per les suggerències! – Leptictidium (discussió) 10:26, 15 nov 2008 (CET)[respon]