Viquipèdia:Avaluació d'articles/Regne d'Itàlia (1861–1946)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Regne d'Itàlia (1861–1946)[modifica]

Article traduït de l'anglès per Ignasi. Digueu la vostra.--Peer (disc.) 18:55, 10 des 2009 (CET)[respon]

No m'he llegit tot l'article però, després d'estar una bona estona mirant-me'l, crec que puc fer unes quantes puntualitzacions:

  1. S'hauria d'ampliar l'apartat de Govern. A la viqui anglesa és més complet.
  2. L'apartat de la Unificació Italiana és molt correcte, encara que curt. És evident que, si es vol conèixer la unificació amb més detalls s'ha d'anar a l'article sobre la unificació. En aquest apartat només s'hi pot fer un petit resum del que va passar. Per això, recomano incloure a la part superior d'aquest apartat un enllaç directe a l'article de la Unificació Italiana. No estaria malament també revisar si en els altres apartats aquests enllaços directes són necessaris.
    Fet Fet!
  3. L'article està molt ben redactat, sense faltes d'ortografia que hagi pogut percebre. Però, el que sí que hi he trobat són errors de tipografia. Els típics errors que es fan al anar teclejant a l'ordinador (per exemple, Garibaldi dirigí una república unificada a la Itàlia Sud, hauria de ser Itàlia del Sud o al sud d'Itàlia; o també, A Itàlia, la societat es trobava dividida ver què s'havia de fer davant de la guerra:). Per això, recomano una lectura prèvia abans de posar l'article a votació, per poder esmenar aquest tipus d'errors.
  4. Les imatges de mapes ajuden bastant en els articles històrics. Per això, crec que estaria bé incloure un mapa de la Triple Aliança (com es fa a la wiki anglesa) i altres mapes que descriguin geogràficament les dues guerres mundials i la política exterior de Mussolini.
  5. El darrer apartat sobre l'estructura militar queda bastant penjant i sense saber d'on baixa. Si la informació que inclou és rellevant, s'hauria d'ampliar i explicar més bé.
  6. Per últim, només mencionar que espero que les traduccions al català del vocabulari històric siguin correctes. Pacte de Laterà sóna bastant malament quan hom porta tota la vida parlant dels Pactos de Letrán.
    És correcte.--Peer (disc.) 13:33, 22 gen 2010 (CET)[respon]

En un principi això és tot. Si hi veig res més ja ho faré saber.--Aylaross (disc.) 11:10, 16 des 2009 (CET)[respon]
Una consulta de la base de dades ha revelat que els tres articles més importants relacionats amb aquest article que manquen a la Viquipèdia en català són els següents:

Imperi Italià-Marcia Reale-Corporativisme

Si us plau, considereu la possibilitat de crear aquests articles per complementar l'article en avaluació. Això contribuirà a fer més completa la Viquipèdia. Gràcies. – EVA (bot) missatges aquí; aquesta funcionalitat està en fase de proves, és possible que els articles proposats no estiguin directament relacionats amb l'article.