Vés al contingut

Viquipèdia:La taverna/General/Arxius/2007/08

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Terrassa d'agost[modifica]

A la secció general de la Taverna són benvingudes les participacions sobre afers de la Viquipèdia en general que no troben lloc a les seccions definides. Actualment es mostren les converses del mes de juny, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de la secció general per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Actualitza | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius d'agost del 2007

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia

El valencià a Viquipèdia[modifica]

Soc nou açi, en Viquipèdia i m'ha cridat l'atenció que en Babel... troves l'opcio d'assenyalar si eres favorable a la unitat lingüistica pero no la de assenyalar si eres contrari o si,com es el meu cas, no més vols que es mantinga la diferència entre català, valencià i balear com llengües de la mateixa familia en la seua base però difereciades en el seu desenrrollament posterior. Per açò, entenc que s'hauria de donar l'opció de triar el valencià com a llengüa d'ús per als valencians en esta maravellosa enciclopèdia. Jo, particularment em sentiria molt més involucrat i parcitipatiu...i crec que atres valencians també participarien d'este projecte. Moltes gràcies. --Sento 12:40, 6 ag 2007 (CEST)

En la Viquipèdia en català es permet l'ús de les formes valencianes en qualsevol article sempre que estiguin dintre de les normes de l'AVL (que veig que no segueixes) i se segueixi un redactat coherent (sense canvis de dialectes) i formal en tot l'article. En articles relacionats amb temàtica valenciana es recomana específicament fer servir les formes valencianes. Si vols crear una etiqueta per a tu per posar-la en la pàgina d'usuari, ets lliure de fer-ho. Llull · (vostè dirà) 12:44, 6 ag 2007 (CEST)
Aquesta Viquipèdia respecta i encoratja a cada usuari a usar la variant que més li plagui de la llengua. Per tant, si vols escriure en valencià, els teus textos són benvinguts. Respecte les plantilles de Babel, estan creades pels propis usuaris, i si no trobes la que et representa, te la pots crear tu mateix. Pots prendre de base les ja existents. Així és com s'han anat creant totes les etiquetes d'usuari. Salut i espero veure't per aquí sovint!--Xtv (que dius que què?) 12:47, 6 ag 2007 (CEST)
No veig malament crear plantilles Babel dialectals, a l'estil en:Template:User en-us o en:Template:User en-ca. Però hauríem de consensuar quines i amb quin format i no deixar-ho com a simples etiquetes d'usuari. --V.Riullop (parlem-ne) 20:46, 8 ag 2007 (CEST)

Fita i felicitacions[modifica]

Durant el dia d'avui l'Usuari:Jolle ha esdevingut el segon usuari en la història de la nostra Viquipèdia en ultrapassar la barrera de les 30.000 edicions totals. Aquesta circumstància s'afegeix al fet que durant aquesta setmana també ha passat a encapçalar el registre de viquipedistes amb un major nombre d'edicions en l'apartat Articles.
Com que ja eren dues coincidències, i sense menystenir la tasca de la resta (tots), doncs... Felicitats !! (i per molts anys...)
--Capgrós 21:31, 7 ag 2007 (CEST)

De debó que en Jolle és humà!?jeje. Felicitacions! Sempre m'ha animat veure'l editant. Per cert, on es pot consultar el registre de viquipedistes amb un major nombre d'edicions?--Edustus 22:33, 7 ag 2007 (CEST)
A Viquipèdia:Estat. --V.Riullop (parlem-ne) 13:03, 8 ag 2007 (CEST)

Les meves felicitacions al Usuari:Jolle, realment és l'home-article --Kippelboy 12:26, 8 ag 2007 (CEST)

felicitats al jolle, i podríem actualitzar la pàgina d'estat, que no es toca des de l'abril. Si seguim així arribem al lloc 18 en un no res :) --barcelona 17:52, 8 ag 2007 (CEST)

Parlar per la ràdio demà al matí[modifica]

Ara mateix al xat hi ha un usuari que diu que és de RAC1 i que està buscant algú per parlar per la ràdio demà al matí. Han deixat el correu vialliure(arroba)rac1.net i diuen que és una entrevista telefònica de 3-5 minuts cap a les 10:30 de demà dissabte 18. És sobre un article que ha sortit avui a La Vanguàrdia, que parlarà també el periodista i volen contrastar informació (jo he vist l'article i és sobre que la CIA i algunes empreses grans es dediquen a editar la viquipèdia d'acord amb els seus interessos, i ara els estan enganxant analitzant les IP).--Pere prlpz 21:43, 17 ag 2007 (CEST)

D'acord amb el que he xerrat amb en Pere, li he enviat un correu a la tal Maria per xerrar jo demà dematí. Si algú més ho vol fer, estaré encantat de cedir-li el lloc. Pau Cabot · Discussió 23:05, 17 ag 2007 (CEST)
No m'han dit res. Pau Cabot · Discussió 10:44, 18 ag 2007 (CEST)
El periodista de La Vanguàrdia no ens ha fet quedar malament. S'ha parlat de nosaltres, que ja és bo.--Pere prlpz 11:03, 18 ag 2007 (CEST)
Es pot escoltar en diferit a RAC1. A la portada de les baixades en Podcast, hi ha la definició del terme podcasting de la viquipèdia, citant la font. --Jordicollcosta (discussió) 12:00, 18 ag 2007 (CEST)
He retallat el fragment i l'he posat aquí. Pau Cabot · Discussió 18:12, 18 ag 2007 (CEST)

Ho sent molt, no he entrat a Viquipèdia fins fa molt poc temps. Fa temps, fa potser un any, vaig veure una plana a Internet on deia una cosa similar; de fet, un dels problemes més grans que pot tenir un site com Wikipedia, que qualsevol persona pot modificar quan vol, és que cada persona que hi entra pot posar-hi el que estigui més d'acord amb els seus interesos, independentment de si és un agent de la CIA o qualsevol altre, naturalment determinats grups amb més medis hi poden tenir una influència més destacada que altres que no en tenen tants. Plàcid Pérez Bru 18:01, 18 ag 2007 (CEST) Planes relacionades amb la noticia:

Tot i que és possible que qualcú utilitzi Wikipedia per fer propaganda de la seva pròpia organització, de forma conscient, també es pot donar el cas de persones que estan fen una feina dins una determinada organització i dediquin una part de temps de treball a "jugar" amb els ordinadors, i entrar a Wikipedia, i canviar alguns articles. Aquestes edicions podrien no ser la "versió oficial" de la seva oprganització, però no seria gens extrany que anas en el sentit d'aquesta "versió oficial", o en el sentit d'afavorir la imatge general de l'organització, encara que, de fet, moltes d'aquestes edicions no serien ordenades pels responsables de les organitzacions; més aviat, moltes d'aquestes edicions, encara que pot ser no totes, serien una activitat tolerada i vista amb bons ulls, encara que podria ser que no fos ordenada pels responsables. Plàcid Pérez Bru 18:34, 18 ag 2007 (CEST)

Fa un any (el 21 d'agost de 2006) vaig posar a la taverna un comentari sobre aquesta plana [1] que feia referència a un tema semblant al que ara ens ocupa. Plàcid Pérez Bru 19:07, 18 ag 2007 (CEST)