Vés al contingut

Viquipèdia:Sondeig dels usuaris/2/17. Com a editor, hi ha alguna cosa que canviaríeu del funcionament de la Viquipèdia en català?

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquestes són les respostes a la pregunta 17. Com a editor, hi ha alguna cosa que canviaríeu del funcionament de la Viquipèdia en català?. Esteu convidats a parlar-ne i fer suggeriments a la pàgina de discussió.


94 persones van respondre a la pregunta, 310 van preferir no respondre.

  1. No faria servir els noms vulgars per a anomenar els articles de taxonomia
  2. No en soc un editor actiu, aixi que no puc opinar.
  3. no
  4. Una plantilla bàsica alhora de crear o editar articles ja que no hi ha uniformitat (força visible amb els articles referents a poblacions).
  5. Si, que nomes els usuaris registrats puguin editarla
  6. M'agradaria que també es pogués ampliar la secció d'opinions personals per a: escriure alguna poesia, alguna experiència interessant, alguna anècdota, alguna opinió, etc, sempre relacionat amb el tema que tracte l'article, inclús poder posar alguna fotografia que faci referència a l'assumpte de l'article, per així anar completant més els articles des d'un punt de vista més social i més divertit i més enriquidor. Sempre sense perdre de vista que la informació central de l'article doncs sigui seriosa i científica i fiable i complerta amb molt contingut, és a dir extensa. MMM
  7. Que fos més senzill editar i escriure pàgines.
  8. Hi ha massa bandals, hi ha usuaris que es registren només per poder editar articles protegits i fer-hi bandalisme.
  9. Els anonimats i els que s'autoanomenen "sheriffs" de la nostra Viquipèdia sense tenir atribucions especials per a fer-ho.
  10. Normes d'eliminació d'articles: no es pot pretendre que tothom faci articles complets d'un dia per l'altre.
  11. És important millorar l'ajuda, és embolicat arribar a trobar allò que cerques i està desendreçada. S'hi podrien afegir vídeos curts per il·lustrar com es fan els passos essencials. Però curts, de menys d'1 minut. Almenys a la interfície, a l'ajuda, a la documentació, eliminaria l'androcentrisme. D'alguna manera s'hauria de tenir en compte que l'opinió compta, les persones ens hi hauríem de trobar ben rebudes, no es pot esperar que tothom esdevingui viquipedista que acumula hores d'edició diàries. Cal sumar els petits esforços i tenir en compte l'opinió de qui col·labora poc en temps però amb il·lusió i amb ganes de fer-se seu el projecte. El sistema de votacions és poc efectiu, secretista gairebé, amb una mecànica complicada i restrictiva.
  12. No hi edito
  13. Faria unes guies d'edició més clares i senzilles. Una mena de "guia ràpida" perquè la gent no tingui mandra a l'hora d'iniciar-s'hi.
  14. Ara que ho penso, trobo a faltar un botó on prèmer per crear un nou article a la pàgina principal de la Viquipèdia.. Tots els que he creat han estat gràcies a la pàgina de "artciel no trobat, crea'l pel teu compte".
  15. revisaria les discusions i el mode de administració d'articles.
  16. No
  17. Em resulta complicat seguir el codi de "disseny de continguts" de l'eina.
  18. som pas editor
  19. No
  20. En general, estic força satisfet del seu funcionament.
  21. 1No en tinc prou coneixement
  22. No.
  23. No
  24. Crec que manca criteri editorial, i imposar-lo en determinats debats molt ideologitzats o en temes frikis (per exemple la catalanitat de Colom o de la Celestina...). Hi ha editors que participen per incorporar valors culturals colonials (en general per fer negació de la catalanitat, a l'inreves, l'afirmació, també s'ha de fer amb el criteri ). En aquest sentit algunes Viquis apliquen el terme amb més naturalitat.
  25. No tinc experiència suficient per valorar.
  26. De moment va bé com està.
  27. Si, m'agradaria que la política de la Viquipèdia fos semblant a la de les altres (per exemple: hi ha plantilles amb drets d'autor (com la plantilla {{promocional}}) que a la Viquipèdia no es deixa utilitzar i a la Wikipedia en anglès si.) Política no tant tancada.
  28. Centrar-se en articles importants (1000, 1000C), i que siguin de qualitat.
  29. En general trobo que està bé. L'únic problema són alguns articles poc complets o amb errors i faltes, que jo no puc arreglar, per falta de capacitat o per estar protegits. El que no m'agrada és que els arxius protegits d'edició s'haurien de revisar més sovint per buscar-hi errors
  30. Està bé com està.
  31. 1* Més articles sobre persones vives rellevants del país i l'àmbit cultural
  32. 2de moment no podria respondre a aquesta pregunta degut a que no tinc molta experiència, porto poc temps com a editora
  33. No conec prou el funcionament
  34. no ho se
  35. obligacio d'estar identificat
  36. No, cap.
  37. No.
  38. - Recollir en UNA sola pàgina totes les plantilles (Guerres,Conflictes, Biologia...) i intentar portar-n'ha més com les d'armament. -Intentar crear portals per temes amplis com podria ser l'Antiga Roma (Personatges, Societat, Armament, Guerres....) Exemple de la wiki anglesa: http://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Military_of_ancient_Rome o http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_topics_related_to_ancient_Rome#General_history_of_ancient_Rome
  39. puta
  40. No!, va molt bé!! Els que s'encarreguen de la seva administració relament fan un bon treball al meu parer, i edemés sempre t'ajuden i et reponen amb amabilitat
  41. 1No.
  42. 2No
  43. 3Si fos possible, m'agradaria que editar fos més senzill i més ràpid.
  44. Ho facilitaria molt més. En contes d'escriure 3 pàgines per saber com posar una fotografia, ho resumiria molt més. Més senzill i eficaç.
  45. Consolidaria d'una vegada per totes el format de banderes estatals per a tots els casos, a excepció d'aquells provinents de terres catalanoparlants que adoptarien la bandera de Catalunya, Illes Balears o País Valencià.
  46. Potser fóra menester assenyalar en quina varietat està escrita cada article com en la Biquipedia aragonesa, més que res per evitar malentesos...
  47. Aquest formulari és molt llarg
  48. Les personalitats dominants
  49. Tantes, i totes tan poc democràtiques i, a la fi, tant perjudicials per a la wiki...
  50. Simplement que hi hagués més rigor alhora de redactar articles confusos, fàcilment manipulables, etc... Cal ser objectiu i mostrar totes les opinions possibles.
  51. 1S'hauria d'explicar millor com fer les taules laterals.
  52. 2La portada hauria d'ésser més atractiva, en el sentit d'atraure més lecors i editors
  53. 3D'important, res. De puntual, sí: de vegades els que verifiquen les edicions fan propostes que crec que són molt improvisades i poc coherents, ja que proposen tractaments diferents per a articles semblants o paral·lels.
  54. 4no
  55. no
  56. Discussions estúpides
  57. no
  58. Ara mateix no se m'ocurreix res.
  59. La gent sense coneixements no ha de poder editar
  60. com ja he anat comentant: portal estructura de les pagines especials acces mes facil als altres editors i viquipedistes cal cuidar la cultura i articles de sardanes i castellers pero cal tambe ser una referencia per als alumnes joves i per tant cal tenir bons articles en tots els camps.
  61. 1no vull contestar ...
  62. 2Potser caldria tenir més control sobre les edicions, no necessàriament pensant en el vandalisme, si no també en les dades errònees; el com fer-ho ja és una cosa que se m'escapa...
  63. 3Com que acabo de començar a editar fa molt poc no puc opinar d'això. Però ho trobo prou bé.
  64. 4Sí, Aconseguir que funcioni bé l'accentuació quan hom escriu en el requadre on podeu llegir aquest text.
  65. 5El sistema d'edició, es bastant complicat
  66. No tinc massa clara la diferència entre la viquipèdia i el viccionari. Crec que, tractant-se d'una enciclopèdia sense les limitacions òbvies de les de paper, totes dues finalitats haurien de confluir.
  67. Per ara res.
  68. Ara mateix no se m'acut res. Si hi ha alguna cosa ja ho comentaré a la Taverna ;) Anònim
  69. fa poc que hi entro a la página i no conec gaires cosas d'ella, per tan no puc opinar
  70. La meva idea és que es globalitzi una mica més. Està bé - i em sembla perfecte - que la gent editi sobre temes catalans i de la seva cultura, però també s'han de dur a terme altres conceptes com ara dels països del món. Crec que només dos o tres usuarios ens encarreguem de tot això i es necessiten més mans.
  71. 1No m'acaba de convèncer el procediment de presa de decisions, en el sentit que sobre algunes qüestions més especialitzades s'haurien d'escoltar els especialistes... no sé, per exemple no m'ha semblat prou adequat el procediment relatiu als 1000 articles catalans que tota wikipedia hauria de tenir. Però tampoc no tinc clar com es podrien millorar aquestes coses... I d'altres, com ara la qualitat dels articles, que no és sinònima de la mida en KiB.
  72. 2Caldria potser exigir un contingut mínim d'informació per article semi-buit que crear-ne un de nou i ben complet.
  73. 3No.
  74. 4Crec que les infotaules haurien d'estar més homogeneïtzades ja que n'hi ha algunes que estan repetides i no existeix una imatge de conjunt dins una mateixa categoria.
  75. 5No
  76. 6No, em sembla que està molt encertada en tot.
  77. M'agradaria que hi hagués una llengua comú, com crec que sí que passa a la majoria de les altres wikis, però no en faig un camp de batalla, perque admeto el dret de tots els parlants a utilitzar igualment les seves formes dialectals pròpies. El català és una sola llengua, però encara no hem trobat una forma comú d'expressió. Això ens enriqueix (potser sí), però també ens dóna una imatge de descoordinació davant el món.
  78. la poca claredat a l'hora de fer les taules complementaries de les pel·lícules i similars, realment costa molt saber com es fan
  79. Intentaria millorar la forma dels atricles per a que tinguin una uniformitat formal.
  80. Algun tipus d'eina per impedir el sabotatge
  81. 1-
  82. 2Potser intentaria evitar la utilització, a alguns articles gratuïta, del terme "Països Catalans".
  83. 3No
  84. 4Em sembla prou correcta com està.
  85. 5Mètodes per anar millorant en qualitat dia a dia. I en referències.
  86. 6No.
  87. 7Al principi costa força saber com s'ha de fer. Potser s'hauria d'explicar d'una manera senzilla com editar articles. La prioritat en els articles segueix unicament el criteri dels editors. Potser seria convenient enviar un e-mail periodicament a tos els usuaris ( o als més actius ) amb certes instruccions i peticions: articles nous, articles a millorar, etc.
  88. M'asseguraria que no hi hagués vots "amicals" a les votacions d'articles de qualitat, a vegades sembla que s'intercanviïn vots com si fossin favors.
  89. Promouria més la col·laboració entre tots els projectes de Wikimedia en català.
  90. tot correcte.
  91. 1No.
  92. 2No. És una eina genial. Felicitats.
  93. 3Em faria molta il·lusió tenir algun dia una portada com la Viquipèdia anglesa... caldrà que siguem més gent activa!
  94. 4En general em trobo força còmode amb el funcionament actual.