Vés al contingut

Viquipèdia:Taller gràfic/ConsellsGrafistes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Consells per als grafistes
  • Tots els grafistes:
    • Si se us demana que modifiqueu una imatge existent, comproveu-ne la llicència: si és un logo dels Fortune 500, està marcat com a "{{PD-self}}" o alguna opció igual d'impossible? Pot ser molest per qui fa la petició veure com la imatge queda esborrada, però cal seguir Viquipèdia:Copyright.
    • Assegureu-vos que la imatge tindrà ús a la Viquipèdia o un projecte de la WMF (si la imatge no té valor aquí, pot ser que sigui suprimida i l'esforç haurà estat inútil).
  • Grafistes SVG:
    • Si esteu vectoritzant una imatge, assegureu-vos que valdrà la pena: si l'SVG serà considerablement més gran, i de menys qualitat, que l'original, estaràs perdent el temps.
      1. Abans de pujar la imatge, compara la mida de l'SVG amb l'original: a no ser que sigui una imatge molt detallada, hauria de ser més petit. Si és més gran, investiga el perquè - potser hi has adjuntat una imatge rasteritzada (mai ho facis, el propòsit dels gràfics vectorials es perd).
      2. Intenta reduir-ne la mida; si fas servir l'Inkscape, pots fer servir l'opció "Plain SVG" quan ho desis<
      3. Si has fet servir la funció automàtica "trace bitmap" de l'Inkscape, o un tracer similar, compara atentament els fitxers: el tracing proporciona un bon inici però mai produirà una imatge acabada.