Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Gran Quinzena Anual de la Qualitat/2023

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Amortres (discussiócontribucions)

Gràcies a tots per la participació, que aquest any ha estat més elevada que en altres ocasions. Moltes categories de manteniment es van buidant progressivament, però el fet que els elements en creixement perpetu siguin del tipus Categoria:Articles per fusionar, Categoria:Articles mancats de referències sobre la seva admissibilitat, Categoria:Articles amb referències puntuals demanades, Categoria:Articles amb enllaços externs no actius, Categoria:Articles incomplets, Categoria:Articles obsolets i ens diuen que hem de posar més recursos en elles a mor de tenir un projecte que vagi quedant obsolet de contingut actual.

Resposta a «Resultats de la Quinzena»
MotsVius (discussiócontribucions)

No sé si podria ser bona idea intercanviar el color de les fletxes a la columna de Balanç, posant el color verd a la fletxa cap avall (és positiu reduir el nombre d'articles amb aquest aspecte a millorar) i posant el color vermell a la fletxa cap amunt. Quan apareix el "Fet", ho fa amb un "check" verd.

Amortres (discussiócontribucions)

Ja ho he vist, però no se si hi ha més casos on baixar un índex podria ser "verd" i pujar-lo, "vermell"

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Em sembla que no som els primers que ens plantegem aquest problema perquè existeix la plantilla {{Disminució positiva}} amb la fletxa verda cap avall. Caldria fer-ne una altra que fos {{Augment negatiu}} amb la fletxa vermella cap amunt.

Amortres (discussiócontribucions)

En intentar crear-la em diu "error de permisos"

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Això és perquè els enllaços vermells amb flow no van bé (mira amb quin nom està creant la plantilla i veuràs que no és el que toca). Per crear-la has d'escriure Plantilla:Augment negatiu a la caixa de cerca.

No ho he fet perquè no tinc a mà quin fitxer és la imatge.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Amortres (discussiócontribucions)
MotsVius (discussiócontribucions)

Gràcies a tu

Resposta a «Color fletxes balanç»
Amortres (discussiócontribucions)
Resposta a «Gran primera setmana»
Amortres (discussiócontribucions)
Kippelboy (discussiócontribucions)
Amortres (discussiócontribucions)

Ni idea, jo he fet unes quantes aportacions amb #QQ23 i ni apareixo

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No sé si hi té a veure, però veig que les edicions que sí que hi apareixen fan servir #QQ23 i prou com a resum d'edició. No sé si posar-hi més coses o fer servir dos ## fa que no surti a l'apliacatiu.

Resposta a «Gran Quinzena Anual de la Qualitat»

Si trieu articles mancats de coordenades

6
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pere prlpz (et al.) els articles que mai tindran coordenada, ja sigui per una descripció incerta, insuficient o que es tracta d'indrets ficticis, desapareguts, etc. que no permeten la seva geolocalització, si tenen la {{infotaula geografia política}} o {{infotaula indret}}, se'ls pot afegir el paràmetre nocateg_coord=s que els col·locarà a la sub-categoria Articles amb coordenades no localitzables. D'aquesta forma, anirem eliminant (traslladant) de la llista aquells articles que revisem un cop i un altre i ja sabem que mai els podrem arreglar.

Aquest paràmetre només actua si no hi ha coordenada. Si algun cop algú els troba i els hi afegeix la coordenada, desapareixeran de la categoria, sense que haguem de tirar enrere aquest canvi.

A {{infotaula edifici}} encara no està operatiu.

Feu bona feina !

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Bona feina, però potser on més falta faria és a la infotaula d'obra artística, que hi tenim moltes obres mobles sense col·lecció (o amb localització) que demanen coordenades tot i no tenir gaire sentit.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

OK. La prioritzo a la llista de canvis.

No obstant això, em sembla que potser està "sobre demanant", ja que demana coordenades segons les circumstàncies e l'obra. Ho revisaré perquè d'això fa anys i ara som més savis....

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Els casos "sobredemanats" que m'he trobat crec que són:

  • Obres que els aniria bé una altra plantilla, de llibre o de document. Potser estaria bé esmentar quines són les alternatives al final de la documentació d'obra artística, perquè a tot a arreu anem a plantilles generals però aquí sembla que hi ha obres artístiques on el correcte és posar-hi una altra plantilla.
  • Obres que no són en un museu i no tenen col·lecció o no se sap.
  • Obres que tenen localització (encara que de vegades també tenen col·lecció). Com que no he remenat gaires obres artístiques no m'atreveixo gaire a entrar a Wikidata esborrant o movent, especialment amb obres famoses de fora del nostre àmbit on pot haver-hi més gent amb altres criteris.

Suposo que alguns d'aquests casos pot deixar de demanar coordenades o es pot fer opcional, però haurien de seguir mostrant les coordenades si n'hi ha a Wikidata perquè pot haver-hi excepcions.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Això darrer que comentes pot ser una bona solució, si afinar-lo és massa delicat.

M'hi poso!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pere prlpz Fet Fet! a {{infotaula obra artística}}, si no hi ha coordenades manuals o WD, no es queixa. Afecta a 360 articles que desapareixeran de la categoria.

Les obres que estan en una col·lecció ja no feia servir les coordenades, perquè per no sobrecarregar la infotaula amb el mapa del museu, només mostra l'enllaç a l'article d'on està i qui vulgui saber com s'hi arriba, que cliqui a l'enllaç del lloc. Per tant, en aquests casos "no aplica" el paràmetre origen d'aquest fil.

Gràcies,

Resposta a «Si trieu articles mancats de coordenades»
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que no s'ha fet propaganda de la quinzena a la Taverna. Potser haurien d'enviar el missatge els que han fet la feina de preparar-la.

A més, veig que la quinzena no surt com a projecte destacat a la portada.

Medol (discussiócontribucions)

Pel que fa a la quinzena, sí que surt a la portada. Els dos projectes actius surten aleatòriament, i en qualsevol cas sempre després de clicar es va a la pàgina de coordinació.

Resposta a «Avisar a la Taverna»

Articles i categories sense element a Wikidata

3
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Buidar les categories d'articles i categories sense element a Wikidata és rapidíssim. Ara bé, no serveix de gran cosa si es fa sense omplir els elements amb un mínim d'informació i buscar-ne els interviquis i encara és una nosa pels companys que es dediquen a posar interviquis i crear raonablement bé l'element de Wikidata.

Tenir aquí com a tasques per fer els articles i categories sense element a Wikidata encoratja a crear els elements buits i "resoldre" el problema sense millorar la qualitat de la Viquipèdia.

Aleshores, potser seria millor treure aquestes categories de les tasques de la quinzena.

Notifico en @Paucabot, que si no recordo malament va participar en una discussió sobre aquest tema amb l'editor que estava creant els elements buits per buidar la categoria de manteniment (crec que en @KRLS).

Paucabot (discussiócontribucions)
Amortres (discussiócontribucions)

Si no hi ha comentaris en un sentit diferent, eliminaré la categoria en un parell de dies

Resposta a «Articles i categories sense element a Wikidata»
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre,

Us semblaria bé provar de fer una prequinzena de 7 dies perquè la gent s'animi a llegir, avaluar, votar i tancar les avaluacions i votacions pendents d'AdQ? En tenim moltíssims acumulats i la baixa xifra de participació fa amoïnar una mica, de les més minses de l'històric. Si continuem així, el sistema es tornarà poc seductor perquè la gent treballi articles i els proposi; només que en tanquem la majoria d'actives ho revifarem i farem net.

Bàsicament, llistaria una petita subsecció amb poques caselles perquè els usuaris que ho vulguin llistin en quantes avaluacions i en quantes votacions han participat del 6 al 15 de desembre. I el 31/12, posar quantes avaluacions i votacions s'han tancat durant aquesta edició. I així també anunciem el projecte amb antelació a la portada i potser algú que no pugui participar durant les festes de Nadal ja se li activa la bombeta i comença a fer via en altres categories.

Així estalvio crear un projecte separat i desviar l'atenció d'aquest. Opinió? @Amortres, @Cataleirxs, @Pere prlpz, @Paucabot, @Medol.

Amortres (discussiócontribucions)

A mi em sembla collonut, però em sembla que tenim una gran part de la Comunitat molt engrescada amb Viquiprojecte:Els 10.000 i no se si hi ha recursos per tot. Si ho proposes, m'apunto, que els meus reptes de l'any ja els tinc fets.

Medol (discussiócontribucions)

Cal fer alguna cosa per impulsar les AdQ, això és una evidència. Però, per una banda, penso que la quinzena de la qualitat ja té prou teca, i, per altra banda, les avaluacions i votacions es computen diferent a afegir una referència, cosa que podria portar a confusió. A banda, tot i que evidentment els AdQ també són una tasca que contribueix a la qualitat de la Viquipèdia, ho fa d'una altra manera que el que és habitual fer a la quinzena.

Pensant-hi, potser seria millor fer un repte a la comunitat de 10 articles avaluats i 10 articles votats en 10 dies cada trimestre, o quelcom similar, però diferenciat i donant tota la importància i singularitat que es mereix al projecte dels AdQ. Podríem posar de nom al viquirepte, una Viquipèdia de 10. I a diferència de la quinzena, seria una activitat on caldria posar l'èmfasi en que la lògica de la feina de l'usuari individual habitual no serveix, és un treball cooperatiu entre molts viquipedistes.

Però si es decideix tirar endavant amb la prequinzena, tot el suport i faré el possible perquè sigui un èxit.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

@Medol el 2020 vaig llançar el Viquiprojecte:Els tres dies d'or, que tenia un funcionament força llaminer de tiquets, sorteig i dates aleatòries de participació. Tenia el record que no va anar gaire bé, però ara mirant dades va reeixir força.

El podem rellançar el 2024 copiant-ne el funcionament i fent 5 finestres aprox (cada dos mesos), però cal que algú adopti i faci anar el @Catabot (en @Townie) ha caigut en certa inactivitat. Mentrestant, què fem? Fem una mini-prequinzena?

Barcelona (discussiócontribucions)

Crec que és millor projecte apart i no prequinzena per no saturar dates.

Medol (discussiócontribucions)

Recuperar els tres dies d'or em sembla boníssima idea

Resposta a «Prequinzena?»

Categories anualitzades amb menys de cinc elements

2
Amortres (discussiócontribucions)

Proposo que per a categories com Articles per fusionar des de 2017, Articles amb estructura per millorar des de 2019, Articles mancats de referències sobre la seva admissibilitat des de 2013 o Articles incomplets des de 2013, que amb el temps han anat perdent elements i quedant per sota dels 5 canviem la data indicativa per la de la següent en el temps, atès que amb el límit de sumes de 500 elements, son categories que fan nosa per al seguiment i sent estrictes amb Viquipèdia:Categorització son categories que hem de fer desaparèixer.

Medol (discussiócontribucions)

Em sembla bé, quan les categories tinguin menys de cinc elements.

Resposta a «Categories anualitzades amb menys de cinc elements»
Cap més tema anterior