Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Jennifer Lawrence

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia, hi he fet detalls menors. Un dels dubtes que em ronden pel cap en la distinció és el fet que la biografiada té poc més de 30 anys i l'article en 10 podria veure's alterat del tot.

En articles tan llargs, la introducció és possiblement el llindar de molts lectors i ara mateix té alguns passatges susceptibles de canviar aviat o que necessitarien verificabilitat. Jo n'he afegit dues a la part del feminisme i drets reproductius per tant que no es pugui veure vulnerat. Penso que en un article tan canviant, falcar bé la introducció amb referències és imprescindible perquè inevitablement té en compte les dates i permet situar-se en un horitzó temporal. O perquè si cap altre viquipedista hi fa algun afegitó només a la introducció i no al cos del text, quedi referenciat com tota la resta. Sovint entenc postures com les del @Leptictidium de no referenciar la intro, però en aquest cas ho veig força necessari.

Per altra banda, crec que algunes referències necessiten petites edicions pel que fa a autor/editor/llengua. No cal ser exhaustiu en les 200, però algunes només tenen un "Jennifer Lawrence" i una data. Gràcies!

Ivan Avz F (discussiócontribucions)

No acabo d'entendre el criteri de referenciar la introducció si el que es comenta apareix al cos. Considero que el problema serà si després hi ha canvis importants a la introducció i aquests no estan referenciats, si això passa serà el moment de corregir-ho, i si no es així d'avaluar si encara té la distinció que se li pugui donar.

No cal que passin 10 anys, si se li dona distinció i en algun moment algú considera que ha perdut la qualitat que tingui sempre la pot tornar a perdre. La intenció és la contrària: la presento només a article bo perquè hi ha moltes pel·lícules que no he vist i que no tenen article (no m'agrada fer articles de pel·lícules que no he vist). També tinc la intenció de fer-ne un seguiment per mantenir l'article raonablement actualitzat, el que hauria de significar millores puntuals. L'objectiu últim és que l'article sigui tan bo com l'anglès. Per mi el fet que tingui encara bastants enllaços vermells el situa una mica per sota, encara que l'últim cop que vaig actualitzar el text em semblava ja lleugerament més actualitzat que l'anglès. Ara fa dies que no ho reviso.

A les referència 170 i 200 veig que hi ha coses rares, ho revisaré amb més temps.

Ivan Avz F (discussiócontribucions)

Actualitzat l'article i corregides les referències. Alguna l'he copiada tal qual de l'anglès en espera que el bot tradueixi els paràmetres.

Resposta a «Bibliografia»
Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! Molt bon article. Pot ser que «explorador de talents» sigui un calc del terme anglès talent scout? Generalment, aquest concepte l'he vist anomenat «caçatalents» en català.

Per altra banda, on posa «apocalipsi slapstick», caldria traduir aquesta última paraula.

Finalment, la referència 66 dona un error «date mismatch».

Ivan Avz F (discussiócontribucions)

Hola! Moltes gràcies pels teus comentaris. He corregit caçatalents i diversos errors de «date mismatch». Crec que aquests venen de la traducció automàtiques de dates al webarchive, he canviat el format de data a numèric a veure si així no hi ha canvis automàtics.


Slapstick apareix amb aquest nom al seu article en català, entenc que s'anomena així al gènere al que correspon la pel·lícula. Potser seria més adequat slapstick apocalíptic, però no he vist la pel·lícula i no sé si és ben bé això.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Ah, aleshores el problema és amb l'article en català, que procediré a arreglar tot seguit. Els termes habituals per referir-se a aquestes pel·lícules són «comèdia de clatellades» o «comèdia de pallassades», així que en l'article que ens ocupa, crec que ho podríem traduir per «apocalipsi de pallassades».

Ivan Avz F (discussiócontribucions)

D'acord, ho canvio. Gràcies

Resposta a ««explorador de talents»»
Cap més tema anterior