Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Nana blanca

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

M'agrada molt el contingut de l'article, però hi vull fer unes quantes correccions en la forma. Quan les hagi acabat, votaré qualitat. Mentrestant, podries crear els articles combustible nuclear, matèria degenerada, IK Pegasi i Willem Luyten, si et plau? La introducció de l'article faria molt més goig sense aquests enllaços en vermell. – Leptictidium (discussió) 18:17, 18 juny 2009 (CEST)

Ara mateix mi poso. – Quim Muntal (disc.) 19:00, 18 juny 2009 (CEST)
Fantàstic. – Leptictidium (discussió) 20:27, 18 juny 2009 (CEST)
Mira't aquesta frase:
Si es pren com a cert que els protons es desintegren, la massa de la nana blanca disminuiria molt lentament a causa de la desintegració dels seus nuclis atòmics, fins a arribar a tal punt en el qual es convertiria en un tros de matèria no degenerada, i finalment desapareixeria per complet.
Si no m'equivoco, això és impossible - si una nana blanca desaparegués per complet, estaria violant la llei de la conservació de la matèria. Cal clarificar el que es vol dir en realitat. – Leptictidium (discussió) 20:46, 18 juny 2009 (CEST)
M'he estat mirant la referència número 27, la qual va relacionada amb el fragment en qüestió (que per cert, tenia el link malament, ja ho he arreglat), i he comprovat que les estrelles acaben desapareixent, però per suposat, la matèria ni es crea ni es destrueix, així que l'expressió "desapareix per complet" segurament és errònia, així que eliminaré el "per complet" Quim Muntal (disc.) 23:55, 18 juny 2009 (CEST)

Tinc un altre dubte, a la secció de "Cristal·lització". Diu que els ions es disposen en forma de xarxa cristal·lina de tipus bcc. Què vol dir tipus bcc? S'hauria de fer una breu explicació (entre parèntesis, per exemple) o enllaçar a un article que ho expliqués. – Leptictidium (discussió) 13:04, 22 juny 2009 (CEST)

Vale, ja està resolt, el problema era que "bbc" és l'acrònim en anglès per referir-se a una xarxa cristal·lina cubica de tipus I. Així doncs he canviat la nomenclatura al sistema espanyol, el qual està ben explicat en un link de l'article (xarxa cristal·lina) - Quim Muntal (disc.) 23:23, 22 juny 2009 (CEST)
Ja he acabat la meva revisió, i votaré qualitat. Si pots, afegeix alguns enllaços externs il·lustratius per qui vulgui ampliar informació. – Leptictidium (discussió) 15:14, 23 juny 2009 (CEST)

Moltes gràcies Leptictidium, has fet una molt bona feina en la correcció d'aquest article. Ja miraré si trobo algun enllaç extern sobre el tema. - Quim Muntal (disc.) 12:31, 24 juny 2009 (CEST)