Vés al contingut

Viquiprojecte:Medi ambient

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvinguts al Viquiprojecte:Medi Ambient. Aquest és un viquiprojecte de col·laboració entre Amical Wikimedia i la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat (SMAS) (Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya), en el marc del conveni de col·laboració que Amical Wikimedia i la Generalitat de Catalunya van signar el juliol de 2013.

Descripció i objectius[modifica]

Aquest viquiprojecte s'emmarca dins del grup de projectes de responsabilitat social corporativa de la SMAS. Un d'aquests projectes es desenvoluparà al voltant de la participació del seu personal en accions de voluntariat. En aquest sentit, i tenint en compte l’expertesa del seu personal en les temàtiques ambientals, es considera que un projecte de voluntariat corporatiu podria ser la incorporació de continguts relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat com a articles de la Viquipèdia en català. D'aquesta manera, amb la col·laboració de les persones interessades, s’aconseguiria:

  • Augmentar la presència de termes i conceptes ambientals a la Viquipèdia en català.
  • Aportar més contingut i, per tant, més reconeixement internacional a la Viquipèdia en català.
  • Augmentar els continguts i la presència al món del medi ambient i la sostenibilitat a Catalunya.

Per fer-ho, la SMAS compta amb la col·laboració i assessorament de l'Associació Amical Wikimedia, una associació sense ànim de lucre formada per viquipedistes que col·laboren amb els projectes de la Fundació Wikimedia.

Coordinació[modifica]

Articles crear i/o ampliar[modifica]

Atmosfera[modifica]

  • Canvi climàtic (Història, L'efecte d'hivernacle, Evidències, Polítiques...)
  • Efecte hivernacle
  • Comerç de drets d'emissió (Definició, Regulació, Procediment per al tràmit d'autorització, Guies i criteris pel seguiment, la verificació i la notificació, Resultat del seguiment d'emissions, Autoritzacions d'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle (AEGEH)...)
  • Contaminació atmosfèrica (Conceptes clau, Principals contaminants , Fonts d'emissió de contaminants, Sector industrial, Sector domèstic, Transport terrestre, Transport marítim, Transport aeri, Activitats extractives...)
  • Emissions industrials
  • aire (Qualitat de l'aire,...)
  • Contaminació odorífera (Conceptes clau, Fonts, Avaluació...)
  • Telefonia mòbil (Plans d'ordenació ambiental...)
  • Contaminació acústica (Fonts i efectes del soroll , Mesurament i avaluació de la contaminació acústica...)
  • Contaminació lumínica (Mapa de la protecció envers la contaminació Lluminosa a Catalunya, protecció del cel del Montsec...)

Empresa i avaluació ambiental[modifica]

Avaluació ambiental territorial[modifica]

L’avaluació ambiental és un instrument estratègic de prevenció que s’aplica des de la concepció d’una nova ordenació territorial, urbanística o legislativa fins al disseny de projectes concrets d’infraestructures o de centres d’activitat econòmica com ara industries, comerços...

L’avaluació, des de l’enfocament ambiental, dels plans generals territorials o sectorials dona la capacitat d’orientar les grans decisions estratègiques considerant objectius de sostenibilitat des de l’inici del procés.

A partir d’aquí s’aplica l’avaluació ambiental a plans, programes i projectes d’àmbit més concret en un procés en cascada on els plans i projectes concrets hauran de ser coherents amb la planificació d’àmbit mes general. Així, els projectes, emmarcats en el seu territori, podran formar part del desenvolupament harmoniós de la societat dins l’entorn biofísic.

Medi Natural[modifica]

Educació i sostenibilitat[modifica]

Meteorologia[modifica]


Residus[modifica]

  • Residu (Tipus de residu: Residus municipals, Residus industrials, Residus comercials, Runes i altres residus de la construcció, Excedents de dejeccions ramaderes, Residus sanitaris, Matèria orgànica (FORM - FV), Paper i cartró, Vidre

Residus d'aparells elèctrics i electrònics (RAEE), Vehicles fora d'ús, Pneumàtics fora d'ús, Envasos, Olis industrials usats PCB/PCT, Piles i altres acumuladors, Frigorífics i altres aparells amb CFC, Fluorescents i làmpades de descàrrega, Oliasses i Vinasses, Subproductes animals...)

Aigua[modifica]

Premis[modifica]

Dies Mundials[modifica]

Participants[modifica]

Si vols col·laborar en aquest viquiprojecte afegeix el teu nom d'usuari a la següent llista, clicant el botó "modifica" que apareix a la part superior dreta d'aquest apartat.

  1. Kippelboy
  2. Arnaugir
  3. badoca59
  4. tonibe78
  5. MuntsaMon
  6. Reixav
  7. jordiph
  8. biblola
  9. vinyetdf
  10. Caescoriza
  11. enRutx
  12. carol mena
  13. Jmercader
  14. eduardps
  15. llgustems
  16. Carsegp
  17. montse_ec
  18. pperezc
  19. Jordimac

Ajuda[modifica]

Esteu aprenent a editar la Viquipèdia? Aquí teniu una mica de documentació :

També:


Enllaços externs[modifica]