Vés al contingut

Viquiprojecte:Política de doctrina d'exempció/Logo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Anàlisi de l'adequació de les imatges amb la plantilla {{Logo}} a la política Viquipèdia:Continguts no lliures, i resolució de les actuacions a emprendre.

Justificació d'exempció[modifica]

  • En anglès s'utilitza logo de forma més genèrica que logotip. Tal com s'explica a Viquipèdia:Logotips en aquest apartat entren logotips comercials, escuts de societats, emblemes corporatius; en general, tot signe visual de societats, corporacions, productes o serveis que identifiqui una marca. Es parla, per tant, de "logotips i altres signes d'identificació".
  • El propòsit bàsic d'aquests signes és el d'identificació i promoció d'una marca en el mercat o en la societat. Estan subjectes, per tant, al dret de marca.
  • Les marques poden estar registrades localment o internacionalment. Encara que la marca no estigui registrada en una jurisdicció determinada, pot beneficiar-se del dret de marca per la consideració de marca distintiva o famosa.
  • Aquests signes, normalment, tenen drets d'autor i no se'n poden fer obres derivades lliures. Una fotografia lliure, per exemple d'una samarreta que incorpori un escut, continua tenint les restriccions del dret de marca.
  • Tant pels possibles drets d'autor com per les restriccions del dret de marca, aquestes imatges tenen la consideració de continguts no lliures.
  • El dret de marca convencional, tant a la Unió Europea com als Estats Units, protegeix les marques d'un ús deslleial en el mercat. La jurisprudència autoritza l'ús en un context no comercial, especialment per propòsit didàctic en una enciclopèdia.
  • Independentment dels drets d'autor, considerant el seu caràcter promocional, el que és determinant és el respecte als límits del dret de marca. La consideració de fair use només és l'adaptació a la legislació local nord-americana dels acords internacionals sobre el comerç.
  • La política de llicències de la Fundació preveu les "obres protegides d'identificació com ara logotips" com una de les "limitades excepcions".

Plantilla[modifica]

Format inicial:

Copyright sense confirmar
Copyright sense confirmar
Aquesta imatge és un logotip que posseeix drets d'autor o marca registrada. Es creu que l'ús d'imatges de logotips en baixa resolució

L'ús d'aquest logotip no implica el suport de la Viquipèdia o de la Fundació Wikimedia a l'organització, així com tampoc el suport de l'organització a la Viquipèdia o a la Fundació Wikimedia. Vegeu el nostre avís legal.


Per l'usuari: si us plau, afegiu una justificació de l'ús legítim, així com l'origen de la imatge i la informació dels drets d'autor.

Modificació prososada:

Copyright sense confirmar
Copyright sense confirmar
Aquesta imatge és un logotip o un signe d'identificació d'una organització, producte o servei, protegit per drets d'autor i/o dret de marca. Es creu que l'ús no comercial de logotips i signes visuals de marques, en baixa resolució, per identificar al seu titular en el seu article, amb propòsit didàctic, a la Viquipèdia en català, està justificat perquè
  • és dintre dels límits del dret convencional de marca,
  • és d'ús legítim als Estats Units, seu de la Fundació Wikimedia.

Altres usos d'aquesta imatge, a la Viquipèdia o qualsevol altre lloc pot ser il·legal. Es recomana no reutilitzar-la sense assegurar-se'n. Vegeu Viquipèdia:Continguts no lliures i Viquipèdia:Logotips per més informació.

L'ús d'aquest logotip no implica el suport de la Viquipèdia o de la Fundació Wikimedia a l'organització, així com tampoc el suport de l'organització a la Viquipèdia o a la Fundació Wikimedia. Vegeu el nostre avís legal.


Per l'usuari: aquesta informació és insuficient si no va acompanyada de l'origen del fitxer, la informació sobre els drets d'autor i una justificació específica per aquest fitxer i per cada article on s'usi.

Revisió de les imatges[modifica]

  • Identificació de l'origen del fitxer
  • Identificació del propietari de la marca.
  • Resolució reduïda.
  • Comprovació que és el logo actual.
  • Comprovació que s'usa només a l'article apropiat
  • Ús correcte: aspecte digne, neutral, no promocional, no paròdies.