Vés al contingut

Viquiprojecte:Viquitrobada 2023/Propostes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
On i quan farem la Viquitrobada 2023?

Ha arribat el moment de començar a pensar en la Viquitrobada 2023. On la farem? Quan la farem?

Tinc una proposta!

Només has de fer clic a la pestanya "modifica" de la part alta de la pàgina i escriure la teva proposta a l'apartat de sota. Sobretot, pensa a explicar quin lloc concret podria acollir la Viquitrobada i per què, i amb quins possibles aliats podríem comptar per organitzar-la.
Recull de propostes

De la bústia[modifica]

Transcric aquí una proposta, anònima, que es va deixar a la bústia de suggeriments de la Viquitrobada 2022.Medol (disc.) 09:21, 22 nov 2022 (CET)

"La Viquitrobada 2023 s'hauria de fer a la Vall d'Aran i seria la primera Viquitrobada bilingüe"

  • Objecció Objecció A nivell logístic (bàsicament, transport) no em sembla gaire bona opció. Tampoc no hi tenim cap comunitat (diria que no hi ha cap viquipedista, tampoc), en aquella zona, i no destaquen per ser gaire favorables a la cultura catalana i el català. A nivell institucional i de suport en general podem tenir el mateix èxit que hem tingut enguany amb l'opció de Tortosa: zero. Puc semblar pessimista, però en realitat intento ser objectiva. D'altra banda, no seria la primera Viquitrobada bilingüe: aquesta va ser la de Perpinyà el 2009. --Judesba (digues...) 15:19, 22 nov 2022 (CET)
    • Comentari Comentari La proposta anònima a la bústia la va fer un servidor arran d'una conversa durant el sopar de dissabte amb @Capsot:, @MarianneMontbe: i @Catgirl:. Sobre que "no hi tenim cap viquipedista", bé, possiblement no n'hi hagi en la majoria de poblacions i la Viquitrobada 2023 pot ser una bona ocasió per a donar a conèixer la VP i engrescar-hi qui faci falta. A banda, considero que si es prepara amb temps les aliances tant institucionals com occitanistes hi seran. També Viella està prou connectada amb Barcelona en cotxe de línia de manera que, amb previsió i coordinació, tothom podria organitzar-se per arribar-hi. Salut! AlbertRA 22:00 30 nov 2022
      • @AlbertRA: no havia llegit aquest comentari. És la vostra opinió. Jo em reafirmo en el meu primer comentari: a nivell logístic (bàsicament, transport) no em sembla gaire bona opció. La connexió en transport privat implica moltes hores i en transport públic encara més, i només és "pràctica" la connexió Barcelona-Vielha en bus; però la majoria de viquipedistes venen d'altres indrets. Això descartaria la gent que només pot anar-hi un dia i la gent amb aversió a passar la tira d'hores de viatge, per no dir que complicaria moltíssim (juntament amb el fet de no tenir viquipedistes a la zona) l'organització pràctica de l'esdeveniment. --Judesba (digues...) 01:56, 11 des 2022 (CET)
  • Objecció Objecció Penso el mateix que ha dit na Judesba. Ho veuria diferent si allà hi hagués una comunitat de viquipedistes o algun interès per part de les institucions d'allà (cosa que no crec pas). En tot cas, la persona que va fer la proposta ho podria argumentar aquí i potser tenim una sorpresa i canviem d'opinió. Fer una viquitrobada catalana/occitana estaria molt bé, però no ho veig real ni factible ara mateix. (a més que el desplaçament és complicat, és clar).--Jordi_G (Parlem-ne) 17:28, 22 nov 2022 (CET)
  • NeutralA favor Assumible Canvio el vot perquè si hi ha contactes amb actors culturals i polítics que tindrien interès en acollir-nos, la cosa ja és diferent. De totes manera, en una viquitrobada a la Val d'Aran hi hauria d'haver una certa presència de la llengua occitana, ja sigui amb una Viquimarató d'edició en occità o activitat similar (cosa que, evidentment, implicaria que hi hagués gent d'allà disposats a participar-hi, més enllà que alguns altres tinguem també alguns coneixements de la llengua per ajudar una mica).--Jordi_G (Parlem-ne) 09:52, 24 nov 2022 (CET)
Aclariments. El primer punt és que la reunió que es va fer el 2009 (no era una Viquitrobada en el sentit del que fem ara i ja he comentat més d'una vegada que dir-li Viquitrobada a qualsevol trobada és abusiu...) era una visita de Gomà i alguns viquipedistes del sud a diversos activistes i entitats catalanistes a la Catalunya del Nord... i de bilingüe poca cosa tenia i gairebé cap resultat tangible excepte la meua implicació posterior a Amical. Contràriament al que s'ha afirmat més amunt (absència de persona responsable...), el tema de la Vall d'Aran l'he evocat jo amb la gent del meu voltant al restaurant, ja que per una banda tinc molts bons contactes amb actors culturals i polítics de la Vall d'Aran i per l'altra alguna coseta més... Ara bé, si hi ha altres propostes i millors, cap problema, menys faena per a mi... :) Molt bona setmana! Claudi/Capsot (disc.) 16:13, 23 nov 2022 (CET)
  • Comentari Comentari la pàgina es diu clarament Viquipèdia:Viquitrobada Perpinyà juny 2009 i està anunciada com a bilingüe. Sobre la candidatura Val d'Aran continuo opinant igual, tant a nivell logístic com d'implicació de la comunitat, fins i tot en cas de comptar amb les institucions a favor. No seria un esdeveniment arrelat en cap cas i no hi tenim comunitat, en el territori. Personalment, tampoc no m'agradaria que Wikimedia Spain fes la seva viquitrobada a Catalunya, per exemple. Tampoc ningú ha afirmat res d'«absència de persona responsable». Mantinc el meu vot d'objecció. --Judesba (digues...) 11:32, 25 nov 2022 (CET)
Pots mantenir el que vulgues i polemitzar sense límits i mirar de tenir sempre raó, cap problema... Claudi/Capsot (disc.) 13:38, 10 des 2022 (CET)
Perdoneu que m'hi fiqui. Una mica d'acord amb tots: A mi em sembla força clar que amb una trobada a la Vall d'Aran difícilment hi haurà la mateixa assistència que s'ha aconseguit en altres llocs, a més de suposar una complicació logística i de cost per qui l'hagi de muntar. Ara bé, també és cert que d'una trobada a la Vall d'Aran poden sortir coses positives. Aleshores, tenint en compte que de vegades s'han fet trobades (sessions tècniques, viquitrobades informals, etc.) que han estat força profitoses, sembla que es podria fer una (viqui)trobada a la Vall d'Aran sense que sigui "la" Viquitrobada de l'any, si hi ha algú amb ganes de muntar-la.--Pere prlpz (disc.) 12:02, 30 abr 2023 (CEST)

Barcelona[modifica]

A mi em sembla que després de Perpinyà i les Terres de l'Ebre caldria fer la pròxima Viquitrobada a algun municipi de l'àrea metropolitana de Barcelona.Medol (disc.) 09:33, 22 nov 2022 (CET)

  • Comentari Comentari Com a Barcelona ciutat ja n'hem fet unes quantes, potser localitats com Terrassa, Granollers o Igualada crec que serien una bona opció en aquest cas. --Judesba (digues...) 11:40, 25 nov 2022 (CET)
  • Comentari Comentari Un parell de dubtes:
    • Donat que s'ha fet unes quantes trobades a Barcelona hi deu haver dades o com a mínim experiència. Les viquitrobades a Barcelona (o no gaire lluny de Barcelona) tenen més assistència que les que es fan en altres llocs? Si fos que sí, seria un argument per fer una viquitrobada a Barcelona de tant en tant.
    • No sé com funcionen la logística i el finançament de les viquitrobades, però si l'organització finança el transport i l'estada, el fet que molta gent estigui prop de casa i no es quedi a dormir a la viquitrobada pot suposar un estalvi important. La quantitat d'assistents de prop de Barcelona fa que es pugui optimitzar l'ús dels recursos fent alguna trobada prop de Barcelona?
Aprofito per comentar que possiblement el més important no és si la trobada és exactament a Barcelona, sinó a una distància que faci viable anar-hi i tornar-ne amb facilitat. La viquitrobada de Girona ja era gairebé com si fos a Barcelona. Vic i Manresa, tot i les deficiències dels trens, també servirien. Granollers, Terrassa, Sabadell, Mataró, Vilafranca, Sitges o Vilanova, encara millor. I si optimitzar recursos val la pena, a totes aquestes hi arriba rodalies que és gratis (o màxim 10€ si la organització ha de pagar expressament l'abonament a algú).--Pere prlpz (disc.) 22:20, 18 feb 2023 (CET)
  • Comentari Comentari En opinió personal, aposta aquesta vegada per fer la Viquitrobada a Barcelona, per tal de facilitar l'accés i disposar de bones comunicacions, fins i tot per als membres de la comunitat que viuen fora de Catalunya, per donar-los l'oportunitat de venir a la Viquitrobada. I si em permeteu, buscaria un lloc el més cèntric possible, al costat d'estacions de tren --Dgilso (disc.) 20:00, 31 jul 2023 (CET)

Catalunya central[modifica]

Crec que estaria bé que poguéssim fer-la a Vic o Ripoll (o alguna altra localitat relativament gran de la Catalunya central). Totes dues de fàcil accés tant en tren com en bus i per carretera. --Judesba (digues...) 11:40, 25 nov 2022 (CET)

La recentment oberta biblioteca Pilarín Bayés de Vic podria donar cabuda a una gran trobada viquipedista.Manlleus (disc.) 23:42, 18 feb 2023 (CET)

Quan?[modifica]

Proposo fer la Viquitrobada a finals de setembre o principis d'octubre: temperatures més agradables i estudiants sense exàmens ni treballs, encara. I, evidentment, organitzar-la amb més temps en comptes d'esperar tant a saber quan i on es farà. --Judesba (digues...) 02:00, 11 des 2022 (CET)

Calendari en mà![modifica]

Aquests darrers mesos sou moltes les persones que ens heu anat repetint que les darreres edicions de la Viquitrobada han estat prou lluny de Barcelona i, de fet, aquest fet és un impediment alhora d'assistir perquè us trobeu en punts distants. Queden alguns detalls encara per anunciar la localització, però la junta ha cercat ubicacions prop de Barcelona, els propers dies es farà l'anunci. El que sí que podem dir ja és que serà una sola jornada i aquesta serà el dissabte 25 de novembre. Com sempre, les persones que vinguin de fora de Barcelona i rodalies tindran opcions d'allotjament per divendres vespre i dissabte si els cal. Kowalskyn (disc.) 13:47, 15 set 2023 (CET)