Viquiprojecte Discussió:Col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Ens hem de preparar

Una altra objeccio: tenint en compte que la mancansa principal de la viquipedia es la baixa qualitat mitjana dels articles (tant pel que fa a extensio com a llengua, referencies, contingut, etc.), es bo fer una iniciativa que encara posi mes pressio a augmentar el nombre d'articles de qualsevol manera ? Xevi 21:55, 18 abr 2007 (CEST)

Si tenim en compte que la durada seria limitada, es podria preparar un "equip de xoc" que conduís i corregís als nous usuaris. Jo ho trobo positiu sempre que s'evitin les recances que es comencen a apuntar. Després d'aquest període molts d'aquests usuaris continuarien, i poc a poc amb més qualitat. S'hauria de fer una introducció resumida del què és la viqui (que no comencem a definir les botigues del meu carrer) tant per part del professorat com per part nostra, per exemple amb una benvinguda més pedagògica i no tant freda com l'actual.--Lohen11 22:19, 18 abr 2007 (CEST)
Compteu amb mi per a això!--barcelona 22:25, 18 abr 2007 (CEST)
I amb mi. --Dúnadan 19:32, 26 abr 2007 (CEST)
Quan un anònim demana la destrucció al cap de dos minuts sense més explicacions crea una gran frustració. Una idea que ja havíem comentat no recordo amb qui, és fer una plantilla tipus {{inacabat}} que identifiqui el articles creats dins d'un projecte escolar tutoritzat, fins que estiguin revisats pel tutor. Si la idea del Departament va per fomentar la Viquipèdia a les aules, una possibilitat és contemplar aquest tipus de tutorització. Amb això no vull dir que renunciem a cap paràmetre de qualitat ni a cap política, però per no mossegar als nouvinguts els hem de donar temps.--VRiullop (parlem-ne) 22:46, 18 abr 2007 (CEST)

Totalment d'acord, i m'ofereixo també com a tutora de tutors hahaha--barcelona 23:26, 18 abr 2007 (CEST)


Sembla que estem donant per fet que el projecte del departament consistirà en que els alumnes (suposo que d'ESO o batxillerat) es posin a fer articles com a part d'un treball escolar, amb una certa supervisió d'un professor. Reflexions que se m'ocorren:

  • D'on hem tret que el que volen és això i no una altra cosa? Sembla probable que sigui això (i si no els ho podem proposar), però no em sembla haver-ho llegit en cap dels seus missatges "publicats" per aquí.
  • És veritat que, com diu en Xevi, aquest projecte ens pot portar problemes i correm el risc de fer minvar la qualitat dels articles de la viquipèdia. Ara bé, no sé les motivacions dels altres viquipedistes, però a mi col·laborar en una enciclopèdia no és només un fi ens si mateix sinó també una manera d'ensenyar (i d'aprendre): estem col·laborant en l'educació dels usuaris que consulten la viquipèdia i també dels que l'editem. Si per fer millor una enciclopèdia perdem l'oportunitat d'ensenyar, estem perdent el sentit del que estem fent. Ara mateix tenim uns quants viquipedistes d'ESO, i algun d'ells aporta poc a la qualitat de la viquipèdia (d'altres no), i fins i tot si aquests usuaris no hi fossin la feina d'escriure una enciclopèdia seria més fàcil i el resultat de més qualitat, però serviria de menys perquè hauriem perdut l'oportunitat col·laborat en la formació d'unes quantes persones. Naturalment, els viquipedistes que no comparteixin les meves motivacions (postura totalment legítima) és fàcil que no comparteixin les meves conclusions i pensin que no val la pena correr el risc que suposa un allau de viquipedistes inexperts.
  • Si el projecte on ens embranquem és aquest, caldrà posar a punt unes quantes coses i revisar el nostre funcionament en coses que ens poden servir per al futur, perquè alguns petits problemes que ja tenim podrien esdevenir greus amb unes dotzenes (o centenars) de viquipedistes nous. Per exemple:
    • La plantilla {{inacabat}} s'hauria de substituir per unes quantes de més específiques. Jo no sé mai si aquesta plantilla vol dir L'usuari que està editant aquest article demana que no l'editeu, o vol dir Sabem que aquest article té mancances i les estem arreglant. Ajudeu-nos si voleu, però no l'esborreu encara.
    • S'hauria de consensuar què fem amb els articles amb mancances però acabats de crear. De fet, això és la queixa recurrent dels autors dels articles quan els votem per esborrar, i estaria bé establir una mena de normativa sobre períodes de gràcia o com li vulguem dir perquè no passi.
  • Hem de resoltre també temes específics del projecte aquest: podem editar els articles a la vegada que els alumnes? Això pot impedir avaluar la feina als professors? No caldrà formar els professors que dirigeixin els treballs? Quina revisió hi faran?
  • La viquipèdia es basa en el treball voluntari. Quins problemes ens pot suposar que ara tinguem per aquí uns viquipedistes més o menys obligats (els alumnes) i uns altres de remunerats (els professors i els del departament)?
  • Amb prou feines tenim un mes. Si ens hem de preparar no ens sobra temps.
  • A Catalunya hi deu haver algun centenar de milers d'alumnes d'ESO i batxillerat. A quants es dirigeix el projecte? Estaria bé que aquest any no fossin masses i si va bé augmentar-ho el curs vinent.
  • La fita dels 100.000 articles és encara massa llunyana, a menys que es vulgui fer una cosa a llarg termini o que pretenguem que cada adolescent català faci un article. A més, centrar-nos en la quantitat no crec que sigui pedagògic ni bo per la viquipèdia.
  • Suposo que aconsellarem als alumnes que es registrin (si no, dificilment podrà el professor avaluar el que facin). Tot i això, podem esperar un augment del vandalisme anònim, i no sé com van aquestes coses, però potser seria útil que algun dels nostres buròcrates fos checkuser.
  • Em sorprendria que cap altra viquipèdia no hagués fet alguna cosa d'aquest estil. Estaria bé trobar-ho i mirar d'aprendre de l'experiència. D'altra banda, el mes passat van registrar-se de cop mitja dotzena d'estudiants de farmàcia, un del quals deia que ho havia fet com a part d'un treball de botànica (i suposo que els altres també). Després de crear la pàgina d'usuari no van col·laborar més, o gairebé, però estaria bé saber què pretenien fer per si ens pot servir d'inspiració.
  • També podem pensar en els projectes germans: per exemple, viquinotícies i el viccionari poden ser molt educatius, però com que hi ha molt pocs usuaris habituals es poden trobar fàcilment desbordats per un allau i necessitar ajut.
  • Alguns alumnes poden preferir col·laborar en d'altres viquipèdies. Estaria bé donar-los alguna mena de suport (alguns links en les pàgines introductòries que haurem de preparar poden ser molt útils). A més, hauriem de mirar d'aprofitar l'actual diversitat de les escoles (diria que la majoria de potencials viquipedistes capaços de traduir un article de la viquipèdia àrab o la urdú a la catalana es troben als instituts).

--Pere prlpz 01:14, 19 abr 2007 (CEST)--Pere prlpz 01:55, 19 abr 2007 (CEST)

Com deia, no som els primers en fer una cosa així. Us deixo uns links (que reconec que no em llegiré ara perquè tinc son):
--Pere prlpz 02:14, 19 abr 2007 (CEST)

A mi se m'acudeixen força coses a dir i maneres d'aconseguir que la col·laboració no acabi desvirtuant la Viquipèdia però primer esperaré a què es formuli el primer esborrany de proposta. Llull · (vostè dirà) 09:36, 19 abr 2007 (CEST)

Estic d'acord que el primer pas és saber què volen fer exactament, després ja discutirem si es pot assumir i amb quins mitjans.--Lohen11 09:51, 19 abr 2007 (CEST)
Jo no entenc que el Departament ens demani permis o vist-i-plau, tampoc existeix ningú per concedir-ho, més aviat ens invita a col·laborar en els imputs de la promoció. Tampoc parlen de exclusivament de mainada, la comunitat educativa la formen estudiants i professors de primària, secundària i universitat, i fins i tot els familiars. El que li faci por augmentar el nombre d'usuaris de la viquipèdia, es que no entén el projecte wikimedia.
Reprodueixo la contribució a la Taverna del usuari Amador, per si pot servir al esborrany de la proposta: tasques que no comprometin la neutralitat, com ara, fer neteja d'ortografia; traduir d'altres viquis aquells termes bàsics i que, o no tenim o els esborrem perquè són un pur diccionari; o aportar continguts i imatges lliures de temes purament acadèmics o escolars a partir de materials docents; etc. Jordi Coll Costa 14:11, 19 abr 2007 (CEST)


Heu fet molts comentaris que subscribeixo i que, en la meva modesta opinió, apunten a un fet irrefutable: Ens hem de preparar. Heu paralat de adaptar o preparar plantilles, de tractar de forma especial als nouvinguts, de ajustar les metodologies a les circumstàncies, etc. Tot això és correcte i, si no ho fem, es produiran incidents i malsentessos que poden crear frustació als nous (que si be ara poden entrar "forçats", poden ser col.laboradors permanents) i alguna que altre discussió acadèmica estèril. Soc conscient que això de la VP és autoorganitzat i ningú mana més que altre, però per abordar el que ens propossin (que encara s'ha de veure per poder opinar) ens cal treballar en format projecte i això significa que algú haurà de fer de cap de projecte, que no significa "el jefe supremo" sinò qui coordina, estructura i administra les iniciatives i, a continuació, les dinamitza i fa cumplir. Penso que al començament és molt bo per a que els que s'incorporen identifiquin un canal d'interlocució únic amb una resposta coherent, tot i que més endevant cadascú ja va marxant pel seu compta a mida que agafa pràctica. Tots nosaltres hem començat de forma individual i "la colectivitat" que ja existia ens ha anat guiant,i tutelant i modelant. Ara estem en una situació en que no s'incorpora una minoria en una majoria, sinò al inrevés. D'altra banda, em consta que part de la comunitat educativa no dóna suport (o credibilitat) als continguts de la VP per una possible manca de rigor en la seva confecció o procedència. Penso que tenim l'oportunitat de demostrar que el que s'està construint és prou seriós i no una olla de grills en que cadascú opina el que vol sense cap rigor ni contrast. La forma en que treballem és tant important com el resultats als que arribem. Fet aquest petit preambul, proposso que les properes passes siguin: A) Escoltar la proposta; B)Comentar com ho veiem (si pot ser físicament, millor); C)Nomenar un coordinador de projecte i passar-li les iniciatives. --amador 17:23, 23 abr 2007 (CEST)

Dilluns 23 d'abril està previst de fer una proposta formal.

Quina és la proposta formal? Jordi Coll Costa 10:20, 23 abr 2007 (CEST)

Si l'anònim que està fent la proposta parla en nom d'algú del Departament d'Educació, s'hauria de registrar o confirmar la proposta per algun altre mitjà, suposo. D'altra banda, no sé si l'exposició de la proposta està acabada, però m'estic començant a espantar.--Pere prlpz 13:50, 24 abr 2007 (CEST)

Pel que sembla es "només" promocionar la viquipèdia entre els centres educatius per omplir-la d'articles. No em sembla malament, però haurem de treballar molt corregint i esborrant qual calgui--barcelona 13:54, 24 abr 2007 (CEST)
El que m'espanta és que això té pinta de ser una cosa a curt termini amb la fita dels 100.000 articles. Si ho he entès bé, es tractaria que en uns pocs dies una gran nombre d'estudiants fes un article cadascú o una cosa així. Per exemple, seria fer 45.000 articles en una setmana o quinze dies (més no, perquè s'acaba el curs), i em sembla que això pot ser un allau infumable i intractable. Em semblaria magnífic si fos una iniciativa a mig o llarg termini (podriem pair millor els 100.000 articles en un any), i també em semblaria molt millor si no es posés l'èmfasi en el nombre d'articles. De fet, ens convé tant o més ampliar i millorar articles (sobretot molts temes bàsics) que fer articles nous. Posats a triar, prefereixo 100.000 paràgrafs que 50.000 articles.--Pere prlpz 14:15, 24 abr 2007 (CEST)
He deixat aquest comentari al autor de la proposta: Jo matisaria: Superar els 100.000 articles de qualitat en llengua catalana de la Viquipèdia. Hi han uns indicadors de qualitat en que la viquipèdia en català treu força bona nota, i estaria be aprofitar aquest repte per mantenir i, a ser possible, millorar. També m'ha sobtat el concepte marató, però a veure el resultat, s'hi pot arribar o no; pel plaç d'un any no calen reptes, jo soc dels optimistes que ha votat pel juny del 2007, ara canviaré el vot. Per ampliar i millorar articles bàsics o esborranys, no crec que els usuaris novells siguin els més apropiats per aquesta tasca. Tot el que sigui per la promoció de la viquipèdia té el meu suport, i un dels trets positius d'aquesta proposta és l'augment d'usuaris actius, mínimament informats de les normes de la viquipèdia. Jordi Coll Costa 14:41, 24 abr 2007 (CEST)
Jo crec que pels usuaris novells és tant o més fàcil afegir uns paràgrafs a un article existent com crear un article nou, perquè pot ser una intervenció molt més curta (una sola frase millora un article existent però un article d'una sola frase probablement acabarà esborrat) i perquè té menys requisits complicats, com posar-hi categories, interwikis, taules, plantilles, taxoboxs i similars (tu mateix parlaves amb raó fa uns mesos de "feixuga tasca" de crear els articles de gramínies, amb la categoria i el taxobox; ampliar això és una tasca menys feixuga que començar l'article de zero).--Pere prlpz 15:06, 24 abr 2007 (CEST)

Si som una enciclopèdia lliure i oberta no podem posar objeccions apriorístiques a la participació i a la promoció. Segurament un allau escolar canviarà moltes coses, però ens haurem d'adaptar i no tenir por al canvi ni a morir d'èxit. Potser ens obligarà a revisar, concretar i reforçar polítiques i controls, però d'entrada no podem dir que no ni tancar-nos només a allò que puguem manejar. La quantitat va condicionada a la qualitat. El que hem de fer és agilitzar el manteniment i els controls de qualitat. --VRiullop (parlem-ne) 17:19, 24 abr 2007 (CEST)


Estic parcialment d'acord amb VRiullop, si be la proposta sembla apuntar a "acomplir els seus objectius" i penso que no és pot fer posant en risc les normes bàsiques i principis de convivència de la VP. Proposso que fem la nostra propia llista d'objectius per a aquesta operació i mirem de trobar la intersecció. El·laborem les nostres condicions i parlem. Com jo ho veig, en aquesta operació, ens interessa:

  • Engrescar nous usuaris per incrementar la comunitat estable.
  • Donar a conèixer el projecte incrementant la confiança en el seu ús.
  • Fomentar els valors de treball cooperatiu-col·laboratiu
  • Millorar la forma del que ja hi ha (orto, plantilles de taxonomia, categorització, fusió,..)
  • Aconseguir més articles amb uns mínims de contingut i qualitat.

Els seus objectius són molt edificants, però, al acabar, no ens hauríen de deixar pitjor que estavem (efecte farra en casa d'un altre).

Penso que hem de preparar una proposta que fixi clarament unes condicions específiques per a aquesta operació (no per participar a la VP, que ja estan escrites). Així d'entrada se m'ocurreix:

  • fixar uns blocs d'activitats concrets (ampliar articles "a millorar"; nous articles sobre temes poc conflictius: botànica, zoologia, etc. dels quals hi ha força contingut acadèmic; ampliar la fitxa del municipi de cada centre escolar; detectar inconsistències d'informació (tambè es bo que aprenguin a tenir criteri amb el que troben a Internet), etc.)
  • identificar al col·lectiu que participa de forma clara (codi usuari amb un prefix per centre, per exemple). Aixó permetrà als tutors seguir més fàcilment la participació del seu entorn.
  • identificar clarament les fitxes noves fetes per ells i aquelles que han ampliat de forma important (possant una plantilla amb les dades del centre o una categoria especial). A partir d'aquesta informació podrem fer un seguiment més fàcil dels canvis i els hi podrem proporcionar resultats de l'activitat als responsables del projecte.
  • Pel que fa a nosaltres, em sembla que ens hauríem d'abocar a atendre a aquests nouvinguts creant una guia ràpida d'us de la VP; tenint un taulell específic a la Taverna a on solventar dubtes i, sobre tot, deixant per un temps les nostres activitats cotidianes a la VP i dedicant-nos només que a donar suport, revisar i corregir.

Com ho veieu ?--amador 17:38, 24 abr 2007 (CEST)


(Contesto la intervenció d'en Vriullop, que vaig amb retràs).
No es tracta de posar objeccions a la participació, sinó de mirar de col·laborar a encarrilar-la perquè acabi en una cosa profitosa per tots els participants i pel projecte i no en una pila de pàgines per esborrar. Algunes qüestions que se'm plantegen:
  • Quina és la durada de l'activitat? Inclou només el 17 de maig?
  • Qui escriurà la guia per al professor? Què hi dirà? Estaria bé fer una pàgina d'acollida o d'introducció per professors i per alumnes, però caldria orientar-la cap al que esperen o pretenen fer, i per això cal saber alguna cosa més de l'activitat.
  • Hi ha manera d'estimar la participació? A Catalunya hi ha uns 400.000 estudiants de secundària (d'acord amb l'IDESCAT) i tots els centres tenen ordinadors (més o menys). Quina part dels centres es preveu que s'hi apuntin? Tots els alumnes del centre hi participaran? Quantes hores? Amb aquestes dades podriem mirar d'orientar-nos. Si no tenim una idea de la magnitud de l'allau no sabem fins a quin punt cal adaptar-nos gaire.
--Pere prlpz 17:44, 24 abr 2007 (CEST)

Força d'acord amb l'Amador, però:

  • Els blocs d'activitats són només suggeriments.
  • Si volem identificar el col·lectiu ha de ser de manera senzilla. No he acabat d'entendre això de les plantilles, però només haurien de ser etiquetes d'usuari (fins ara, els viquipedistes de secundària són els més afeccionats a les etiquetes d'usuari). Jo no posaria plantilles als articles i no tinc clar si en posaria a les discussions. Cal veure si els professors necessiten identificar els seus alumnes i si és així els ho podem facil·litar amb etiquetes i categories d'usuaris. Crec que no cal patir per identificar els articles nous fets pels alumnes sinó mirar-nos les seves contribucions i repassar intensament els canvis recents.

--Pere prlpz 17:54, 24 abr 2007 (CEST)

Guauuu, aixó és quasi un xat.

  • Els blocs els hauríem de consensuar amb els organitzadors i cadascú seria lliure de fer el que vulgui. Jo volia dir que els alumnes tinguessin una mena de guió d'activitats tipificades com a orientació una vegada es possin a treballar.
  • lo de les plantilles/categories, em referia a "marcar" els articles que han fet per ser mes àgils en la revissió i seguiment. M'es igual la fòrmula i, certament, ho podem fer a través dels codis o categories d'usuari.
  • algú que entengui hauria d'opinar sobre si es possible obtenir estadístiques d'activitat que puguin ajudar als tutors (si fos el cas) i, en qualsevol cas, vull entendre que des de la perspectiva promocional, al final es voldrà tenir informació quantitativa de l'activitat i implicació de la comunitat educativa. --amador 18:08, 24 abr 2007 (CEST)

La pàgina dels suggeriments i la d'acolliment (que poden ser la mateixa), on les comencem a escriure? Creem una pàgina nova anomenada Viquipèdia:Suggeriments per començar? o Viquiprojecte:Col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya/Activitats?--Pere prlpz 22:42, 24 abr 2007 (CEST)

Resum suggeriments

Com que no sé si la pàgina del projecte es pot editar directament, proposo alguns canvis en el resum de suggeriments:

  • Aprofitar el projecte per millorar i ampliar els articles existents (categories, interwikis, orto, contingut de les taules, plantilles, taxoboxs i similars).
  • Fixar Suggerir uns blocs d'activitats concrets.

No crec que els usuaris novells siguin els més indicats per arreglar categories, interwikis, plantilles, i taxobox, perquè per tot això cal coneixer la sintaxi dels codis viqui i les normes de la viquipèdia. Pel que fa a la plantilla del temps de gràcia, crec que pot portar a confusió en tenir dues funcions (identificar la participació en el projecte i demanar temps de gràcia). Jo faria servir una plantilla per demanar el temps de gràcia i prou (ja ho he proposat a la taverna), i si es vol identificar la participació en el projecte ho faria amb una plantilla a la discussió, com es fa amb els viquiprojectes (si més no, en d'altres viquipèdies).--Pere prlpz 21:45, 24 abr 2007 (CEST)

Dia-hora

Jo seria partidari de fixar un dia-hora que anés bé a la majoria dels que ens hi volem implicar i sense la restricció de tres usuaris.--Lohen11 10:10, 25 abr 2007 (CEST)

Absolutament d'acord, si be crec que anem (hauria de dir van?) justos de temps.--amador 10:21, 25 abr 2007 (CEST)
Hem podrieu indicar on puc tobar la convocatoria de la trobada amb el Departament d'educació del divendres a les 12? ja que no la he rebut ni per correu ni a la meva pàgina d'usuari i no ho he sabut trobar enlloc. Jordi Coll Costa 10:28, 25 abr 2007 (CEST)
Ho tens a tir de pedra--Lohen11 10:31, 25 abr 2007 (CEST)

La restricicció de tres usuaris hem sembla absurda, però si els que manen no volen escoltar raons i som més de tres els usuaris que hi volem i podem acudir a la trobada, cedeixo el meu lloc per evitar conflictes. Jordi Coll Costa 11:27, 25 abr 2007 (CEST)

Projecte del CEP de Palma

El projecte que diu en Pau Cabot http://ceppalma.net/wiki/index.php/ADV està molt bé i té moltes pàgines que es poden adaptar o fins i tot copiar-les aquí (o com a mínim enllaçar-hi). L'únic problema és que no hi diu res de la llicència (o no ho he trobat), i suposo que caldria demanar-los permís per fer-ho servir.--Pere prlpz 11:33, 25 abr 2007 (CEST)

Jo mateix vaig pujar aquests materials al wiki del CEP i ara m'adon, que, certament, no tenen llicència explícita. Els he demanat que ho solventin, però, de moment, com a alternativa fàcil, els he demanat que em donin una autorització expressa. Supòs que no hi haurà cap inconvenient, vaja ... Pau Cabot · Discussió 20:45, 25 abr 2007 (CEST)

Suggeriments de blocs d'activitats concrets.

Crear articles

  • Crear-se la pàgina d'usuari, als adolescens els hi encante les etiquetes.
  • Repte: reduir les Pàgines demanades a menys de cinc mil o a articles demanats amb menys de 3 enllaços , són articles mes o menys rellevants, que es troben editats en altres viquipèdies i traduir articles és una bona pràctca per iniciar-se a la viquipèdia. Jordi Coll Costa 13:19, 25 abr 2007 (CEST)

Petició d'imatges

Geografia

Em sembla bé això de les fotografies dels llocs del nomenclàtor, i també dels llocs que no hi surtin. L'únic problema amb que ens podem trobar és on posem les fotografies, sobretot quan no hi ha l'article del topònim. El lloc lògic és, aleshores, el municipi o l'entitat de població, però pot passar fàcilment que tinguem unes quantes fotografies en un mateix article amb poc text, i alguns companys es queixen de les galeries de fotografies (o les esborren directament) tant aviat com les veuen, fins i tot quan contenen molt de text explicatiu al peu.--Pere prlpz 10:09, 30 abr 2007 (CEST)

Millorar articles

Topònims de Catalunya

També poden agafar com a guió Plantilla:Nomenclàtor. --amador 14:20, 25 abr 2007 (CEST)
I tan que sí, però potser millor com a guia per crear articles rellevants. Jordi Coll Costa 14:29, 25 abr 2007 (CEST)
Jo adreçaria el tema cap a comarques, municipis, barris i entitats de població, perquè de molts dels 20.000 topònims del nomenclàtor és difícil dir-ne gaire cosa rellevant. Es pot comentar que a la majoria d'articles de municipis i barris no s'hi parla encara dels centres educatius que hi ha. També es pot proposar fer i/o ampliar els articles de la llista de rius de Catalunya i de la categoria:muntanyes de Catalunya.--Pere prlpz 19:35, 25 abr 2007 (CEST)
Hi ha com a mínim dos tipus de plantilla per als municipis com per exemple el que hi ha a L'Ametlla de Mar i a Albanyà, sense que sàpiga dir quin és millor. No sé si és complicar la cosa entrar en el tema de les plantilles, però podria ser útil que hi hagués una estandarització general sobre els municipis, tant per al propi projecte de la viquipèdia com per a un resultat més homogeni que veuran els alumnes. Això seria possible si els professors i els alumnes sabessin moure's en el camp de les plantilles, però entenc que aquest pas potser hauria d'anar més endavant quan ja es trobin més segurs bellugant-se per la viquipèdia. El tema de les fotos també em sembla molt interessant, també tant per a la viquipèdia (molts "ulls" per tot el territori) com per a la presentació final més visual del seu treball. Segurament aniria bé posar en algun lloc del portal alguns articles sobre els municipis, rius o muntanyes (destacats o no) que puguin servir d'exemple i pauta bàsica per als alumnes a partir de la qual si volen puguin fer-hi les seves aportacions estilístiques i creatives dins d'una coherència de la viquipèdia. Un primer exemple a partir del qual després, i amb més seguretat, puguin desenvolupar les seves dots creatives :-) --Puigalder 22:55, 6 maig 2007 (CEST)

Temes bàsics que surten als plans d'estudis

Crec que hauriem de preparar llistes de temes bàsics, que hauriem de tenir molt bé però que ningú fa, que surten als plans d'estudis i que qualsevol estudiant de secundària podria ampliar només mirant-se un llibre de text. Hauriem de posar-hi els temes que tenim molt malament (com arrel o tija), però no els que ja estan més bé i que costaria més d'ampliar (com flor o fruit). Si es milloren aquests articles hi haurem guanyat molt.--Pere prlpz 19:54, 25 abr 2007 (CEST)

No he aconseguit trobar cap programa mínimament detallat del que s'estudia, només els noms de les assignatures. Si algú té més informació, li agraïria un link.--Pere prlpz 20:13, 25 abr 2007 (CEST)
Pere, trobaràs la informació als currículusm de l'XTEC--barcelona 20:59, 27 abr 2007 (CEST)


Hi ha milers d'articles del nomenclàtor de Catalunya que de fet pràcticament només es poden crear d'aquesta manera. Jo crec que es podria tirar molt per aquí en quant a suggeriment per a la creació d'articles. Llull · (vostè dirà) 20:30, 25 abr 2007 (CEST)

Si volem proposar tots els del nomenclàtor, l'haurem d'ordenar d'alguna manera, perquè tal com està és improbable que algú se'l vagi llegint fins a trobar un article que l'interessi. A partir del fitxer excel (al portal hi ha el link) es podrien fer llistes de rius, nuclis, cims, etc. per comarques o municipis, però és una feinada, i més si s'hi afegeix la feina de desambiguar els links.--Pere prlpz 20:48, 25 abr 2007 (CEST)
Puc mirar de fer alguna cosa aquest cap de setmana.--amador 22:02, 25 abr 2007 (CEST)

Categoria:Tecnologia és molt adient per aquest projecte, de fet darrerament s'han fet notar varis experiments amb la viquipèdia a les aules d'usuaris alumnes o professors de tecnologia. --Jordicollcosta (discussió) 13:56, 30 abr 2007 (CEST)

I potser encara millor Tecnologia#Llista de les principals tecnologies. --Jordicollcosta (discussió) 14:19, 30 abr 2007 (CEST)

Tasques de manteniment

Crec que seria útil tenir una plantilla (amb categoria) del tipus Article amb ortografia a revisar.--Pere prlpz 10:11, 30 abr 2007 (CEST)

Selecció de persones

El que cal ara més pressa és la selecció de les tres persones que hi han d'anar. Potser desagradable i més amb el poc temps que queda. El que seria esplèndid és que la gent amb poques possibilitats de quedar abandonés. Sinó, caldrà idear un sistema de votacions del que em sembla que ara no tinc temps d'organitzar. Llull · (vostè dirà) 20:30, 25 abr 2007 (CEST)

Clar que també es pot fer una llista de mèrits de cada un (escrit evidentment per cada un) i enviar-ho a la conselleria per a què ells facin la tria. Llull · (vostè dirà) 20:33, 25 abr 2007 (CEST)
Ja entenc que el que no pot ser és que hi vagin 50 usuaris, però tampoc és correcte que es restringeixi a tres si uns pocs més hi estan interessats.--Lohen11 21:33, 25 abr 2007 (CEST)
Algú ha preguntat a on quedem i jo he fet una proposta via mail en el benentés que: es manté la reunió per al divendres, que hi ha algun administrador (ja se que dieu que no maneu més que altres, però sabeu més de criteris i polítiques de la VP) i que, amb els que s'han pogut apuntar, n'hi ha prou per una primera trobada. Si alguna de les condicions anteriors no és certa, crec que s'hauria d'ajornar. Fins a aquesta hora havien manifestat disponibilitat: Lohen, Jordi Coll Costa i Amador. Penso que cal una ronda d'opinions i que en Llull, com a coordinador de la trobada, confirmi la decissió.--amador 22:02, 25 abr 2007 (CEST)
Per començar la ronda d'opinions, opino que la trobada és urgent per aclarir els dubtes que tenim sobre el que volen fer i no l'ajornaria si no és per una molt bona raó.--Pere prlpz 22:16, 25 abr 2007 (CEST)

Confirmació reunió

Davant la necessitat de confirmar la reunió per demà amb la gent d'Educació, tot i que no ha hagut moltes opinions sobre els criteris de selecció de persones, finalment hem decidit assistir els 3 que haviem confirmat disponibilitat (Lohen, Jordicoll i amador). ens limitarem a recollir mes detalls de la proposta i metodologia, transmetre les nostres preocupacions i objectius per l'operació i penjar en aquesta pàgina la informació per departirla i votar-la amb tothom que vulgui. Penso que era millor això que retardar l'inici de contactes. Espero que no molestarem a ningú. Merci, --amador 19:28, 26 abr 2007 (CEST)

jo em passaré per la porta perquè visc a prop, si voleu després marxo, crec que puc aportar perquè sóc professora1 --barcelona 10:48, 27 abr 2007 (CEST)

Reunió amb Departament d'Educació

Hem quedat que Barcelona faria un resum de la reunió a la que finalment ha pogut assistir, només anticipar i tranquil·litzar en dos aspectes:

  • No serà una marató frenètica amb durada curta sinó que està previst una participació que ens duria a arribar als 100.000 articles cap al gener-febrer de l'any que ve.
  • No serà una participació de tot l'alumnat sinó que serà dirigit pels professors que decidiran penjar l'article un cop revisat.--Lohen11 18:17, 27 abr 2007 (CEST)

Un projecte similar dels estudiants de famàcia

Copio un missatge de l'usuària Kimmika a la meva pàgina de discussió. Crec que el que estan fent ens pot servir d'experiència:

Hola! he vist que em vas deixar un misatge, sento respondre tard. Doncs sí, estic fent 1er de farmàcia a la universitat de barcelona, i en l'assignatura de botànica estem experimentant amb la wikipèdia. Ens han manat escollir una planta medicinal a cadascú i fer una descripció detallada de la planta, haurem de crear una entrada a la viquipèdia amb el nom de la planta i posar la seva definició. A més aquesta serà una pregunta de l'exàmen final, redactar la nostra planta. També tenim una pàgina web interna per la nostra clase, on els profesors pengen informació i cada setmana tenim temes de debat. Estan experimentant i diuen que en pocs anys gairabé totes les asignatures serán interactives.
Espero haver contestat la teva pregunta, si et fixes, de aqui a un més penjarem les plantes, espero que l'experiment funcioni.
Salutacions!!!!

--Pere prlpz 20:23, 27 abr 2007 (CEST)

Reunió amb el Departament d'Educació del 27 d'abril

Us faig un breu resum del que hem parlat (si em deixo coses ja les afegiran els companys) però sabeu que en breu penjaran en aquesta pàgina la documentació de la proposta perquè la disctuim entre tots.

Es tracta de promocionar la viquipèdia entre tots els nivells educatiu per arribar als 100000 articles a finals d'any, és una xifra orientativa per estimular la participació però queda clar que es tracta de guanyar usuaris estables i sobretot articles de qualitat. En aquest sentit, ens ha agradat sentir que recomanaran que siguin els professors els qui pengin els articles després de revisar-los, tot i que cada alumne pugui col·laborar de manera individual (com fins ara podia fer). Els serveis educatius de cada zona serviran de suport per als professors.

Intentaran crear els articles dels temes curriculars bàsics. També aconsellaran els mestres d'aules d'acollida (per a alumnes nouvinguts que estan aprenent encara el català) que fomentin que els seus alumnes tradueixin de les viquipèdies respectives; és a dir, com a pràctica de català un alumne que parli amazigh pot traduir de la viquipèdia en aquest idioma la informació sobre un ritus musulmà, per exemple. Ens ha semblat molt interessant perquè així cobrim aspectes nous i traduim d'altres llengües i no sempre de l'anglès o similars.

La promoció de la iniciativa començarà el 17 de maig a l'XTEC i continuarà mentre duri el projecte, amb un comptador d'articles. Com ara estem a finals de curs, tindrem temps d'adaptar-nos a la previsible allau de nous usuaris. Des del Departament editaran dues mini-guies, una tècnica i una didàctica, per servir d'ajuda. Tot això ho aniran concretant i penjant en aquesta pàgina.

Fomentarem que cada alumnes escrigui sobre aspectes locals i aspectes culturals propis de l'àmbit català. Ha quedat molt clar que és la viquipèdia en català i no de Catalunya i que no farem propaganda de cap tipus, ho plantegen com una proposta cap als centres sense cap obligació. Hi ha la possibilitat d'editar un CD amb una versió estable de la viquipèdia per a les persones que no tinguin connexió regular a Internet.

Després de la trobada, hem estat parlant de què caldria fer des de la viqui, i aquí apuntem algunes idees per a la discussió:

  • Acabar de decidir sobre la proposta de notabilitat, de manera que tinguem un criteri clar per dir als nous usuaris si creen articles que contradiuen les normes de la viqui. Això inclou els enllaços externs
  • Escollir algun administrador més de suport o reactivar alguns que fa una temporada que no corren per aquí per esborrar i netejar
  • Pensar des de cada portal una "llista d'articles sobre X que tota viquipèdia hauria de tenir", ampliant els sol·licitats, per donar idees sobre els articles a fer, si pot ser lligats al currículum
  • Concienciar més usuaris de la necessitat de fer tasques de manteniment, tant important és la creació d'articles com la revisió ortogràfica, de format o categorittzació si volem una enciclopèdia de qualitat. Intentarem que els nous usuaris participin també en aquestes tasques, perquè hi ha moltes maneres de col·laborar
  • Pensar com fer una plantilla (si s'escau) perquè els professors l'incloguin en aquells articles fets com a feina de classe. Aquesta plantilla d'"article escolar" seria temporal però ens permetria fer un seguiment de l'èxit de la campanya i vigilar especialment aquells articles, ja que seran d'usuaris novells
  • Estimular els alumnes perquè lluitin perquè el seu article sigui votat com a destacat, per primar la qualitat i no la quantitat, així els centres veuran la viquipèdia com una eina de consulta valuosa enfront els dubtes actuals

Em sembla que no em deixo res, comenceu a comentar ;) --barcelona 20:57, 27 abr 2007 (CEST)

Doncs començo a comentar:
  • La plantilla aquesta de projecte escolar jo la posaria més aviat a les pàgines de discussió i a les dels usuaris escolars, com es fa amb les plantilles viquiprojectes en algunes viquipèdies grans. Els experts en codis haurien de veure si així és possible treure una llista (o fins i tot estadístiques) dels articles del projecte, perquè si ho fem com a categoria normal el que categoritzarem seran les pàgines de discussió i no els articles. En tot cas, si s'hagués de posar alguna etiqueta a l'article miraria que fos molt discreta.
  • Hem de veure com activem o modifiquem el sistema d'elecció d'articles destacats, perquè amb el sistema actual ens costa molt destacar-ne un per manca de participació, però estudiant podria destacar qualsevol cosa només posant-se d'acord amb una dotzena d'amics per votar-se mutuament. No sé si el sistema de majories i requisits de vots actual és suficient per evitar això.--Pere prlpz 21:28, 27 abr 2007 (CEST)
Jo també la posaria a les pàgines de discussió.
El sistema de votació dels articles destacats treu les ganes de participar. --Jordi Coll Costa 22:00, 27 abr 2007 (CEST)

D'acord amb barcelona coordinadora del projecte o si més no interlocutora, per ser professora i veïna del Departament. També s'han mostrat molt interessats en que sigui un dels temes principals de les Escoles d'estiu d'enguany, I preveuen pel juliol la previsible allau de nous usuaris. --Jordi Coll Costa 21:55, 27 abr 2007 (CEST)

Trobo molt bé totes les propostes; tot i que jo ja acabo el batxillerat i no m'afectaran xD! En quant a la plantilla discreta, se'n podria incloure una de l'estil de {{Interwikiconflict}} que no deixa rastre més que al codi de l'article. Jo crec que amb aquesta (per la categorització) i llistant els articles a les seves pàgines d'usuari, ja n'hi hauria prou. En fer manteniment i ajudar als novells, podeu comptar en mi hahaha.
Referent a la qualitat, si els hi va la nota, no crec que facin esborranys (al menys jo no ho faria), i no crec que tots els articles hagin de ser revisats abans per un professos, ja que si ho fa, l'article es publica complet i sempre està bé poder veure el progrés a l'historial. A més, si ho fan així, no coneixeran mai la plantilla {{Inacabat}}. I per últim, si el professor veu malament un paràgraf i no el publica; encara que nosaltres el trobem bé i per consens es decideixi incloure'l, no ho podrem fer (ja que no serà a l'historial). Jo opino per seguir els principis de la GFDL i fer que els alumnes comencin els articles directament ací sense revisió prèvia (però sí posterior) de professor (o usuari, que per alguna cosa es fa el manteniment).--Iradigalesc (discussions · +) 22:18, 27 abr 2007 (CEST)
En general, jo també trobo molt bé tot el projecte i les propostes. Tanmateix, no sé si calgui elegir un nou administrador ara per ara. La ràtio d'administradors en relació amb els usuaris a la nostra viqui és molt superior a la d'altres viquis. Potser, si és necessari, després de l'allau d'usuaris nous, podríem elegir-ne un de nou. Com que el projecte és voluntari, potser l'allau no sigui tan gran, i amb el nombre d'administradors actuals n'hi hagi prou.
De la plantilla, jo proposaria una imatge petita , discreta, com l'actual Plantilla:protegida, amb un enllaç cap a una pàgina de viquiprojecte. Així, fins i tot, i sense grans coneixements d'informàtica, i sense categoritzar res, es podria saber quantes pàgines hi enllacen i així, el nombre total d'articles i l'èxit del projecte.
Finalment, jo sóc de l'opinió que els estudiants haurien d'editar els articles ells mateixos. Potser els agradi el sistema i vulguin participar amb la nostra comunitat encara que els seus articles no siguin supervisats (o censurat) per un professor.
Ahh, sobre els criteris per a articles de qualitat. Això si que ho tindríem que revisar. Amb el nombre d'usuaris actuals, ningú no participa, i molts pocs articles són seleccionats. Però, entre molts estudiants, es podria destacar qualsevol cosa, com ho ha dit en Pere, i de fet, jo he vist molts articles que mai no haurien de ser destacats a la viquipèdia en castellà (com ara l'es:Imperio español).
--Dúnadan 22:39, 27 abr 2007 (CEST)

El 17 de maig, Dia d'Internet, a finals de curs amb el currículum inacabat i en epòca d'exàmens, es presentarà aquest projecte com a implantació de les noves tecnologies en l'interactivitat de l'educació a 400.000 escolars amb 80.000 mestres i el seu entorn; en aquest curs serà un experiment, seguit de les activitats escolars d'estiu i el setembre els alumnes que aquest any els hi ha afectar el projecte, seran universitaris, seran la primera fornada del projecte com l'Iradigalesc. A primària i a secundària potser 10.000 mestres coordinaran 3 articles amb pretensions o repte d'exelència, s'ha parlat que la feina a la viquipèdia valdrà per nota. Amb 30.000 articles s'aconssegueix el repte, s'edita el CD amb una versió estable de la data i comença una nova fase del projecte. Naturalment qualsevol alumne pot ser o continuar sent usuari de la viquipèdia, com fins ara i sempre. Cap problema ;-) --Jordi Coll Costa 23:23, 27 abr 2007 (CEST)


Apostes

A la pàgina del projecte he proposat apostar a la data que s'assolirà el repte, encara que ahir ens va passar per alt comentar les apostes amb el departament, i pot ser un bon ganxo per la publicitat de la Marató, en sintonia amb la discussió de la Loto.

Jo ja he canviat el vot. --Jordi Coll Costa 10:27, 28 abr 2007 (CEST)

Al ritme que anem, el guanyador pot ser Alfàndec tan perquè hi arriben molt justets o per l'allau d'articles nous que pot provocar els primers impactes de la promoció de la Marató de la Viquipèdia, el 17 de maig. Jordicollcosta (discussió) 13:44, 28 abr 2007 (CEST)

Experiència a Farmàcia - Universitat de Barcelona

Ahir em vaig assabantar del’existència d’aquest projecte del Departament a través d’una de les meves estudiants. Ha sortit en aquesta discussió que és possible que un grup d’estudiants de Farmàcia faci algun tipus d’”experiència” en aquest sentit. Doncs us he de dir que així és i que el “culpable” i/o responsable en sóc jo mateix. De fet, no és cap experiència aïllada d’un sol professor, sinó que és un projecte a curt termini avalat i finançat econòmicament per la pròpia Universitat de Barcelona que afecta, això si, a un nombre limitat d’estudiants, al voltant d’un centenar. Com ja s’ha dit en aquesta discussió, hi ha molt de professorat (universitari) que és molt reaci a la Viquipèdia i a qualsevol ús del projecte Wikipedia com a font d’informació. No és pas la postura de la Universitat ja que a més d’acreditar-ho com a un “projecte d’innovació docent” propi de la UB, ens ha empés a que en fem una exposició en forma de comunicació oral a les IV Jornades de Docència en Ciències de la Salut el proper 30, 31 i 1 de juny d’enguany. Ja us podeu imaginar que no és tant promocionar la Viquipèdia – que també, ja que és molt desconeguda entre el professorat- sinó de promoure l’ús d’una eina –la Viquipèdia- que pot ser molt útil en el procés d’aprenentatge dels nostres estudiants universitaris a l’hora de construir coneixement.

Com molts de vosaltres heu manifestat, també tinc especial preocupació per tal que aquest tipus d’experiències no condueixin a una minva de la qualitat de la Viquipèdia. És per això, que en el nostre projecte és responsabilitat del professorat implicat vetllar per tal que cap article quedi a mig fer i que no tingui uns mínims de qualitat adequat al nivell dels alumnes de primer curs. Ôbviament sempre amb la costant col•laboració de la comunitat de viquipedistes i dels seus administradors. També farem el possible per tal que els estudiants quedin prou identificats.

Només em resta demanar-vos un xic de comprensió i paciència. De fet han de començar a fer els articles a partir de la primera setmana de maig un cop els tinguin ben apuntalats amb el wiki que tenim al nostre espai virtual. Amb tot sempre n’hi ha d’inquiets i, amb més il.lusió que coneixement, ja s’han llançat dins la Viquipèdia. Espero sabreu perdonar els inconvenients que això us pugi reportar.--pastilletes 22:00, 28 abr 2007 (CEST)

Es pot aprofundir el tema a http://www.publicacions.ub.es/revistes/33/documentos/57.pdf on hi ha un article del mateix autor del missatge anterior, que m'ha semblat molt interessat i on està explicat amb més detall. Això sí, curiosament, l'únic link a la viquipèdia és a la viquipèdia en castellà.--Pere prlpz 08:29, 29 abr 2007 (CEST)
Gracies Pere, però el projecte actual no es correspon amb aquest document en pdf que, a més de ser desfassat, es movia només en un terreny "teòric". De fet d’aquí bé, en part, que no es cites la Viquipèdia atés que les úniques entrades es van fer a la Wikipedia en castellà. Òbviament ara l’aposta UB és bàsicament amb la Viquipèdia. Si us voleu fer una idea del projecte abans esmentat, podeu visitar el resum que varem enviar: Wikis i Viquipèdia…. Una eina d’aprenentatge significatiu? (http://farmacia-ub.es/Wikis_i_Viquipedia.pdf) pastilletes 14:40, 29 abr 2007 (CEST)

Resum de possibes aportacions

Recullo el parlat en diversos llocs, ho vaig apuntant per quan parli amb els del Departament, si alguna cosa no és així m'ho dieu:

Articles per crear:

  • articles sobre la seva població, amb imatges
  • articles bàsics dels plans d'estudi
  • definicions al viccionari
  • articles sobre les seves aficions, respectant la política de notabilitat
  • articles demanats amb molts enllaços i manualment
  • articles imprescindibles dels portals

Altres aportacions:

  • millorar articles relacionats amb els temes anterios
  • reduir els articles que duen la plantilla esborrany
  • correcció de format i ortogràfica d'altres articles
  • traduccions d'altres viquipèdies, especialment les de llengües allunyades
  • imatges variades fetes per ells i amb cessió dels drets

--barcelona 11:24, 29 abr 2007 (CEST)

per als de batxillerat i universitaris, què un sembla que anem omplint la Nomenclatura de la UNESCO? Pot ser la porta d'entrada per a categories i disciplines--barcelona 13:12, 30 abr 2007 (CEST)
La nomenclatura de la Unesco, com el nomenclàtor de topònims de Catalunya, són molt complets però una mica abtrusos. Estaria bé posar-los a continuació de les propostes més concretes.--Pere prlpz 13:21, 30 abr 2007 (CEST)

Hauriem d'anar donant forma a aquestes propostes de blocs per treballar. Podriem començar creant la pàgina d'acollida i posant-ho tot a dins i ho anem separant a mida que creixi. No sé si valdria la pena enviar aquests suggeriments de camps per treballar al Departament per si els volen incloure a la guia didàctica.--Pere prlpz 13:21, 30 abr 2007 (CEST)

És el que he preguntat al Xavier a la seva pàgina de discussió, a veure què em diu--barcelona 13:34, 30 abr 2007 (CEST)

Opinió

Crec que la fita 100.000 articles pot engrescar els nanos, però potser no és el que més ens convé. Potser seria millor una fita com ara ampliar tots els esborranys i millorar articles millorables. Com ara el concurs: que tot nen s'agafi un esborrany i l'ampliï. Això seria molt més profitós que no pas multiplicar la quantitat d'esborranys amb col·laboracions mínimes. Si l'allau d'alumnes és realment gran, amb quatre dies potser ja no tenim cap esborrany i ens podem plantejar anar a la creació de més articles.

S'ha de vigilar també amb els alumnes. Molts (però molts, eh?) convertiran la creació d'articles en una traducció automàtica creient que són els més llestos del món i que ningú s'adonarà que aquella meravella d'articles és pèssim i que l'ha fet en 1 minut i mig. És clar que no tots són així, però és cert que molts, molts, molts, actuaran així.--Xtv (que dius que què?) 17:28, 30 abr 2007 (CEST)

A mi tampoc m'agrada gaire fixar-nos massa en el nombre d'articles, encara que pugui ser engrescador. Per compensar, hi ha la intenció del departament de mirar que proposin els seus articles com a articles de qualitat (treballant en equip, suposo). Pel que fa a la poca qualitat i les traduccions automàtiques, aquest és un problema que ja tenim ara, i que com a molt serà més freqüent però no menys greu. Diria que la solució és acostumar-nos a esborrar les traduccions automàtiques que no s'arreglin (alguns hem fet diferents propostes a Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2007/Modificació del procediment d'esborrar articles per tal rebaixar una mica les majories necessàries per esborrar un article, i convindria que hi opinés més gent per tal d'activar el tema). D'altra banda, en un projecte escolar obligatori tindran algú que els avalui, i no crec que els interessi la nota que poden treure amb un article pèssim (si no els avaluen perquè no és obligatori, aleshores tampoc estaran tan motivats a fer qualsevol cosa per sortir del pas i aquesta mena d'alumnes preferirà no fer cap article).--Pere prlpz 17:43, 30 abr 2007 (CEST)
a més no oblideu que, encara que després cada escola faci el que vulgui, el projecte del departament proposarà que siguin els professors els responsables finals de corregir i penjar l'article. Seran més usuaris novells però també més possibles correctors. Pel que fa al nombre d'articles, és per engrescar-los, ja aniran sortint projectes de millora si els temes que trien ja estan fets o si els profes realment volen usar la viquipèdia a fons a les aules. És un projecte a llarg termini. I per l'allau, ara el notarem menys, perquè estem a les acaballes del curs
Segons la meva aposta l'efecte engrescador de la Marató 100.000 articles de qualitat a la viquipèdia, potser s'acabi just al començar el curs o com a molt a finals d'any. De totes maneres ens hem de preparar.
El repte no són els 100.000. Es l'inici oficial de la viquipèdia a les aules. S'ha tardat menys del que hem pensava, però crec que és un moment molt oportú.
Tan Experiència de Farmàcia com Col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya sintonitzen plenament amb el projecte viquipèdia. --Jordicollcosta (discussió) 21:35, 30 abr 2007 (CEST)

En principi els nous articles estarien tutelats pels professors, és a dir els alumnes no anirien per lliure sinó que fent un equip i amb el consentiment del professor penjarien l'article que comportaria una avaluació posterior. Això simplificaria molt la feina de neteja i la preocupació de traduccions automàtiques desapareix.

Respecte al foment de la millora d'articles ho veig complicat d'avaluar per part del professorat i difícil de que sigui engrescador pels alumnes que s'introdueixin en aquest projecte.

D'acord en que el nombre d'articles no és el més important, però si que és important. Si les previsions es compleixen, l'impacte i l'orgull d'estar entre les 15 primeres pot afectar a donar a conèixer la viquipèdia. I segur que un cop acabat aquest repte, molts es quedaran i llavors començarem a millorar en el rànquing de qualitat.--Lohen11 18:22, 1 maig 2007 (CEST)

Pàgines noves

He creat unes pàgines noves per anar-hi dol·locant les idees que han anat sortint sense fer interminable aquesta pàgina de discussió.

Pau Cabot · Discussió 06:23, 1 maig 2007 (CEST)

Bona idea, ara a omplir tot això! Però trobo que està bé per a nosaltres, que ja sabem com moure'ns per aquí, per a ells em sembla complicat. Caldria una guia en paper (a veure si els del Departament diuen alguna cosa) per ajudar-los a començar --barcelona 10:01, 1 maig 2007 (CEST)

Bona idea, però:
  • Quan aquestes pàgines (que entenc que són les pàgines que hauran de veure els estudiants i professors) estiguin presentables, haurem de pensar a donar-los noms nous, més atractius. A més, molt del que farem pot servir per qualsevol estudiant, estigui enquadrat en aquesta col·laboració o no. Proposo crear un portal estudiants i que totes aquestes pàgines en pengin. Sí que es pot específica la pàgina de benviguda, que s'hauria d'anomenar d'alguna manera relacionada amb la marca que el departament li doni al projecte.
  • No acabo de veure clara la divisió del tema en aquestes pàgines. Sobretot, jo no faria la divisió en articles nous i millora d'articles, si són pàgines de suggeriments, perquè em sembla força irrellevant la distinció entre si un article no existeix, si és un esborrany curtíssim, o si és un article prou curt com perquè pugui ser ampliat per estudiants de secundària. Jo ho ajuntaria en suggeriments, suggeriments de treball o una cosa així.--Pere prlpz 10:42, 1 maig 2007 (CEST)
  • La idea era dividir-ho en pàgines independents perquè quedàs més organitzat i fos més fàcil treballar-hi. No vol dir que això sigui el que tendrem en inaugurar-se el projecte, però és un començament per anar treballant. Jo crec que, més aviat, el material que posem aquí ens permetrà crear les pàgines que realment hauran de veure els alumnes. Me les imagin molt més agradables en el seu disseny, una mica com Viquipèdia:Introducció.
  • Idò a mi sí em sembla clara la divisió entre creació d'articles des de zero i les tasques d'ampliació i manteniment dels articles ja creats. Però no tenc cap inconvenient en unificar-ho en un sola pàgina de "Tasques" o similar. En quant a ordenar-ho d'una altra manera, evidentment hi pot haver moltes maneres d'organitzar-ho. La idea seria, en aquest cas, anar modificant la plantilla:VP:CDE. Pau Cabot · Discussió 11:25, 1 maig 2007 (CEST)
La pàgina Viquiprojecte:Documentacio General s'hauria de fusionar amb aquestes i fer-hi referència.--Pere prlpz 10:03, 3 maig 2007 (CEST)

Tutorial d'ajuda

He anat seguint les vostres aportacions que trobo d’allò més interessant. He entès que estaria bé crear una guia molt abreujada per als estudiants (i eventualment, també, pels professors) d’aquest projecte. Com a responsable (i patidor) del projecte que ja s’ha esmentat a Farmàcia estic molt d’acord amb l’advertiment que fa l’usuària Barcelona de que “el que per nosaltres és molt senzill, o és molt poc als estudiants”. Qüestió d’hàbit, suposo. Es per això que us plantejo que valoreu l’oportunitat de fer, a més de la guia en paper, una versió complementària en forma de tutorials en Flash. Potser és una bajanada, però els estudiants d’ara són “generació YouTube” i els hi entra més això que “la lletra”. Podeu posar-ho en consideració, també, dels promotors del projecte. Per la meva part he decidit fer 10 “lliçons” en forma de tutorial Flash que “obligatòriament” hauran de seguir els estudiants de la meva petita experiència a Farmàcia. Sóc ben poc entès jo, però ara hi ha eines gratuïtes que permeten fer això sense cap mena de coneixement previ, de manera ràpida i eficient. Jo faig servir WinK(http://www.debugmode.com/wink/) tot i que segur que n’hi ha de millors i us en deixo un exemple (lliçó 1) aquí per tal que us en feu una idea (atenció: segons el navegador utilitzat caldrà que feu més gran la imatge per veure-ho amb bona qualitat). Sento no poder-me proposar per ajudar-vos en aquest sentit, ja que ni crec tenir prous coneixements, ni disposo de prou de temps per aprendre’ls ara mateix. Només és una idea que, potser, agrairien els estudiants i professors que participin d’aquest projecte. Salutacions --pastilletes 18:18, 1 maig 2007 (CEST)

Aquestes 10 “lliçons” en forma de tutorial Flash poden esdevenir una gran eina. --Jordicollcosta (discussió) 12:57, 2 maig 2007 (CEST)

És una magnífica idea, molt útil i didàctica per la qual et felicito. Et faig única observació que ja sé que és de "perepunyetes" però tenint en compte que hi haurà molts estudiants que el faran servir em sembla que seria important que ho fessis en un ordinador on el sistema operatiu i el navegador fossin en català. Ja sé que em desvio del tema però, tot i que a algú li pugui semblar anecdòtic, a mi em sembla important que la gent vegi el programari en català com a una cosa normal, com a demostració d'una vida en català plena. Només és una petició per a que quan facis la resta de tutorials tinguis en compte aquest aspecte si no és molt demanar. (A softcatalà hi ha un pedaç que tradueix el windows al català ) Pel que fa al projecte col.laboraré en el que faci falta segons el temps disponible. --Puigalder 22:29, 6 maig 2007 (CEST)

Aportació aïllada

Vaig decidir no participar en aquest projecte però ara se m'ha acudit que una bona manera de difondre la Viquipèdia podria ser afegir un enllaç des del portal educatiu de la Generalitat (http://www.edu365.cat) que és força usat en les escoles. La veritat és que jo mateix l'utilitzava força (i utilitzo encara) perquè permet accedir a l'enciclopèdia catalana sense haver de pagar. --SMP​·d​·+ 18:07, 2 maig 2007 (CEST)

Aquesta proposta aniria millor a la discussió de la Promoció de la proposta. --Jordicollcosta (discussió) 20:05, 3 maig 2007 (CEST)

CD

"S'apunta la possibilitat de publicació d’una versió estàtica de la Viquipedia en CD una vegada s’hagi assolit la fita dels 100.000 articles." Sobre la publicació en CD vegeu un debat a meta m:Wikipedia on CD/DVD on entre altres coses diuen que cal assegurar que no hi hagi contingut amb copyright. Hi pot haver un problema amb les imatges. Una altra opció és la francesa fr:Projet:Wikipédia Junior on preparen una selecció estable d'articles revisats. --VRiullop (parlem-ne) 20:40, 3 maig 2007 (CEST)

Hauriem d'aclarir quina col·laboració espera de nosaltres la conselleria per editar el CD, però com que la responsabilitat serà d'ells i no de la fundació Wikimedia, podem suposar que ja posaran experts a comprovar bé la llicència de les imatges. Una altra cosa és que activar la nostra política d'ús d'imatges no lliures d'acord amb la legislació espanyola i seguir controlant que no se'ns colin copyvios els pot facil·litar molt la tasca.--Pere prlpz 00:21, 4 maig 2007 (CEST)
Sobre aquesta possibilitat comparteixo la inquietut d'en Vriullop , s'hauria d'anar amb molta cura amb el tema del copyright ja que al tenir un suport físic i al estar gravat des d'aquí a Catalunya aquest tema seria molt més susceptible a ser ilegal o a que algú ho pugues denunciar al·legant perjudici. --GillesV 00:34, 4 maig 2007 (CEST)

Nova reunió

M'han trucat del departament, aniré a donar un cop de mà per explicar el projecte als serveis educatius el proper dilluns. Els donarem l'enllaç cap a aquesta pàgina perquè es vagin preparant per a la iniciativa, així que hauríem d'omplir les subpàgines al més aviat possible. Han suggerit de posar una apartat de Preguntes més freqüents sobre el projecte, de cara a professors i tècnics que vagin entrant. --barcelona 11:37, 4 maig 2007 (CEST)

Potser hauríem de crear una pàgina tipus Viquipèdia:Petició als administradors només per a resoldre dubtes del professorat i que penso que seria bastant interactiu i ràpid. Així veuríem els dubtes més usuals que pels que ja hi estem avesats potser no els sabem veure.--Lohen11 11:43, 4 maig 2007 (CEST)
Ok, van dir de posar-la dins aquest projecte, que serà la seva porta d'entrada--barcelona 11:49, 4 maig 2007 (CEST)

plantilla:nomenclàtor

D'acord amb l'usuari Amaldalvarez, que està molt enfeinat refent el nomenclàtor per ordre afabètic i per comarques, cal anar refent la plantilla:nomenclàtor per que doni accés a la versió alfabètica (mes o menys com està ara) i la versió per comarques. Es Podria montar-ho en dos quadres com ara Plantilla:Comarques de Catalunya. Estaria be revisar la redacció del text introductòri perquè quedi clar quin és l'objectiu de l'eina. El que hi ha ara em sona una mica antiquat. --Jordicollcosta (discussió) 12:27, 4 maig 2007 (CEST)

Jordi, ja està mig fet !!. Només cal revisar la redacció introductòria.--amador 13:15, 4 maig 2007 (CEST)

Be, ja he acabat la meva part de feina en fer una reestructuració del Nomenclàtor. A més de les pàgines per ordre alfabètic, s'han creat una per cada comarca. S'han desambiguat els topònims de forma semi-automàtica i es presenten agrupats en 6 tipologies. Els criteris seguits per desambiguar són:

  • Si un nom no està repetit, és respecta tal qual.
  • Els noms repetits es desambigüen -de forma standard i massiva- posant, a continuació del seu nom, el nom del municipi o de la comarca (quan són supra-municipals) entre parentesis. D'entre els repetits, aquells que corresponen a noms de municipi o a indrets molt coneguts, figuren sense el sufix esmentat per tal que hi figurin amb el seu nom directament.
  • Hi han 508 casos de noms repetits dins d'una mateix municipi. Habitualment són masies que han donat nom a un barri o cims que han donat nom a una ermita, per exemple. Els he tret d'aquest inventari. Figurant una vegada al nomenclàtor ja ens hi serveix de recordatori.
  • S'ha repassat el resultat amb: Llista de municipis de Catalunya, Llista de rius de Catalunya i Categoria:Muntanyes de Catalunya, arreglant el que calia per que quadres. Sovint he retocat l'excel per ajustar-lo a la VP i en altres casos he creat una redirecció o he reanomenat l'article (quan era molt diferent a la norma).
  • S'han recuperat les desambiguacions que s'havien incorporat a la versió pre-existent del nomenclàtor.
  • S'han corregit coincidències amb noms comuns com: guerres, tabac, etc..(però se'm pot haver passat algun).

FALTARÀ PER FER: Tothom pot anar retocant i millorant els detalls que no responen a aquests standards que he descrit. Cal entendre que, des d'aquest moment, el procés massiu que he preparat ja no és pot tornar a executar per no matxacar els canvis que s'hagin incorporat més tard. També caldrà vigilar que -si tenim una versió alfabètica i una per comarques- s'apliquen els canvis manuals en els dos llocs. Com a tasques concretes és podria repassar que estiguin ben escrites les entitats de població que hi figuren a molts artícles de municipis, i comprovar amb altres llistes com: espais naturals de Catalunya, Categoria:Barris.

Compto amb la col·laboració de tothom per que quan engegi el Viquiprojecte:Estudiants (o com s'acabi anomenant) tinguem una bona font de referència.--amador 15:11, 5 maig 2007 (CEST)

Enhorabona per l'extraordinària feina ben feta.
El que no veig clar si ha de ser llista complerta del nomenclàtor oficial o llista d'articles sol·licitats, si com s'enten a l'introducció és una llista d'indrets que encara no tenen article, la gent tendirà a borrar els articles fets. Per contra si ha de ser la llista del Nomenclàtor Oficial de Catalunya la tasca de repassar que estiguin ben escrites les entitats de població pot ser un girigall un destrueix l'autoritat de nomenclàtor con a referència. Avui s'ha canviat del Nomenclàtor Sant Fèlix (tal com sempre ho he sentit a anomenar) per Sant Feliu (coherent amb Girona). --Jordicollcosta (discussió) 15:39, 5 maig 2007 (CEST)
Jordi, proposo que ens traslladem a la de Plantilla Discussió :Nomenclàtor i que la gent opini.

Portal

Tota la informació que estam posant està molt bé, però el format és infernal (i sobretot pensant en els destinataris). Crec que s'hauria d'obrir una espècie de portal pel projecte. Crec que ho faria amb el nom de Viquiprojecte (en aquest espai de noms, vull dir) però utilitzant l'estètica i les funcionalitats dels portals. És possible això? Què vos sembla? Pau Cabot · Discussió 17:36, 4 maig 2007 (CEST)

M'agrada la proposta. Jo suposo que si és només qüestió d'estètica, ja sigui a l'espai de Viquiprojecte o dels Portals, tindrà el mateix resultat. Però, un dels propòsits dels portals mateixos és precisament coordinar tasques de redacció d'n tema en específic, així que no veig malament que es faci ús de l'espai de noms dels Portals, l'única diferència és que no hi hauria només un tema sinó una sèrie de temes relacionats amb les assignatures dels estudiants. --Dúnadan 18:17, 4 maig 2007 (CEST)
Em sembla bé, però:
  • Tot això que estem posant no cap en un portal. El portal hauria de conduir cap a les pàgines que estem fent, que haurien de tenir un format millor que el que tenen.
  • Jo al portal li diria Portal Estudiants, de manera que servís per aquesta col·laboració amb el Departament i per qualsevol escola de qualsevol lloc (o estudiant individual) que volgués col·laborar o fer una activitat a la viquipèdia.--Pere prlpz 18:19, 4 maig 2007 (CEST)
Idò, si vos sembla, propòs crear un Portal:Estudiants. Així, ja podríem començar a traslladar la informació que estam emmagatzemant a les subpàgines del portal, i així, millorar-ne el seu format. Pau Cabot · Discussió 18:50, 4 maig 2007 (CEST)
Un portal és més genèric, dirigit al lector en general. Si es tracta d'estètica es pot aplicar igualment a un viquiprojecte. --VRiullop (parlem-ne) 18:53, 4 maig 2007 (CEST)
Ja m'ho semblava. Idò cream Viquiprojecte:Estudiants amb l'estructura d'un portal? Pau Cabot · Discussió 18:57, 4 maig 2007 (CEST)
Diria que sí.--Pere prlpz 19:06, 4 maig 2007 (CEST)
L'acab de crear: Viquiprojecte:Estudiants. Algú que en sàpiga una mica de disseny, hi pot fer quatre millores i adaptar-lo al projecte? Pau Cabot · Discussió 19:24, 4 maig 2007 (CEST)
Crec que la major part de les pàgines del viquiprojecte no s'han de traslladar dins el portal perquè no hi caben, sinó que al portal hi ha d'haver un resum (o no) amb els enllaços cap a aquestes pàgines. He mirat de fer-ho amb els articles sol·licitats.--Pere prlpz 20:02, 4 maig 2007 (CEST)
Totalment d'acord. Hem d'adaptar el format de les perorates que hem escrit a l'estructura del portal VP:EST. Pau Cabot · Discussió 07:45, 5 maig 2007 (CEST)

Nom del viquiprojecte

No estic d'acord amb el nom Viquiprojecte:Estudiants, decidit amb concens de 2, per aquest projecte d'implantació de les noves tecnologies en l'interactivitat de l'educació amb l'utilització d'Internet via viquipèdia a les aules, dirigit a tota la comunitat educativa, estudiants i professors. Em fa l'efecte que aquest títol es pot interpretar com viquipedistes de segona clase.

Per substituir Viquiprojecte:Col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya (VP:CDE), proposo Viquiprojecte:Marató viquipèdia, o Viquiprojecte:Viquipèdia a les aules. --Jordicollcosta (discussió) 12:27, 5 maig 2007 (CEST)

Jo crec que el projecte està enfocat als estudiants (i no li veig cap acepció pejorativa al terme "estudiant": deu ser que faig feina amb ells a diari). Els mestres, professors, pares i mares i el Personal d'Adminsitració i Serveis ja poden col·laborar amb la Viquipèdia a través dels canals "tradicionals" (i de fet, ja som uns quants que ho estam fent).
En tot cas, el nom de Viquiprojecte:Marató viquipèdia no m'agrada, és massa concret: es limita a la col·laboració amb el Departament d'Educació i ja s'ha dit que el projecte té vocació d'anar molt més enllà. El que sí que m'agrada és Viquiprojecte:Viquipèdia a les aules (en castellà ja s'anomena així), encara que té l'inconvenient que és més llarg. També m'agrada Viquiprojecte:Viquipèdia educativa.
Una darrera cosa: la pàgina pot tenir el nom de Viquiprojecte:Estudiants i al contingut, tenir un altre títol diferent. És una altra solució ... Pau Cabot · Discussió 13:00, 5 maig 2007 (CEST)
Els estudiants també poden col·laborar amb la Viquipèdia a través dels canals "tradicionals" (i de fet, ja ho fan i millor que algun professor com l'autor de Bloc de Progrés Jaume I de l'Alcúdia.
La proposta Viquiprojecte:Marató viquipèdia era per tenir que canviar d'aquí a pocs mesos, a final de l'experiment, i amb l'experiència refer els continguts i obligatòriament el nom per càduc. També m'agrada Viquiprojecte:Viquipèdia educativa.
L'altra solució no l'acabo d'entendre. --Jordicollcosta (discussió) 13:53, 5 maig 2007 (CEST)
La proposta que no has entès és posar, per exemple, a la pàgina Viquiprojecte:Estudiants el nom "Viquiprojecte Viquipèdia a les aules" entre les dues icones "abc" que hi ha a la part de dalt de tot del portal, sense canviar el nom de la pàgina. M'explic? Pau Cabot · Discussió 14:47, 5 maig 2007 (CEST)

Crec que malgrat els noms que es posin dins el projecte (viquipèdia a les aules està molt bé), cal deixar estudiants com a nom genèric i curt --barcelona 11:06, 6 maig 2007 (CEST)

Millorar recerca

De cara a simplificar la recerca dels articles existents, es podria millorar de manera que no calgui posar accents o identificar clarament les majúscules dins d'un nom d'article? Com el google vaja. Penso que això facilitaria molt la feina dels alumnes nouvinguts.--Lohen11 22:41, 6 maig 2007 (CEST)

A la secció d'eines del portal Viquiprojecte:Estudiants he afegigit Google per cercar dins la viquipèdia en català --Jordicollcosta (discussió) 22:59, 6 maig 2007 (CEST)

Facilitats

Quan entres a la viquipèdia, on trobes la benvinguda per a l'estudiant, on trobes les pàgines del projecte?--Lohen11 11:52, 7 maig 2007 (CEST)

Crec que s'hauria de crear un enllaç visible des de la pàgina principal. --Manlleus 11:55, 7 maig 2007 (CEST)
Ja és hora de promocionar la Marató viquipèdia des de la portada de la viquipèdia i des d'on es cregui convenient. --Jordicollcosta (discussió) 13:33, 13 maig 2007 (CEST)

reunió 7 de maig

Acabo de venir de la reunió, hem exposat el projecte als serveis educatius (no han vingut tots). Els ha agradat la idea però veien problemes a l'hora de la seguretat, d'engrescar els professors perquè no ho veiessin com una feina extra i sobre els equipaments de l'escola. Els ha agradat molt el viquiprojecte, al qual accediran des d'una pàgina especial: http://www.xtec.cat/maratoviqui, per tant no patiu. Els he convidat a dir la seva en el viquiprojecte estudiants o aquí, estigueu atents a les seves aportacions. Hem quedat de vigilar especialment els articles marcats amb la plantilla "articles escolar". Per cert, s'han quedat agradablement sopresos que siguem una comunitat tan activa, així que felicitas a tots!!. Avui mateix un bloc d'una professors ja començava a parlar de la iniciativa, la cosa és lenta però ja està en marxa --barcelona 14:29, 7 maig 2007 (CEST)

Quins problemes de seguretat hi veuen?
He cercat la notícia al bloc que deies i és http://www.actilingua.net/2007/05/els-100000-de-la-viquipdia.html. De passada, he trobat aquesta presentació de diapositives que també està molt bé: http://www.slideshare.net/fbalague/la-wikipedia-com-a-recurs-educatiu-i . Pau Cabot · Discussió 15:05, 7 maig 2007 (CEST)
Bàsicament el tema de penjear dades a la xarxa (són menors) o que puguin donar contrassenyes a altres persones--barcelona 15:10, 7 maig 2007 (CEST)
Si els preocupa el tema de la seguretat, potser caldria avisar-los que existeix l'opció d'activar el correu, per si volen aconsellar als estudiants que la desactivin o que la dirigeixin a algun correu del centre.
Pel que fa a la pàgina http://www.xtec.cat/maratoviqui, saps si la modificaran abans de començar la marató? És que s'aparta força d'algunes coses que hem parlat aquí i ignora totalment les pàgines del projecte. Per si de cas, crec que hauriem de mirar d'enllaçar des d'altres llocs de la viquipèdia, com la portada, i no sé si convindria redirigir marató viquipèdia cap al projecte. Jo miraria també d'incloure els articles demanats del projecte a la pàgina general d'articles demanats, cap on envien els estudiants i professors des de la pàgina de l'xtec i també des d'algunes de les del projecte.--Pere prlpz 15:49, 7 maig 2007 (CEST)

La pàgina s'anirà actualitzant, és la versió provisional. Contacteu amb el Xavier Belanche per comentaris sobre la pàgina. Però des d'allà entraran directament al projecte EST, serà la seva portada per entendre'ns --barcelona 23:44, 7 maig 2007 (CEST)

He vist que a la pàgina http://www.xtec.cat/maratoviqui diu que "La proposta vindrà acompanyada per una guia per al professorat per tal de donar orientacions didàctiques per a la realització de l’activitat." Sabeu si ja estan elaborant aquesta guia (des del departament) o serà aquesta Guia per al professorat?--Irene Pelegrí 12:29, 9 maig 2007 (CEST)
La base serà la nostra guia. Ells volen fer una guia apart, però no hi ha gaire decidit, `probablement preparin uns materials per a les escoles d'estiu. Quan en vagi sabent més, ho aniré escrivint aquí. Irene, he vist que has corregit coses de la guia, anima't a tocar també el contingut, que era una proposta per millorar entre tots --barcelona 12:40, 9 maig 2007 (CEST)
Gràcies, barcelona. De moment vaig situant-me i agafant seguretat. Tinc la sensació que hi ha molts fronts oberts i pàgines que tenen recursos semblants i em fa una mica de respecte no creuar-les, tot i que m'hi estic posant.--Irene Pelegrí 14:50, 9 maig 2007 (CEST)

Fotografies

No he vist que es fes especial èmfasi com a tema engrescador del fet de que puguin penjar les seves fotos (sobretot pensant en el nomenclàtor i com a complement d'un article).--Lohen11 17:48, 7 maig 2007 (CEST)

A articles nous vaig inclore un tímid Viquipèdia:Petició d'imatges i vaig deixar un comentari a Viquipèdia Discussió:Petició d'imatges. És un tema important. --Jordicollcosta (discussió) 18:00, 7 maig 2007 (CEST)
Jo he afegit algun comentari a l'apartat de geografia, però potser el que hauriem de fer és un apartat dedicat a les fotografies, incloent una llista curta.--Pere prlpz 18:54, 7 maig 2007 (CEST)

Jo ho he comentat avui, però podeu posar-hi més èmfasi. També està posat en els suggeriments de col·laboració que els han passat per escrit i a la guia del professorat --barcelona 23:42, 7 maig 2007 (CEST)

Més novetats

Bé, avui hi ha força notícies

  • En Vicent Partal de vilweb vol fer un reportatge sobre el projecte. A més a més, demanen voluntaris per a sortir a la ràdio aquest dissabte i parlar-ne. Contacteu a vicent --- partal.cat (no poso el signe de correu per evitar l'spam) al més aviat possible
  • Volen fer un anunci als mitjans el dia 17, el projecte es promocionarà bastant massivament. Sembla que ha quedat bastant clar que no s'apropiaran del projecte, no és una cosa partidista. Potser em demanen que resumeixi una mica de què va tot això, espero que sigui el més discret possible perquè no m'agraden gens aquestes mogudes
  • Hi ha la idea de fer un curs de formació als professors, no de com usar la viquipèdia sinó idees per integrar-la millor amb el currículum. Com que hi participaré, us aniré explicant. Això seria de cara a l'estiu --barcelona 23:38, 10 maig 2007 (CEST)
Això rutlla! --Jordicollcosta (discussió) 00:09, 11 maig 2007 (CEST)

presentacions dia 17

Apart del programa Infonauta, està previst un acte amb el Conseller Maragall a un IES per llançar el projecte. Una classe començarà a treballar amb la viquipèdia al currículum. Com estaré per allà ja us explicaré com va! --barcelona 12:10, 15 maig 2007 (CEST)

suggeriments, idees, items per l'infornauta

  • Història i generalitats i sobretot idiosincràcia (estil i respecte) de la viquipèdia i projectes viquimedia.
  • Crida als usuaris històrics inactius, per tal de fer front a l'allau de nouvinguts inexperts que pot representar la Marató Viquipèdia.
  • Experiencia Farmacia
  • Projecte VP:CDE i Marató Viquipèdia.
    • 30.000 articles relacionats amb el curriculum escolar, el nomeclàtor, arrticles esencials, demanats.
    • Imatges locals d'autor
  • Trobada dia 22?
  • Fer una foto a l'equip del internauta per l'article a la viquipèdia.


Jordicollcosta (discussió) 14:34, 16 maig 2007 (CEST)

nota de premsa de PuntCAT

Us transcric la nota de premsa que publicarà la Fundació PuntCAT:


La Fundació puntCAT col·labora amb la Marató Viquipèdia.

El .cat dóna suport a aquesta iniciativa amb motiu del dia d'Internet.El proper 17 de maig, dia Internacional d'Internet, començarà la Marató Viquipèdia 2007 sota el lema “Coneixement en català a la xarxa”. Amb aquesta proposta, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya pretén que, durant l'any 2007, es supere la marca de 100.000 articles escrits en català a la Viquipèdia. La Fundació puntCAT vol afegir-se a aquest repte participant activament, per aquest motiu, introduirà a aquesta enciclopèdia articles relacionats amb la terminologia específica d'Internet, i millorarà d'altres existents. La Marató Viquipèdia s'adreça als centres de primària i secundària, i a la comunitat educativa en general, per donar a conèixer als alumnes l’enciclopèdia Viquipèdia en català. Es tracta de l'edició catalana de l'enciclopèdia lliure Wikipedia, accessible a Internet en 250 llengües. La Viquipèdia compta a l'actualitat amb gairebé 60.000 articles i s'elabora col·laborativament amb l'objectiu d'oferir coneixement lliure. Tothom pot modificar, traduir o crear articles nous seguint unes normes d'estil senzilles i respectant les regles de bon comportament de la comunitat Viquipèdia. Per això, l a Fundació puntCAT crida obertament a la societat catalanoparlant a sumar-se a aquesta iniciativa ampliant el contingut en català a la xarxa. Al web http://www.xtec.cat/maratoviqui es pot trobar el material necessari per participar amb aquest projecte.Per donar el tret d'eixida a la Marató Viquipèdia 2007, el dijous 17 l'Honorable Sr. Conseller d'Educació Ernest Maragall, assistirà als IES Salvador Espriu de Barcelona. Així, podrà observar in situ la participació de mestres i alumnes en aquesta iniciativa. La Fundació puntCAT, en la seua línia d'incidir en tots els sectors que promouen la cultura i la llengua a Internet, donarà suport a l'acte amb l'assistència del seu Director General, Jordi Iparraguirre. Una representació dels coordinadors de la Viquipèdia també hi serà presents. Barcelona, a 16 de maig de 2007. Salut !!--amador 16:02, 16 maig 2007 (CEST)

presentació oficial

Avui he anat a preparar la presentacióde demà a l'IES Salvador Espriu, els nanos ja han començat a tocar i editar, tot ha anat molt bé però era només un assaig, veurem què passa demà. Posaran la Plantilla article escolar als que comencin, als altres no, estigueu pendents.--barcelona 16:51, 16 maig 2007 (CEST)

La presentació ha anat prou bé, suposo que sortirà a tv3. Això ja està en marxa!--barcelona 13:35, 17 maig 2007 (CEST)

Viquipèdia a l'Internauta

Una breu ressenya (informal) de la participació de la Viquipèdia al programa L'Internauta de CatRadio. Com que hem entrat quan el programa ja feia 20 minuts que havia començat, per bé que és un programa "en diferit", en usuari:jordicollcosta i jo mateix hem improvisat tant bé com hem sabut per tal de fer tan bona difusió com es mereix la Viquipèdia. Disculpeu sinó hem pogut aprofitar millor els minuts que ens han donat, però personalment crec que ha quedat prou digne. I el més important, personalment m’ho he passat molt bé i en Vicent Partal amb nom de Vilaweb ens ha fet una proposta que crec que els administrador haurien d’estudiar. Per no barrejar temes, l’escriure després a la Taverna. Ahhh! I les cervesetes posterior amb en Jordicollcosta no tenien res de virtuals, han estat ben reals i agradables. Salutacions. --pastilletes 18:48, 17 maig 2007 (CEST)

D'acord amb en Joan, momés afegit l'interesant participació telefònica d'en PauCabot des de l'illa de Mallorca. Les cervessetes xerrant de la viquipèdia,a la taverna del costat, el millor del dia. Jordicollcosta (discussió) 09:16, 18 maig 2007 (CEST)
Ja està penjat el programa a la xarxa: http://www.catradio.cat/pcatradio/crItem.jsp?seccio=programa&idint=441 Pau Cabot · Discussió 15:24, 19 maig 2007 (CEST)

cursos

Al final la viquipèdia s'ensenyarà en un mòdul del curs d200 (tecnologies per a l'ESO) i es posarà com exemple reeixit en l'ús de wikis del curs d250 (Aula 2.0). Els dos proposen com a exercicis de pràctiques fer un article a la viquipèdia així que algun caurà... Comencen el 16 d'octubre i duren tot l'any, la cosa anirà a poc a poc. A més s'inclourà en presentacions de novetats TIC per al curs 2007-08 en diversos serveis educatius. Aniré informant de les novetats --barcelona 16:45, 7 set 2007 (CEST)

novetats
  • hi ha 200 persones interessades en el curs, veurem quantes el fan finalment però sembla que atreu
  • cada mes es difondrà amb el ButlleTIC (un newsletter d'educació) idees sobre com col·laborar i es felicitarà als centres que millor hagin usat la Viquipèdia a les aules, si teniu propostes feu-me-les aribar
  • es contactarà també amb les universitats, per explicar què es vol fer i que els vagi sonant el projecte
  • hi ha diverses xerrades informatives per a centres de professorat, de manera que de mica en mica es vagi coneixent --barcelona 12:05, 28 set 2007 (CEST)
continuo penjant les novetats. Tenim ja un calendari per als cursos. Cada alumne anirà al seu ritme però les previsions són que el gruix de novells es concentri a finals de novembre i principis de desembre, estigueu atents per acollir-los --barcelona 19:50, 7 oct 2007 (CEST)

Una classe fent cançons

Pot ser que hi hagi un grup d'estudiants fent articles sobre cançons populars i que tinguin classe ara mateix?--Pere prlpz 13:05, 6 nov 2007 (CET)

sí, els he enviat un missatge, no sé si són alumnes o professors --barcelona 13:11, 6 nov 2007 (CET)

Benvinguda als estudiants

Sovint els estudiants, quan se'ls dona la benvinguda, responen dient que són estudiants. Aniria bé respondre'ls amb una segona plantilla semblant a la benvinguda amb informació específica, com ara aconsellar-los que es posin la plantilla d'usuari escolar, donar-los el link de la marató, i d'altres suggeriments que ens semblin útils.--Pere prlpz (discussió) 16:19, 16 gen 2008 (CET)

He començat la plantilla aquí: {{Benvinguda estudiants}}. Jo no la faria molt més llarga perquè possiblement aconseguirem que no la llegeixin i en milloraria l'estètica una mica per adequar-la un poc als cànons "juvenils" ... Pau Cabot · Discussió 19:51, 16 gen 2008 (CET)