Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Relacions públiques de la Viquipèdia/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Jubilats

Hauriem d'aprofitar l'oportunitat de promoció que ens brinda el reportatge que prepara TV3, a instàncies de la Generalitat, d'interessar la gent de la tercera edat en les noves tecnologies i d'acord amb l'opinió de Sue Gardner, directora executiva de la Fundació. Nos vamos a centrar en aumentar la calidad de los contenidos de Wikipedia: "Volem tot tipus de persones contribuint. Hi ha un munt de baby boomers jubilats, amarats d'experiències i coneixements al llarg de la seva vida. Volem que participin [...] Anecdòticament, ens va semblar que la majoria de voluntaris eren homes, joves, de ments obertes, somniadors, convençuts de fer alguna cosa bona per la humanitat i intel·ligents." s'hauria de proposar als casals de jubilats i sobretot als jubilats i pensionistes en general dels col.legis professionals (advocats, arquitectes, enginyers...) de que col·laborin amb el seu coneixament a la viquipèdia. --Jordicollcosta (discussió) 14:28, 27 set 2008 (CEST)

Pregunta

A la pregunta de quins articles s'haurien de promocionar especialment. Són els articles de temes més tancats que seria: Català (Mirall trencat, Terra baixa), Història de l'art (llista completa amb totes les obres), o Filosofia (Plató, Descartes, Mill, Hume i Nietzsche). Són molts articles, però si aconseguim que estiguin ben referenciats i ampliats, podria ser un bon començament. S'hauria de prioritzar que fossin articles propis, perquè hi hagi una mica més de confiança que l'informació sigui correcta.--KRLS , 14:49, 27 set 2008 (CEST)

Cal pensar quins projectes tenen coherència i són prou complets i interessants. El que s'està fent amb la selectivitat podria ser un del que poden interessar molt, i que caldria anar polint. El dels 1000, estaria molt bé; és tot un paquet d'articles força representatiu. Saber que si accedeixes a un d'aquest viquiprojectes i tots els articles estan ben fets i ben redactats és un bon estímul.--Peer (discussió) 20:55, 27 set 2008 (CEST)
Si agafem els ADQ com a nucli central d'articles a promocionar, crec que cal que ens afanyem a revisar els antics: imagineu-vos que ve un profe d'escola a mirar la Viquipèdia, i veu els articles de qualitat. Pensa: "Ah, això deu ser el bo i millor de la Viquipèdia", i llavors es troba un article ple de faltes d'ortografia, sense referències, o coses així. Aleshores pensarà "Si això és el millor... no em vull ni imaginar com serà el pitjor!" i no ho recomanarà.
D'altra banda, crec que podríem anar re-enfocant la promoció dels articles. Ara mateix potser ens interessa més la Sele, però potser en el futur ens interessaran més altres articles. – Leptictidium (discussió) 22:09, 27 set 2008 (CEST)

Proposta

A part dels articles de la Selectivitat, el Viquiprojecte estudiants i tot això... Penso que una manera d'atraure els estudiants i potser els professors seria marcar el currículum de l'educació reglamentada. Per exemple, podríem fer una categoria oculta que fos Categoria:Viquipèdia:Currículum de matemàtiques de 2n de Batxillerat, on hi posaríem només els articles que tractessin específicament el contingut de mates d'aquest curs. Tenint el currículum estructurat, seria més fàcil pels alumnes utilitzar la Viquipèdia per a estudiar, i els professors de cada assignatura ho tindrien més fàcil per examinar i valorar els articles de la seva especialitat sense haver d'anar buscant-los. Què en penseu? – Leptictidium (discussió) 20:48, 28 set 2008 (CEST)