Virtus et Labor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesVirtus et Labor
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inicisetembre 1922 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalitzacióagost 1928
Dades i xifres
Temareligiosa
Edició en català
PublicacióIgualada

Virtus et Labor va ser una publicació religiosa editada a Igualada entre l'any 1922 i el 1928.

Descripció[modifica]

Portava el subtítol Revista mariana i, entre el núm. 4 i el 24 també Portaveu de la Congregació de Maria Immaculada i Sant Lluís Gonçaga.

L'editor era la Congregació Mariana d'Igualada i tenia la redacció i l'administració al passeig de Mossèn Cinto Verdaguer. Fins al núm. 24 es va imprimir a la Impremta Catòlica del carrer de les Piques, núm. 15, de Manresa i després, fins al final, als tallers de Nicolau Poncell d'Igualada. Tenia vuit pàgines, amb un format de 21 x 13 cm, a dues columnes. La capçalera dels 24 primers núm. era il·lustrada amb una imatge de la Mare de Déu. El primer número va sortir el setembre de 1922 i l'últim, el 72, l'agost de 1928.[1]

Continguts[modifica]

Era una publicació religiosa adreçada als membres de la Congregació Mariana i de Sant lluís Gonçaga. Referint-se a l'Església, A l'article de presentació deien, referint-se a l'Església: «quines ensenyances volem obeir i defensar sempre i en tots els instants, ensems que combatre els errors i heretgies, especialment a l'heretgia de les heretgies del nostre temps, el modernisme».[2] Cal fer esment de la secció fixa «Galeria d'igualadins il·lustres», amb biografies de personatges, interessant per al coneixement de la història local.

La dirigia Pere Bas i Vich i entre els seus redactors i col·laboradors hi havia Francesc M. Colomer, Francesc Llansana, Gabriel Castellà i Raich, Alfons Díaz Carbonell, Antoni Jorba i Soler, Josep M. Aguilera, Lluís Serra i Adzet, Josep Riba Clavé i Joan Domingo i Bisbal.

Referències[modifica]

  1. Miret Solé, M. Teresa. La premsa a Igualada (1808?-1982). Barcelona: Generalitat de Catalunya, 1983, p. vol. 1, p. 329. 
  2. «Salutació». Virtus et Labor, 1, setembre 1922.

Localització[modifica]

Enllaços externs[modifica]