Will Longstaff

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaWill Longstaff
Biografia
Naixement(en) William Frederick Longstaff Modifica el valor a Wikidata
25 desembre 1879 Modifica el valor a Wikidata
Ballarat (Austràlia) Modifica el valor a Wikidata
Mort1r juliol 1953 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Littlehampton (Anglaterra) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióSlade School of Fine Art Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
ConflictePrimera Guerra Mundial i Guerres Bòer Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables

Will Longstaff (Ballarat, 25 de desembre de 1879 - Littlehampton, 1 de juliol de 1953)[1] va ser un pintor i artista bèl·lic australià més conegut per les seves obres commemoratives dels que van morir a la Primera Guerra Mundial.tor català que va viure de ple l'etapa del modernisme, tot i que a la setor català que va viure de ple l'etapa del modernisme, tot i que a la se

Biografia[modifica]

Porta de Menin a mitjanit, 1927

Nascut a Ballarat, Victòria, Longstaff es va educar al Grenville College, Ballarat, va estudiar art a la Ballarat School of Mines i en privat abans d'unir-se a l'exèrcit i servir a la Guerra dels Bòers com a membre del South African Light Horse. Era cosí del retratista Sir John Longstaff.

Carrera i Primera Guerra Mundial[modifica]

En tornar a Austràlia, Longstaff va continuar pintant i ensenyant art. Es va allistar a la Força Imperial Australiana a l'esclat de la Primera Guerra Mundial i va resultar ferit a la campanya de Gal·lípoli. L'octubre de 1915 va servir a França i Egipte abans de ser evacuat a Anglaterra el 1917. A Anglaterra, va començar de nou a dibuixar i es va formar en l'art del camuflatge. Durant el seu temps a Egipte, Longstaff havia fet imatges de la Divisió Muntada ANZAC i de les altres unitats. Després del seu nomenament com a Artista Oficial de Guerra el 1918, va produir nombroses obres durant les campanyes finals del Front Occidental.

Postguerra[modifica]

Després de la guerra, Longstaff va continuar el seu art, convertint molts dels seus esbossos en pintures. Fins i tot després d'abandonar l'exèrcit, va romandre a Anglaterra, i finalment es va establir a Sussex. A partir de finals de la dècada de 1920, va fer viatges de tornada als camps de batalla de Bèlgica i França i va pintar imatges inquietants amb un estil espiritualista. Entre aquestes obres posteriors hi ha Porta de Menin a mitjanit (1927), probablement la seva més famosa, que representa les figures fantasmals dels soldats que passen pel monument.[2] El quadre va fer una gira per Austràlia el 1928–29. Va ser vist per un rècord de multituds.[3]

La pintura es troba a l’Australian War Memorial, Canberra. El desembre de 2000 , Menin Gate at Midnight va deixar el War Memorial en préstec a la National Gallery of Australia, la primera vegada que abandonava el memorial des de la seva instal·lació el 1941.

Va morir el 1953.

8 d'agost de 1918, 1918-19

Obres seleccionades[modifica]

  • 8 d'agost de 1918, 1918–19
  • Trencant la línia Hindenburg, 1918–19
  • Porta de Menin a mitjanit, 1927
  • Santuari immortal (Silenci etern), 1928
  • La rereguarda (The spirit of ANZAC), 1928[4]
  • Ghosts of Vimy Ridge (Memorial nacional canadenc de Vimy), 1931
  • Carilló, 1932
  • El tambor de Drake, 1940
  • La Batalla d'El Alamein, 1942 Arxivat 2016-03-17 a Wayback Machine. (Museu Nacional de l'Exèrcit), 1942
  • Retrat d’Ivy Tresmand, ara al Museu Africana de Johannesburg[5]

Referències[modifica]