Agrupació Musical de Guardo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAgrupació Musical de Guardo
Dades
Nom curtAMGu Modifica el valor a Wikidata
Tipusassociació cultural Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació voluntària Modifica el valor a Wikidata
Història
Creaciómarç 1989
Governança corporativa
Seu
Altres
Premis

Lloc webamgu.org Modifica el valor a Wikidata

L'Agrupació Musical de Guardo, també coneguda per l'acrònim AMGu, és una entitat cultural de la localitat palentina de Guardo, que té per finalitat la promoció d'esdeveniments artístics i l'animació de la vida cultural d'aquest municipi. El 2017 li fou concedida la Placa d'honor de l'orde d'Alfons X el Savi.

El nucli originari de l'agrupació el constitueix la Banda de Música d'AMGu, a partir de la qual es formà al març de 1989 una escola de música, al principi per a millorar el so de la banda del poble, però que acabà convertint-se en un conservatori rural de diverses disciplines artístiques, com ara (a més de la música) la dansa, el teatre i les arts plàstiques, amb vint professors i més de cinc-cents alumnes de poblacions de la comarca.[1] L'agrupació organitza en el transcurs de l'any diversos cicles, entre els quals el Carnaval Musical, dedicat cada any a un instrument; el Certamen Nacional de Teatre Aficionat, i la Residència de Projectes Culturals Internacionals, que celebra anualment el festival «A tres bandas», en què han participat com a invitades, entre altres, la nord-americana Banda Centennial, la porto-riquenya Banda Sinfónica Avanzada de Caguas, l'Orquestra simfònica i la Banda de Música de Wolverhampton, del Regne Unit, i els alumnes del Yip’s Children's Choral and Performing Arts Centre, de Hong Kong.[2] L'AMGu concedeix també anualment, d'ençà del 2013, un Premi de la Música honorífic, que ha estat atorgat en les successives convocatòries a cantants i cantautors com Agustín Zubiri, Amancio Prada, al director d'orquestra Enrique García Asensio, al músic i periodista Fernando Argenta, etc.[3][4]

Referències[modifica]

  1. «La Agrupación Musical de Guardo cumple 30 años». Castilla y León Televisión, 25-03-2019. Arxivat de l'original el 10 de maig 2019. [Consulta: 6 maig 2019].
  2. «Artistas internacionales llegan a Guardo gracias a un importante proyecto de AMGu». Diario de Valderrueda, 07-03-2019 [Consulta: 6 maig 2019].
  3. «Amancio Prada recibirá en Guardo (Palencia) el Premio de la Música 2019». La Vanguardia, 01-02-2019 [Consulta: 6 maig 2019].
  4. Notícies relacionades amb AMGu en el Diario de Valderrueda.