Discussió:Salamanca

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En este artículo se da a entender que los salmantinos son los responsables de la represión contra ciudadanos catalanes durante el régimen franquista. Nada más lejos de la realidad. Por favor cambiadlo.

"Salamanca és la seu de l'arxiu de la Guerra Civil Espanyola (Archivo General de la Guerra Civil Española). La seva documentació fou segrestada i emmagatzemada pel règim franquista i fou usada com a instrument repressiu contra tota mena d'individus i grups opositors: republicans de tots els signes, sindicalistes, comunistes, liberals, maçons, nacionalistes catalans i bascos, etc. És famosa la reclamació, per part del Govern i la societat catalanes, de la devolució dels anomenats Papers de Salamanca."

--El Rei 19:28 20 oct, 2005 (UTC)

On ho diu aixo ? diu textualment "fou emmagatzemada pel regim franquista i fou usada com a instrument repressiu..." . S'enten que qui reprimia era el govern. En lloc diu que fossin els salmantins. Xevi 20:03 20 oct, 2005 (UTC)
Sa majestat el Rei podria anar-ho a discutir directament a la Wikipedia en anglès, ja que aquest paràgraf és una traducció literal del que allà es diu a l'article sobre Salamanca. Literalment, diu això: "Since 1996 Salamanca has been the designated site of the archive of the Spanish Civil War (Archivo General de la Guerra Civil Española). This archive was assembled by the Francoist regime, selectively obtained from the administrative departments of various institutions and organizations during the Spanish Civil War as a repressive instrument used against all sort of opposition groups and individuals: republicans of all signs, unionists, Communists, liberals, Freemasons, Basque and Catalan nationalists, etc." Ho sé perquè jo mateix vaig traduir l'article de l'anglès. L'únic que és de collita pròpia és l'última frase. --Enric 23:22 20 oct, 2005 (UTC)

Dates de l'Edat Mitjana[modifica]

La data, que he posat jo mateix seguint el que diu a la wiki castellana, (podria ser Alfons I d'Astúries, però hi ha, al menys, un petit error) relativa a Alfons I pareix que no es correspon amb cap rei espanyol.

Plàcid Pérez Bru 21:55, 15 feb 2006 (UTC)