Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Categories de Pàgines amb etiquetes de Wikidata sense traducció

13
KajenCAT (discussiócontribucions)

He vist que aquests últims dies ha sorgit una categoria automàtica de Pàgines amb etiquetes de Wikidata sense traducció, per exemple, a Darja Bavdaž Kuret que té les següents categories:

No sé qui n'és l'autor, però no seria possible invisibilitzar-lo als que no són usuaris? I ja de pas, quina utilitat té (més enllà d'avisar que coses que surten a infotaula no tenen l'etiqueta en català a Wikidata)?

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Jo ni idea, la veritat és que són cridaneres però si molesten en un article són fàcils de treure. Es posa la traducció de l'etiqueta a WD i llestos.

KajenCAT (discussiócontribucions)

La solució és útil si només són uns casos molt concrets, però no és el cas. En deuen haver-hi milers que se'm farà impossible solucionar i, a diferència de les plantilles FR, aquestes generen un malestar completament innecessari als lectors. Entenc que són categories ocultes, però a mi em continuen sortint quan surto del meu compte d'usuari.

Paucabot (discussiócontribucions)

Les categories demanades (en vermell) no poden ser ocultes. És per això que les pot veure tothom. De totes maneres, serà un malestar provisional.

Paucabot (discussiócontribucions)
KajenCAT (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Per traduir-les una a una, es pot seguir la Categoria:Pàgines amb etiquetes de Wikidata sense traducció que apunta a aquests articles de forma permanent, i un cop allà, vas saltant a WD cas a cas. En casos en que un article té només una etiqueta per traduir, l'esforç és petit. Però si té 11, has de saltar 11 cops a WD per deixar-lo net.

Amb aquestes categories, faré un recull de totes elles i sabrem totes les etiquetes que estan per traduir sense haver d'entrar article x article, i així es podrà fer una acció massiva entrant per item en lloc de per article.

No obstant això, qualsevol traducció que us trobeu i vulgueu fer, desapareixerà la categoria i, si ho feu a partir de demà, comptarà dins el repte de la VP:QQ21

KajenCAT (discussiócontribucions)

Gràcies, Amador!! Ara ho entenc

Paucabot (discussiócontribucions)

Entenc que la idea era precisament traduir-los a l'engròs.

Beusson (discussiócontribucions)

Ja que parleu d'això: Mireu que passa a les categories d'Elionor de Lancaster. Hi ha 11 etiquetes d'aquestes. Jo no hi plego un borrall. Gràcies a l'avançada!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ei, company. Des d'ahir que es pot veure l'efecte de l'invent de les categories. Si vas a Especial:Categories demanades t'apareixen totes les Q que tenen pendent la traducció i no cal anar als articles per descobrir-les.

Salut i disculpes !

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Demano disculpes als editors que us heu alarmat.

Això respon a una actuació excepcional que s'ha fet a petició meva per facilitar les tasques de revisió de la Quinzena de la Qualitat. Com ha indicat en @Paucabot, a la discussió del mòdul:wikidades està explicat amb tot detall.


En tot cas, accepto que resulta cridaner la coloració vermella, si bé el que diu és prou explicatiu del que passa. Una mirada a la infotaula de l'article mostra que les mateixes etiquetes amb una marca de "pendent de traduir" són les que apareixen a les categories. De fet, les 11 etiquetes que esmenta en @Beusson ja han desaparegut per l'acció traductora del company @Jordi escarre.

Gràcies,

Paucabot (discussiócontribucions)
Resposta a «Categories de Pàgines amb etiquetes de Wikidata sense traducció»