El Camino Real (Reed)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula obra musicalEl Camino Real
Forma musicalobra de composició musical Modifica el valor a Wikidata
CompositorAlfred Reed Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació1985 Modifica el valor a Wikidata


El Camino Real (1985) és una obra de música per a banda del compositor estatunidenc Alfred Reed, i fa referència a la via de comunicació terrestre que unia les missions catòliques de l'Alta i la Baixa Califòrnia fundades entre 1683 i 1834.

La música es basa en una sèrie de progressions harmòniques comunes a incomptables generacions de guitarristes de flamenc (i altres estils), que amb estil abrandat i interpretació brillant han captivat milions d'afeccionats a la música d'arreu del món.[1]

La primera part de la música es basa en la Jota, mentre la segona part, en contrast, es basa en el Fandango, però en aquesta ocasió considerablement alterat en temps i tempo sobre la seva forma més usual. En general, la peça segueix el model tradicional de tres temps: lent-ràpid-lent. L'estrena de l'obra tingué lloc el 15 d'abril de 1985 a Sarasota, Florida, interpretada per la 581st Air Force Band amb direcció de Ray E. Toler.[2]

El text següent és extret de les notes que el compositor va escriure per acompanyar la peça:

« El Camino Real (literalment "El Camí Reial") va ser encarregada i està dedicada a la banda de música 581 de la Força Aèria dels Estats Units d'Amèrica i al seu comandant, el tinent coronel Ray E. Toler. Composta durant la segona meitat del 1984 i acabada a començaments del 1985, porta per subtítol "Una fantasia llatina" »
— Alfed Reed, nota al text de la partitura original[1]

Enregistraments[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Program Notes: El Camino Real» (en anglès). Arxivat de l'original el 2016-03-03. [Consulta: 1r febrer 2014].
  2. «Comentaris a la partitura, al web de la Hal Leonard Corporation» (en anglès). [Consulta: 1r febrer 2014].

Enllaços externs[modifica]