Miracle del sol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Fotografia de persones mirant al sol durant l'esdeveniment, el 13 d'octubre de 1917. La imatge va ser presa per Judah Ruah, fotògraf del diari O Seculo i publicada per Ilustração Portugueza el 29 d'octubre de 1917
La multitud reunida a Fàtima durant el «Miracle del sol»

El miracle del sol (en portuguès: Milagre do Sol) també conegut com a miracle de Fàtima, va ser un esdeveniment ocorregut el dia 13 d'octubre de 1917 en Cova da Iria, a Portugal. Uns nens de pastors, Lucía dos Santos, Francisco Marto i Jacinta Marto van profetitzar que la Verge Maria apareixeria i faria miracles. Un gran nombre de persones que van anar al lloc van dir que havien vist coses miraculoses, com veure al Sol balla, i emetre llum dels colors de l'arc de Sant Martí. Segons els presents, el fenomen va durar 10 minuts.

Segons els nens que van profetitzar-ho, van veure visions molt intrigants. Això va passar quan el país passava en un moment de tensió religiosa per la revolució de 1910 i els intents de secularització de l'Estat i la societat. Les critiques al diari van ser per un lloc molt entusiastes i alabaven a la Verge i per l'altre crítiques perquè el veien com una mentida dita per intentar fer desequilibrar la balança a favor dels catòlics i augmentar la tensió per aquestes revolucions que van passar anys anteriors.