Vés al contingut

Solarització

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La solarització és la desinfecció del sòl amb la calor de l'energia solar. Aquesta tècnica de desinfecció es fa servir en hivernacles i planters, pel control de nombroses malalties del sòl i de nematodes. També és prou eficaç pel control de vegetació espontània. Aquesta tècnica s'aplica en els mesos de calor més intensa. Es cobreix la terra amb una làmina de polietilè transparent; en terra ha d'estar pla i permeable; s'ha de regar bé abans de posar la làmina.

A diferència d'altres desinfectants químics molt agressius i contaminants amb l'entorn natural, la solarització és una feina neta i prou selectiva, ja que acaba amb els patògens indesitjables, alhora que respecta la fauna microbiòtica, beneficiosa pels cultius. Com a desavantatge hi ha el llarg de període de no aprofitament d'aquell tros que s'està tractant.[1]

Referències[modifica]

  1. Diccionario de Arte II (en castellà). Barcelona: Biblioteca de Consulta Larousse. Spes Editorial SL (RBA), 2003, p.245. DL M-50.522-2002. ISBN 84-8332-391-5 [Consulta: 8 desembre 2014].