Discussió:Ciència

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Idees[modifica]

algunes idees per a la col·laboració de la quinzena: història de la ciència, criteris per determinar què es ciència, ciència i raó o creença, paper de la religió i la filosofia, la ciència al nostre país, ciència i ensenyament, científics rellevants (en enllaç), la ciència-ficció... S'admeten més suggerències--barcelona 15:36 25 set, 2005 (UTC)

Classificació de les ciències[modifica]

Hi ha una mica de merder en la classificació de les ciències. Per exemple, biblioteconomia està classificat en aquest article com a ciència social, però també apareix a l'article ciències aplicades com a tal. En quina classificació ens hem de basar?

Potser podriem crear la pàgina Classificació de les ciències o Llista de disciplines científiques per basar-nos tots en el mateix com fan a fr:Liste des disciplines scientifiques per exemple o a en:Science#Fields_of_science. Un cop fet això es podrien acabar d'arreglar els templates per cada àrea: template:ciències naturals, template:ciències socials, template:ciències aplicades, ... --Glm 01:29 27 set, 2005 (UTC)

De moment he importat la taula de navegació de la viqui francesa. Jo vote per usar el llistat de disciplines de la francesa, que pareix estar millor estructurat, i afegir després les que calguen de la anglesa. --Micru 11:19 27 set, 2005 (UTC)

Doncs a mi m'agradaria incloure l'enginyeria com a ciència aplicada, tal com està en la portada.--Pau 20:07 27 set, 2005 (UTC)

Proposta per a la classificació[modifica]

He ampliat la classificació amb en:Behavioural sciences després de llegir la discusió de en:Talk:List_of_academic_disciplines#Behavioral_sciences, encara que l'he ficada com a "interdisciplinar". Altres categories també estan ara com a interdisciplinars basant-me en el que he vist a altres viquipèdies. Enginyeria també està com a Aplicada > interdisciplinar. Opinions? --Micru 13:47 28 set, 2005 (UTC)

Encapçalament[modifica]

Proposo encabir en l'encapçalament allò tradicional del cos creixent d'idees.--Pau 20:30 27 set, 2005 (UTC)

perfecte, fes-ho, millorem la definició inicial--barcelona 21:19 29 set, 2005 (UTC)

Què és la ciència <-> filosofia de la ciència[modifica]

No creieu que aquests dos apartats es podrien reunir en un de sol? Parlen del mateix (què és la ciència, metodologia, epistemologia, fonamentació del mètode científc, etc.). --Oersted 18:47 29 set, 2005 (UTC)

Jo em pense que serà millor resumir la secció de "Què és la Ciència?", i que el contingut actual vaja a l'article de Filosofia de la ciència. Què en penseu??. --Joanot Martorell 21:31 29 set, 2005 (UTC)