Els Ponts del Portal de Més Amunt

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Els Ponts del Portal de Més Amunt
Imatge
Dades
TipusAqüeducte i pont Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXVI
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Selva del Camp (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRaval de Sant Rafael. La Selva del Camp (Baix Camp)
Map
 41° 12′ 57″ N, 1° 08′ 07″ E / 41.21594°N,1.13526°E / 41.21594; 1.13526
BCIL
IdentificadorIPAC: 9701

Els Ponts del Portal de Més Amunt és un monument protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de la Selva del Camp (Baix Camp).

Descripció[modifica]

És un aqüeducte tot de pedra amb dos arcs, un rebaixat i l'altre carpanell, amb dovelles de carreu. El cos de l'obra és de paredat en verd. El Raval de Sant rafel passa per sota seu. Per la part superior passa el canal de l'aigua que proveeix la vila. Té una làpida amb una inscripció en nombres romans amb la data M D L X.

Història[modifica]

Aqüeducte situat entre el camí dels molins i el portal de Més Amunt. Fou construït a mitjan segle xvi per a portar aigua al castell i al poble. A la làpida commemorativa de la conducció d'aigües que hi ha encastada a la part central del pilar, alçada pel "Sylvanus Populus" en llatí, hi ha inscrita la data M.D.L.V. Al castell hi ha una altra làpida, més petita, en català ""T / FONCH A / CABADA / LA PRESET / OBRA A XI / DE MARS / MDLVII".

Referències[modifica]

  • «Els Ponts del Portal de Més Amunt». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 29 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Els Ponts del Portal de Més Amunt