Enginyeria de la carta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
L'enginyeria de menú és un concepte aplicat a nombrosos llocs d'atenció culinària al públic - no necessàriament restaurants.

En la restauració, l'enginyeria de la carta (en anglès, menu engineering)[1] és un camp interdisciplinari dedicat a l'estudi de disseny estratègic de les cartes de restaurants que s'origina als Estats Units. De vegades es troba referenciat com psicologia de la carta. En general el terme enginyeria de la carta és un terme emprat en la indústria de l'hostaleria (específicament en el context de restaurants), però que pot ser aplicat a qualsevol indústria que ofereix una llista de productes o serveis a elecció del consumidor.

Característiques[modifica]

L'objecte de l'enginyeria de la carta és maximitzar la rendibilitat de l'empresa encoratjant al consumidor en les seves preferències, i descoratjant de la mateixa manera alguns dels productes oferts.

Camps d'estudi[modifica]

Els camps d'estudi que contribueixen a l'enginyeria de la carta son:

Referències[modifica]

  1. En el seu sentit més vertader, el terme enginyeria es refereix a la metodologia específica d'anàlisi de la carta en un restaurant específic. Aquesta teoria ha estat desenvolupada per Michael L. Kasavana, Ph.D i Donald J. Smith a la Michigan State University School of Hospitality Business el 1982.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]