Pou de gel de la Teuleria de Casanovas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Pou de gel de la Teuleria de Casanovas
Dades
TipusPou de glaç Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativales Masies de Voltregà (Osona) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCamí a la Teuleria de Casanovas, a un costat de la riera de Talamanca
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC49091 Modifica el valor a Wikidata

El Pou de gel de la Teuleria de Casanovas és una obra de les Masies de Voltregà (Osona) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Pou de gel situat al paratge conegut com a Teuleria de Casanovas a un costat de la riera de Talamanca i a tocar d'un habitatge al nucli de Vinyoles. És de planta circular i la part superior es tanca amb una coberta de volta semiesfèrica. La construcció és de maçoneria de pedres irregulars i sobretot codisses o redonenques de diferent mida barrejades amb peces reaprofitades de rajol i teules. A les parets exteriors hi ha dues obertures. La part frontal que es troba al nivell del sòl té una paret còncava sortint que presenta un arc rebaixat de maó disposat a plec de llibre amb una obertura també d'arc rebaixat tancada per una batent de fusta. La paret posterior en una cota més baixa a causa del desnivell del terreny presenta una obertura d'accés de forma rectangular amb llinda de maons. L'interior del pou té les parets arrebossades i al centre hi ha un pilar baix cilíndric. L'exterior es troba cobert i envoltat per vegetació i arbres causant les seves arrels, esquerdes en algunes parts de les parets.[1]

Referències[modifica]

  1. «Pou de gel de la Teuleria de Casanovas». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 16 agost 2021].