Vés al contingut

Rive Gauche

Infotaula de geografia físicaRive Gauche
Imatge
Els arrondissements de París, amb el Sena que parteix la ciutat. La Rive Gauche és la part meridional.
TipusBarri Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativa5è districte de París (França), 6è districte de París (França), 7è districte de París (França), 13è districte de París (França), 14è districte de París (França) i 15è districte de París (França) Modifica el valor a Wikidata
Map
 48° 50′ 47″ N, 2° 18′ 58″ E / 48.846262°N,2.316044°E / 48.846262; 2.316044

Lloc webparisrivegauche.com Modifica el valor a Wikidata

La Rive Gauche (la Riba Esquerra) és la meitat meridional de París, si es pren com a referència el curs del riu Sena. La meitat septentrional és la Rive Droite. En especial es refereix als barris més pròxims a les illes. El concepte de riba dreta i riba esquerra, a Paris, es relaciona que a la riba esquerra hi ha moltes escoles i universitats, galeries d'art i llibreries mentre que a la dreta, especialment abans de crear-se La Défense, a on es trobaven els bancs, i els eixos comercials i empresarials.

Per això la riba esquerra pot fer pensar a alguns en un estil de vida més aviat bohemi respecte al de la dreta. És el París de Pablo Picasso, Henri Matisse, Ernest Hemingway, F. Scott Fitzergald i desenes d'altres membres de la gran comunitat artística de Montparnasse. Això no compta que els turons de Montmartre i de Buttes-Chaumont, per exemple, també famosos pels artistes de la faràndula i la pintura estan a la part nord. Però és que l'altra diferència és que la riba esquerra es considera que és només la part central a prop de les illes i que els seus habitants repressenta que estan més o menys ben situats, encara que no tant com els del 16è, mentre que els dels altres dos turons han estat tradicionalment de classes populars i revolucionàries.

Alguns dels seus carrers més famosos són el Boulevard Saint-Germain, el Boulevard Saint-Michel o la Rue de Rennes.

El Barri Llatí és una àrea que es troba a la Riba Esquerra de París, al 5è districte i que rep el seu nom del fet que és on es trobava la Sorbona i estava habitat per estudiants que parlaven llatí. Actualment, el barri de Saint Michel i de Saint Germain són de les zones més turístiques de la ciutat i estan plenes de bars, restaurants de menú i botigues de records.

Vegeu també[modifica]