Vés al contingut

Tahina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula menjarTahina
Característiques
GastronomiaGastronomia d'Egipte, gastronomia de Grècia, gastronomia de Xipre, cuina libanesa, cuina llevantina, Iraqi cuisine (en) Tradueix, gastronomia de Síria i gastronomia de Turquia Modifica el valor a Wikidata
Detalls
Tipusaliment d'untar, aliment, pasta alimentària i condiment Modifica el valor a Wikidata
Ingredients principalsllavor de sèsam Modifica el valor a Wikidata
Tahina

La tahina o pasta de sèsam (àrab: طحينة, ṭaḥīna, femení del participi طحين, ṭaḥīn, ‘mòlt’)[1] és una pasta feta amb llavors de sèsam lleugerament torrades i després moltes que es fa servir en la gastronomia del Nord d'Àfrica, de l'Orient Mitjà, de Grècia i de Turquia.

La tahina és un principal component de l'hummus i també d'altres plats grecs i del Mitjà Orient.

La pasta de sèsam, feta a l'estil asiàtic, sense clofolla, també és un ingredient de certs plats de la Xina, Corea, el Japó i l'Índia.[2]

Valor nutritiu[modifica]

100 grams de tahina proporcionen una energia de 2.489 kJ amb 21,19 g d'hidrats de carboni, 17 g de proteïna, 3,05 g d'aigua 426 mg de calci i 8,95 mg de ferro.

La tahina també és el principal ingredient del tipus mediterrani de halva, i està esdevenint més comú el seu ús en la cuina europea.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. [enllaç sense format] http://www.nisanyansozluk.com/?k=tahin&x=0&y=0
  2. Sanjeev Kapoor, Khazana of Indian Vegetarian Recipes, p. 94

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tahina
  • Basan, Ghillie; Basan, Jonathan. The Middle Eastern Kitchen: A Book of Essential Ingredients with Over 150 Authentic Recipes. Hippocrene Books, 2006. ISBN 0781811902, 9780781811903.