Discussió:Distribució de programari

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El contingut d'aquest article em sembla mes adequat a "Distribucio Linux". El concepte de "distribucio de programari" deu ser mes general, no ? Xevi 09:04 12 feb, 2005 (UTC)

Si, vaig crear Distribució Linux perquè hi constava a la llista de pàgines requerides amb més de 30 links http://ca.wikipedia.org/wiki/Especial:Wantedpages. Podría fer un apartat a dins d'aquest article sobre específicament les distribucions de Linux i redireccionar "Distribució Linux" fins aqui. --62.57.93.138 19:49, 7 gen 2006 (UTC)
Ah! vols dir fer-ho a l'inrevés? Passar això a distrib Linux? No perquè això inclou BSD. BSD no és Linux. --62.57.93.138 19:53, 7 gen 2006 (UTC)
No vull començar amb discussions de BSD vs Linux. El fet és que els dos articles són gairebé idèntics, i no té sentit que estiguin duplicats. Si convé es pot passar el que sigui específic de BSD a l'article BSD on segur que ja s'enllaça als principals sistemes operatius basats en BSD (pq crec que utilitzen més aquest terme que no "distribució").
Per aquest article en concret, o assumim que "distribució" s'aplica només a Linux i hi fem una redirecció, o si és un terme més general, doncs refem-lo. --Xevi 09:33, 8 gen 2006 (UTC)
Si algu no hi esta d'acord, que ho digui aqui, en lloc d'esborrar els cartell de "fusio". Els restauro. --Xevi 21:03, 10 gen 2006 (UTC)
up, ja estava fusionat. El torno a treure, perdo. --Xevi 21:04, 10 gen 2006 (UTC)
però ho has revertit a la versió anterior a la fusió... ja ho he arreglat --62.57.93.138 21:17, 10 gen 2006 (UTC)

Sobre les redireccions a aquest article[modifica]

No crec que el terme distribució porti directament a Distribució de programari. També es pot referir a d'altres termes com ara les distribucions de variables en estadística, distribució com una eina de repartiment de bens, etc... Mireu de fer [sic: administradors] una pàgina de desambiguació. Gràcies. --Bestiasonica (discussió) 00:05, 7 gen 2008 (CET)[respon]

Gràcies pel suggeriment. Si penses que s'hauria de modificar un article et pots sentir ben lliure de fer-hi els canvis que cregui necessaris. La Viquipèdia es una wiki i qualsevol pot editar-la clicant el botó edita. La comunitat viquipedista t'anima a que et llencis a millorar els articles. No et preocupis per si fas cap error, és probable que algú ho trobi i ho corregeixi ràpidament. Si prefereixes practicar abans de posar-te a modificar articles de veritat pots fer-ho a la pàgina de proves. Els nous visitants sempre són benvinguts a la Viquipèdia!el comentari anterior sense signar és fet per 83.32.224.80 (disc.contr.) 01:20, 7 gen 2008 (CET)[respon]

A la pagina diu: Entre les distribucions GNU/Linux estrictament basades en programari lliure destaquen el projecte Debian, Ubuntu i Gentoo. No tenen interessos comercials ni empresarials. Són els seus propis usuaris, molt actius, qui mantenen voluntàriament la distribució de manera comunitària, incloses totes les seves estructures de decisió i funcionament. El seu objectiu és recopilar, difondre i promoure l'ús del programari lliure.

Es obví que Ubuntu no compleix els requeriments de programari lliure (entre d'altres fa servir drivers de codi propiertari) de fet la propia canonical.ltd ofereis una "distro" de ubuntu que si es GNU (gobuntu)

En realitat no ho es una distro, si no la posibilitat de instalar ubuntu sense software privatiu, pero trobo que es millor cambiar ubuntu per gobuntu en la categoria de distribucions de gnu/linux lliures i afegir Ubuntu a les ofertes per empreses--Mordred.lord (disc.) 22:05, 15 set 2009 (CEST)[respon]